שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 17 במאי 2024

לאפות במחבת

תמיד חיפשתי מתכון  לפיתה העירקית הטעימה שמגלגלים בה את השווארמה..פיתה שתהיה רכה גמישה וקלת גלגול.

נתקלתי במתכון המנצח של  הבלוגרית  רות אופק ..וכמובן הוא יכנס לבלוג שלי

כמעט כל שישי אני מכינה לילדים שווארמה ותמיד יהיה לאפות..

המתכון כל כך קל ומכינים במחבת על הגז


תצטרפו לקבוצתי בפייסבוק

מתכונים נפלאים,טיפים,תרופות סבתא,עצות בענייני כביסה ועודקבוצתי



4 כוסות קמח לבן (560 גרם )

כף שמרים יבשים

כף סוכר ( לפעמים אני מחליפה לדבש ויוצא מושלם)

כפית מליח

3 כפות שמן זית ( מצליח גם עם שמן רגיל)

כוס וחצי  עד 2 כוסות מים ( אצלי יוצא מושלם עם כוס ו3/4)

לשים בקערה את הקמח והשמרים ולערבב

להוסיף סוכר, מלח, שמן זית, ומים.תתחילו עם כוס וחצי ותוסיפו בהתאם)

ללוש את כל החומרים במיקסר וו לישה כמה דקות

הבצק לא אמור להיות דביק ולא יבש אלא גמיש 

להתפיח שעה

לחלק את  הבצק  על משטח מקומח ל8 כדורים

לכסות במגבת להתפחה של 15 דקות עד חצי שעה..


לרדד על משטח מקומח לפיתה למתוח גם מכל הכיוונים

אני לא אוהבת דק מדי

אם תרדדו דק מדי יצא לכן פיתה עירקית קריספית כמו במסעדות המזרחיות


לחמם על הגז בלהבה בינונית מחבת רחבה

עם שכבה דקה של שמן.

אני לוקחת נייר סופג שנה מעט שמן ומורחת על המחבת


להניח את הפיתה על המחבת החמה

לסגור את המחבת עם מכסה

מאוד חשוב בגלל האדים

לטגן כמה דקות

להפוך לצד השני

ככה לעשות עם כל הכדורים.

את כל הלאפות לשים בצלחת ולכסות במגבת נקייה(תבדקו שאין ריח מרכך)








יום חמישי, 16 במאי 2024

חטיף קורנפלקס

 אין בית עם ילדים  שאין פה איזה סוג של קורנפלקס

לפעמים לילדים נמאס ולא ממש אוכלים

לפני שיתייבש ותזרקו ישפתרון טעים

תכינו להם חטיף 

איך ארבל אמרה אמאאא איזה טעים



100 גרם שוקולד מריר..אפשר גם חלב

לא ניסיתי עם שוקולד לבן


2 כפות ממרח ( אני אוהבת נוטלה

אפשר חמאת בוטנים. ממרח חלבה. ממרח שקדים כל ממרח שמשתלב יפה עם שוקולד)

2 כוסות קורנפלקס אני אוהבת את עיגולי השוקולד אפשר כל סוג)


להמיס במיקרוגל שוקולד מריר

לערבב לתערובת חלקה

להוסיף 2 כפות ממרח 

לערבב היטב

להכניס את הקונרנפלקס 

ולבחוש שכל השוקולד יצפה את הקורנפלקס

לשטח בניילון נצמד ששמנו בתבנית קטנה

ולמקפיא

לחתוך עם סכין 

לא חייב מדוייק

ולזלול

אני שומרת במקפיא בתקופות שחם








יום שני, 13 במאי 2024

מרינדה לכנפיים על המנגל

כנפיים על המנגל כמה טעים זה

את המענה הזו למדתי משכנתי שגרתי בחולון

כל כך פשוט כל כך טעים


 קילו כנפיים מנוקות מהנוצות


לערבב את החומרים לתערובת חלקה

רבע כוס שמן אפשר קנולה אפשר זית

כף פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה  (אפשר לוותר)

כפית גריל עוף

חצי כפית כורכום

כף אבקת מרק עוף

פלפל שחור

מלח

אפשר לשים גם מעט שום כתוש



לערבב את כל החומרים

להכניס את הכנפיים ולעסות הכל ברוטב

לשים במקרר למספר שעות .כמה שיותר יותר


 


יום שישי, 10 במאי 2024

אורז אדום

 את רמי מזרחי אינני מכירה

הוא לא מהמשפחה שלנו

במקרה נתקלתי בפוסט שהעלה לאורז אדום עם סרטון ..מה אגיד לכם מגרה ביותר

הכנתי וזה החזיר אותי לגיל 10

שהשכנה העירקית היתה מכינה ונותנת לי צלחת

טעים טעים


מתכון לאורז אדום

3 בצלים

4 שיני שום

3 כוסות אורז פרסי

1 רסק עגבניות קטן

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

3 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 1 כפיות כמון

3 כפיות מרק עוף פרווה

6 כוסות מים רותחים


לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל ולטגן עוד קצת להוסיף את התבלינים מלבד המרק עוף לטגן עוד קצת 

להוסיף את האורז לערבב ולהמשיך לטגן

בקערה לשים את הרסק עגבניות ולהוסיף 6 כוסות מים רותחים ולרעבב

לשים 3 כפיות מרק עוף על האורז לערבב ולשפוך את המים

לתת לזה לרתוח טוב טוב

ואז להעביר לאש קטנה ל 20 דקות

לאחר 20 דקות לפתוח את האורז עם מזלג כי מצטבר נוזלים למעלה

ולתת לזה עוד בישול של 10 דקות 

לפני שמכבים לטעום שמוכן

ואז לכבות להשאיר סגור חצי שעה 

ואז תהנווווו




https://www.facebook.com/share/p/3C52GHP5pUmdUwzy/?mibextid=oFDknk






יום רביעי, 8 במאי 2024

כנאפה

כשמשה נכנס למטבח הוא מכין דברים נפלאים

ריקוטה ומוצרלה הפכו לכנאפה נפלאה


~כנאפה ממכרת מתכון  ע"פ מפלצת העוגיות~

חומרים:

250 גרם שערות קדאיף

200 גרם מוצרלה

200 גרם ריקוטה

150 גרם חמאה מומסת

50 גרם חמאה

לסירופ-

3/4 כוס מים

כוס סוכר

קליפה מלימון בבינוני

מיץ מחצי לימון

3 טיפות תמצית ורדים מרוכזת.

לעיטור

חצי כוס פיסטוק מקולף

אופן הכנה -

הניחו בסיר את הסוכר ,מים ,וקליפת לימון הביאו לרתיחה. הוסיפו את הלימון הסחוט בשלו עוד כמה דקות כבו . הסירו את הקליפה והניחו לקרור מלא .

קלו על מחבת יבשה את הפיסטוק וקצצו גס .

הפרידו עת שערות הקדאיף טוב בכדי שלא יהיה גושים של בצק .

הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו בכדי שהחמאה תצפה את כל שערות הקדאיף.

ערבבו את הגבינות בקערה נפרדת

חממו מחבת לחום בינוני ומרחו ב20 גרם חמאה (בערך כף )ושטחו מחצית מכמו הקדאיף.

ערמו את הגבינה שטחו מעט אך את תמרחו עד הפינות.

הניחו את שאר שערות הקדאיף ושטחו .

הוסיפו את שאר החמאה בחתיכות קטנות סביב הכנאפה

בשלו עד שהתחתית זהובה בערך 7- 8 דקות.

הפכו בעזרת צלחת והמשיכו לבשל שוב עד שזהוב .

מזגו את הסירופ מעל הכנאפה רק עד גובה השוליים והעלו את החום למירבי .

בשלו עוד 2 דקות בערך עד שכל הסירופ נספג בכנאפה .

העבירו לצלחת הגשה פזרו מעל פיסטוקים קצוצים וכל מה שנותר לעשות הוא להנות 


יש לכם מחבת מתהפכת.?

נהדר...המחבת הזו מושלמת  להכין כנאפה

הופכים לצד השני 






❤️

After חטיף בוטנים עם מילוי שתטעם תבין

 על החטיף הבוטנים החדש במילוי קרם נוגט

או במילוי קרם וניל עוגיות שמעתם?

אם לא הרשו לי לספר לכם שזה כל כך טעים ומיוחד..

הילדים אכלו בשילוב עם חלב וזה סידר לי ארוחת ביניים.

אני נשנשתי בין הארוחות  ואי אפשר להפסיק...


חברת סאפנס משיקה סדרת חטיפים חדשה

After

מדובר בחטיפי דגנים( אורז מלא, שיבולת שועל, תירס וחיטה מלאה) מצופים בחמאת בוטנים ובמילוי קרם מתוק.

החטיף מתפוצץ בפה. קריספי ממש.

כל מי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח כמוני יעוף על החטיף הזה


את החטיף תמצאו ברשתות השיווק ובחנויות.

החטיף יעלה 5.90 לאריזה של 60 גרם

כנסו לקישור ותראו כמה זה ממכר


https://www.facebook.com/share/v/ippfwPnNhEPQ9wiw/?mibextid=oFDknk









יום שבת, 4 במאי 2024

פוטטוס ציפס

 אין כמעט משפחה עם ילדים שאין לה במקפיא ציפס קפוא..

גם אצלי..

הפעם קניתי ציפס פלחים שמתאים לפוטטוס ציפס..

אם אין לכם בבית קפוא לחתוך לפלחים תפוחי אדמה אדום בלבד  עם הקליפה כמובן זה הזן המתאים.

 לשים בקערה שמתאימה למיקרוגל עם מים רותחים שיכסה אותם  ולבשל 10 דקות בערך עד שרך

לסנן מהמים

לנגב אותם בנייר סופג. צריך להיות יבש 

יוצא טעים מאוד

טעמתי אחד עם קטשופ ומיונז אמאלה כמה טעים 

התיבול מושלם


אז איך מכינים

להכין בלילה בקערה

1 כף מיונז

1 כף גדושה קטשופ

כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור

ומלח לפי הטעם

לערבב למשחה

לשים בתבנית על נייר אפייה את צ'יפס הפלחים מעל לצקת את הממרח

ולעסות עם הידיים שהכל יצופה

לפזר פירורי לחם מוזהבים על הצ'יפס פלחים

ושוב לעסות שהפירורים יצפו אותם

לזלף מעט שמן

לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות

עד שמשחים

לפנק את הילדים עם קטשופ/מיונז/רוטב צילי  

המתכון של ליהי קרויץ.





יום שלישי, 30 באפריל 2024

זלביה

תמיד רציתי ללמוד להכין זלביה
אצלנו בעדה המצרית זה סופגניות קטנות
בעדה התימנית הסופגניות הרבה יותר עגולות ותפוחות

למזלי היתה לי שכנה בשנקר בחולון תימניה בשם בתיה  שלימדה אותי  להכין את הזלביות הכי טעימות  שיש


המתכון

5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים

תחילה נשים את השמרים והסוכר  עם כוס אחת מים פושרים 
ניתן 5 דקות לתסוס.

עכשיו נוסיף את הקמח  והמלח ואת שאר המים ונלוש לבצק דביק אך לא דליל מדי
לתת להתפחה 40 דקות
הבצק תופח 
לאחר 40 דקות נרטיב ידיים ונתחיל לקרצף את הבצק כמו שחופפים..
כל פעם לסובב את הקערה ושוב לקרצף ממש  להכניס אויר

לתת התפחה שניה רבע שעה

בנתיים לחמם כוס שמן במחבת

להרטיב ידיים לקחת חתיכה ולזרוק לתבנית
להפוך צד שזה משחים
אני אוהבת לעשות גם חור באמצע
אצלנו אוהבים לפזר סוכר גס 
התימנים אוהבים לאכול עם עגבניה מגורדת וסחוג





ספגטי בסיר אחד

 פעם בשבוע אני עובדת מהבית

ובחצי שעה שיש לי הפסקה אני מכינה לי מאכל מהיר לילדים שחוזרים מהבית ספר 

הפעם הכנתי להם ספגטי "לעצלנים"

ספגטי בסיר אחד

ולרוטב הוספתי פלפל קאיין 

מדובר בתבלין חריף

שנתן לספגטי פיקנטיות מדהימה


למתכון


חצי חבילת ספגטי


בסיר לשים שמן כמות של  רבע כוס

להוסיף 4 שיני שום כתושות

להוסיף פפריקה מתוקה

הוספתי גם חצי כפית פלפל קאיין 

2 קופסאות קטנות של רסק

פלפל שחור

מלח

וכף אבקת מרק

לערבב הכל

להוסיף מים רגילים עד 1/3 סיר

להרתיח

כשרתח

להוסיף חצי חבילת ספגטי לא מבושל

להרתיח שוב

להנמיך אש

לכסות מכסה

ולתת בישול של רבע שעה בערב עד שהרוטב מצטמצם


קל נכון?

וכל כך טעים




יום שני, 29 באפריל 2024

כדורי שוקולד מעוגיות יין לפסח

 כדורי שוקולד כמו שהסבתות מכינות


80 גרם חמאה או 100 גרם נטורינה/מחמאה

6 כפות סוכר( שמתי 4)

4 כפות גדושות קקאו( שמתי 3 שוקולית ו2 קקאו)

3/4 כוס חלב

תמצית וניל כפית

מעט רום


להמיס על הגז את כל החומרים


במעבד במזןן לרסק 250 גרם עוגיות יין לפירורים גסים

לא ממש מרקם של אבקה תשאירו גם חתיכות


אחרי שרוטב השוקולד נהיה חלק

לשפוך על הפירורים

לערבב היטב

לתת לעיסה להתקרר

לגלגל במזרה שןקולד/קוקוס/סוכריות צבעוניןת לעוגה








אני מאסנת במקרר

יום שבת, 27 באפריל 2024

בואיקוס לפסח

 


כל השנה אני משגעת אתכם עם הבויקוס שלי..אז בפסח לא נכין?

נשאר לי חצי כוס קמח תופח לפסח כשהכנתי את עוגת השוקולד


החומרים

חצי כוס קמח תופח לפסח

 חצי כוס קמח מצה דק שטחנתי אותו דק דק

חצי כוס חלב

רבע כוס שמן

חצי חבילה גבינת טוב טעם

גבינת פטה יוונית חתוכה גס

גבינה צהובה מגורדת

וביצה אחת לארג

חצי כפית מלח

וזהו

לשמן תבנית סיליקון שקעים

הבצק דביק להכין עיגולים עם ידיים רטובות

ןהבריש בביצה

אפשר שומשום מעל

175 מעלות עד שמזהיב


זהירות הם נחטפיםם





סלט גזר מרוקאי

 אין אין אין חגיגה וחג בלי שיהיה סלט גזר מושלם

סלט גזר מרוקאי פיקנטי חרפרף

קבלו את המתכון הכי מושלם שיש

תכפילו כמויות אני עשיתי כמות קטנה כי רק אני ומשה אוכלים


4 גזרים לחתוך לחתיכות גסות ולבשל במים עד שרך אבל לא יותר מדי


אחרי שהגזרים מבושלים

לסנן

לצנן


לחתוך באלכסון לעיגולים

לשים בקערה

להוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום כתושות

חצי כפית כמון

מיץ מלימון קטן

גרדת לימון מחצי לימון

כפית גדושה אריסה

כף וחצי שמן

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם

כוסברה קצוצה  לפי הטעם

מלח לפי הטעם

פלפל שחור רבע כפית

להוסיף את.הכל לגזר

לערבב היטב

ולמקרר

טעים טעים




קציצות בקר ותפוחי אדמה לפסח

 לסיר הזה אני קוראת סיר השמחות.

סיר כל כך טעים והקציצות משגעות

על אורז זה מושלם.

לקחתי מתכון של עינב בובליל ושיניתי אותו לטעמי

,המתכון שונה למתכון לפסח והוא כל כך טעים


לקציצות

חצי קילו בשר בקר טחון

כוסברה רבע צרור

פטרוזיליה רבע צרור

בצל מגורד בפומפיה

שום כתוש כפית

כף קמח מצה

מעט שמן


תבלינים לתערובת הקציצות

כורכום

פפריקה

 כמון

ראס אל חנות או תבלין לקציצות

אני שמה מכל אחד חצי כפית.

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אני טוחנת במעבד מזון את הכוסברה והפטרוזיליה שיהיה ממש קצוץ וקטן אפשר בסכין

לערבב הכל ולשים במקרר לחצי שעה לפחות


לרוטב

לטגן  2 בצלים  עד שזה מזהיב

עכשיו שמים תבלינים

כורכום,

כמון,

פפריקה,

 ראס אל חנות 

כל תבלין לפי טעמכם

ומלח ופלפל לפי הטעם

 אני לא שמה הרבה תבלינים דומיננטים

לא אוהבת רוטב שמתובל מדי

אבל אתם יכולים לשים כפית 


לפתוח את התבלינים בשמן כמה דקות זהירות לא לשרוף.

להוסיף כוס מים רגילים.

כשזה רותח להוסיף כף גדושה רסק עגבניות ומעט סוכר לשבור את החמיצות

לערבב היטב .

להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל רבע שעה


בנתיים נצור מהבשר הטחון קציצות

אני אוהבת קטנות

ולקמח כל קציצה בקמח מצה  בלבד

לא שמים ביצה..

לטגן את הקציצות במעט שמן משני הצדדים.

להכניס את הקציצות לסיר הרוטב 

ולפזר קוביות תפוחי אדמה.


לבשל בהתחלה חום גבוה שרותח ממש.

להנמיך אש לבינונית

ולבשל חצי שעה בערך, עד שתפוחי האדמה רכים.


רוצים להוסיף כרפס תוסיפו

כוסברה אפשר

אפונה

אצלי פשוט לא אוהבים.











יום חמישי, 25 באפריל 2024

קניידלך

 

בפסח אצלנו מככב קניידלך.

 המתכון של פסקל פרץ מהספר מטעמי ישראל

הבכור שלי מכור לקניידלך

ויכול לאכול 14 עיגולים בתך המרק



3/4 כוס קמח מצה( אני שמה כוס)

1 כוס מים פושרים או מרק

1 כף שמן

חצי כפית מלח

1 ביצה

חצי כפית פלפל לבן

רבע כפית זנגביל( אני ויתרתי)


לשים קמח מצה בקערית

להוסיף מים ןלבחןש היטב

להוסיף שמן מלח ביצה

פלפל וזנגביל

לבחוש לתערובת אחידה

להשהות במקרר חצי שעה

למלא סיר מים להביא לרתיחה 

להרטיב ידיים לעשות עיגולים ולזרוק למים הרותחים לבשל 20 דקות בסיר מכוסה

במקביל להכין סיר מרק טעים



לא לבשל את הקניידלך בתוך מרק 

ממש לא

זה מתפורר ולא כיף לאכול ככה









יום רביעי, 24 באפריל 2024

בראוניז לפסח

 


3 ביצים לארג

כוס סוכר


להקציף 10 דקות את הביצים השלמות למרקם מוס


להמיס 2 חבילות שוקולד,מריר.עם 100 גרם חמאה במיקרו

אפשר נטורינה או מחמאה

לערבב היטב עד שהשוקולד נמס

להוסיף את השוקולד במהירות לביצים ולערבב היטב


להוסיף בתנועות עטיפה עם לקקן 3/4 כוס קמח תופח כשר לפסח

עד שהקמח נטמע בבלילה


לשים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה

לשפוך את כל התערבות

אפשר לפזר שוקולד ציפס

אגוזים

אני פוררתי מקופלת


170 מעלות

תנור שחומם מראש

25 דקות

כשיוצא מהתנור

לשים במקפיא להמשך התייצבות







עוגת מצות נוסטלגית

 עוגת מצות נוסטלגית

את הגנאש הקצפתי למרקם מוס


עזבו אתכם מעוגת שוקולד ועוגות תפוזים לפסח


העוגה בה' הידיעה לפסח זו עוגת מצות

בטוח אכלתם בילדות

עוגה נוסטלגית

וטעימה


עוגה ללא אפייה


ההכנה

300 גרם שוקולד מריר( אני השתמשתי ב200 גרם)

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר

שמנת מתוקה


להמיס במיקרוגל


עכשיו אפשר להשאיר ככה את הקרם

או לעשות כמוני לקרר במקרר ולהקציף למוס


להכין צלחת רחבה עם מיץ תפוזים

אן יין אדום מתוק

אפשר  נס קפה עם חלב


לקחת מצה לתבול כמה פעמים בנוזל

ולהניח בתבנית

למרוח 2 או 3 כפות מהקרם/מוס

שוב לקחת מצה לתבול המשקה ולהניח יפה מעל הקרם

ככה לעשות 4 שכבות

לקשט בקוקוס

שברי אגוזים

שוקולד מגורד

סוכריות m&m

וכל מה שעולה על דעתכם


להכניס לקירור חובה

עד להתייצבות

לחתוך לריבועים קטנים ולהתענג





יום שלישי, 23 באפריל 2024

לחמניות לפסח של יהודית

 כבר שנים כל פסח אני מכינה את הלחמניות של יהודית מורחיים בולגרית אוכל "קסם של עוגה"

אישה מדהימה תעקבו אחריה

האוכל שלה הכי טעים בעולם

ובמתוקים אין שני לה

והלחמניות שלה הכי טעימות הכי תפוחות וללא טעם של ביצים


2 כוסות קמח מצה

כוס וחצי מים רותחים

חצי כוס שמן

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

4 ביצים שלמות טרופות

מערבבים את כל החומרים חוץ מהביצים

לקרר מעט

ועכשיו מוסיפים את הביצים לתערובת לא הכל בבת אחת ..לסירוגין תוך כדי הקצפה עדיף במיקסר 

נקבל תערובת שמתאימה ללחמניות

להרטיב ידיים

וליצור לחמניות ארוכות

מניחים על נייר אפייה משומן

לחרוץ חריצים

למרוח חלמון (צהוב) שמהלנו במעט מים

לאפות בחום בינוני180 מעלות

עד שמזהיב אצלי 45 דקות אבל תבדקו





בורמוליקוס

 בורמוליקוס של התורכים

המתכון של סבתא אסתריה התורכיה



4 מצות שלמות להרטיב אותם במים טוב טוב

להוציא מהמים ולתת להם לנוח 

6 דקות

 לפורר למעוך אותם בקערה

להוסיף 2 ביצים

מלח 

פלפל

לערבב


לשים שמן קיבולת גובה רבע מחבת

כשחם לקחת מהעיסה להכין לביבות ולשמן הרותח

לטגן משני הצדדים 4 דקות כל צד

לגלגל בסוכר





יום שבת, 6 באפריל 2024

דורות -קסם של מוצרים לחיים קלים

 דורות- קסם של מוצרים לחיים קלים


דורות השיקו 2 מוצרים חדשים 

מיקס לתיבול אסייתי להכנה קלה ומהירה של מוקפצים, אורז, מנות בשר שונות

ותערובת תיבול לקציצות

מתאים גן לתיבול אורז, שקשוקה,סיגרים מרוקאים ועוד


ואני זכיתי לקבל אותם בצידנית מפנקת ושווה עם עוד מוצרים של דורות שאני מכירה ומככבים אצלי בכל תבשיל


בשישי הכנתי למשפחה מטעמים מהמוצרים הכי כיף חיים קלים

לשלוח מהמקפיא בלי הרבה בלגן ולכלוך

כי מה יותר כיף שהכל מוכן ורק,לשלוף טבליות ולרקוח תבשילים טעימים


מה שטוב,במוצרים החדשים של דורות שהם 100% טריקפוא וטבעי בלי חומרים משמרים , צבעי מאכל מלאכותיים ,חומצות שומן טראנס כולסטרול וגלוטן 

אז מה הכנתי אתם שואלים?


מהמיקס  לתיבול אסייתי הכנתי מוקפץ משגע עם חתיכות דקות של אנטריקוט 


ומתערובת  תיבול לקציצות הכנתי סיר מנחם של קציצות עם תפוחי אדמה

בזכות 2 כפות מהתערובת שדרג את הטעם


וקיבלתי המון מחמאות   מהילדים ששאלו אמא החלפת מתכון..


הכנתי גם ספגטי עם פסטו ..טבליות הפסטו כל כך טעימות 


כנפיים בצילי בזכות טבליות  השום  החריף 

אז אם אתם לא מכירים את מוצרי דורות 

רוצו לקנות

המוצרים החדשים במבצע החל מ1 באפריל ברשתות השיווק המובחרות


קציצות עם תפוחי אדמה

רק 2 כפות מתערובת תיבול לקציצות



מוקפץ עם חתיכות של אנטריקוט בשילוב מיקס לתיבול אסייתי



ספגטי עם פסטו מנה משגעת וטעימה 



כנפיים חריפות עם צילי

השתמשתי בטבליות שום החריף








ן





יום שישי, 5 באפריל 2024

עוגת קרמבו לפסח

 




עוגת קרמבו קצת אחרת

הבסיס מקמח תופח לפסח





2 ביצים 

חצי כוס שמן

חצי כוס קמח תופח לפסח

שקית אפייה

חצי כוס מים או חלב

חצי כוס,סוכר

חצי כוס,קקאו


להקציף ביצים שלמות עם סוכר

להוסיף שמן, מים

לערבב היטב

להוסיף את הקמח אבקת אפיה וקקאו

לערבב היטב

לצקת לתבנית משומנת 24

חום 180 שחומם מראש

כ15 דקות


לצנן מעט


להכין קרם

1 וחצי מיכלים של שמנת מתוקה

אינסטנט פודינג וניל 1

3/4 כוס חלב

2 כפות סוכר 

להקציף לקרם


לצקת על הבסיס 

ולשים לקרור 3 שעות


להכין קרם שוקולד

70 גרם שוקולד מריר

30 גרם שוקולד חלב

וחצי מיכל שמנת מתוקה

להמיס הכל במיקרו 

לצקת על הקרם הוניל

ולשים בקירור



יום שבת, 23 במרץ 2024

סלט זעלוק- סלט חצילים מרוקאי

חצילים זו אהבה

בכל הוריאציות :מטוגן, תבשיל, ובעיקר אוהבת סלטי חצילים בכל הסגנונות

חצילים שהיו לי במקרר וצנצנת גמבה קלויה בתחמיץ שודכו לסלט מרוקאי טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש

2 חצילים

גמבה קלויה

שיני שום

פלפל ירוק חריף קלוי על הגז או בתנור


ההכנה

לצלות 2 חצילים על הגז או בתנור

לאחר הצליה להכניס לשקית לשעה

כך קל להסיר את הקליפה

להעביר את ליבות החצילים למסננת   עם  לימון סחוט עליהם כל הנוזלים ירדו

להעביר לקערה

לקצוץ בסכין דק דק את החצילים אפשר למעוך עם מזלג. 

להוסיף חתיכות גמבה אני משתמשת בגמבה בשימורים שהיא כבר קלויה אפשר לקלות על הגז

להוסיף פלפל ירוק חריף קלוי שחתכנו לעיגולים

להוסיף שמן +שמן זית לפי הטעם

מלח

פלפל לבן

שיני שום שחתכנו לעיגולים

2 שיני שום כתושות

מעט כמון 

אפשר לפזר פטרוזיליה אני ויתרתי


לערבב הכל ולמקרר 

סלט שאי אפשר להפסיק לזלול




יום שבת, 16 במרץ 2024

מניפת תפוחי אדמה וקציצות

התבשיל הזה כל כל מרשים להגשה שאין מי שלא הסתכל על הנראות ואמר וואו

והוא גם מאוד טעים

גרסה מקוצרת של מפרום


החומרים

חצי קילו בשר טחון

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם

כוסברה קצוצה לפי הטעם

כפית מלח

פלפל שחור

כפית בהרט או ראס אל חנות

פפריקה מתוקה חצי כפית

בצל קטן מגורד

ביצה אחת

לערבב את כל העיסה

לשים במקרר לשעתיים להשבחת הטעם


5 תפוחי אדמה בינוניים לחתוך לפרוסות דקות


רוטב

פחית עגבניות  מרוסקות דק ברוטב  250 מ"ל

כף רסק

כוס מים רותחים

חצי כפית כורכום

מלח

כף שמן

מעט תבלין צ'ילי חריף


להכין קציצות

לקחת פרוסת תפוח אדמה פרוס לשים את הקציצה ולכסות בפרוסת תפוח אדמה

כמו סנדויץ

ככה לעשות עם כל הבשר

לסדר בצורת מניפה כמו בתמונה

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת על כל

 התבשיל

לכסות בנייר כסף

180 מעלות כחצי שעה

אחרי חצי שעה להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עוד 25 דקות או עד שרך








יום שבת, 9 במרץ 2024

עוגיות מושלגות


 עוגיות מושלגות שהילדים שלי הכי אוהבים


כמה טיפים

עוגיות מושלגות 

העוגיות האהובות על ילדיי

עם ורידי הסוכר



כדי לקבל סדקים יפים יש להכין 2 צלחות

סוכר רגיל

ואבקת סוכר

על ידי גלגול הכדור בסוכר רגיל ואחר כך באבקת סוכר יצאו ורידים יפים בעוגיה


החומרים


2 ביצים לארג

 כוס סוכר אפשר לבפחית ל3/4

4 כפות  קקאו גדושות

רבע כפית מלח

כוס וחצי קמח רגיל

אבקת אפייה

רבע כוס שמן


לערבב ביצים סוכר שמן.קקאו ומלח עד לתערובת חלקה

להוסיף קמח ואבקת אפייה

ללוש לבצק דביק

לכסות בניילון נצמד ולמקפיא 20 דקות

מאוד חשוב להקפיא


להכין עיגולים 

לגלגל בסוכר רגיל

ואז באבקת סוכר

להניח בתבנית על נייר אפייה במרחקים

לחמם תנור 180 מעלות

כשהתנור חם להכניס ל10 דקות 

העוגיות מתקשות בטמפ החדר






זהירות הן כל כך טעימות שמתחסלות







יום שישי, 1 במרץ 2024

מאפינז קוטג'

  במקרר היה קופסת קוטג מיותמת

אז מכינים מאפינס


2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפייה.

קופסת קוטג' 

2 כפות גבינה לבנה

חצי כוס שמן

2 ביצים מדיום

הרבה פירורי גבינה צהובה( אני שמתי גאודה..עמק וקשקבל)

ככפית מלח


לערבב את כל המרכיבים

הבצק דביק


לעשות עיגולים

לשים בתבנית מאפינס משומנת

לא מורחים ביצה מעל


180 מעלות תנור שחומם מראש

 עד שמזהיב


אפשר לפזר שומשום או קצח מעל

אפשר להוסיף לתערובת עיגולי זיתים או תירס




פשטידת חמאר/מעקודה/מחמאר


 מעקודה המלכה של שבת

ככה עינב בובליל קוראת לה והיא צודקת

היא המלכה בארוחת שבת

פשטידת תפוחי אדמה שיש לה הרבה שמות

מתכון של עינב בובליל עם מעט שינויים שלי


המצרכים

5 תפוחי אדמה גדולים

4 ביצים

גזר אחד מגורר גס

בצל אחד חתוך לקוביות קטנות

פטרוזיליה קצוצה

אני שמה גם כוסברה קצוצה


לקלף את תפוחי האדמה

לחתוך לרבעים ולהרתיח עד,שרך

למעוך במועך פירה

להוסיף את קוביות הבצל

את הגזר המגורר

פטרוזיליה וכוסברה

חצי שקית אבקת אפייה

להוסיף את הביצים

לתבל

במלח

פלפל שחור

כורכום אני שמה חצי כף

מיץ מחצי לימון

לערבב הכל


לקחת סיר עגול עם ידיות

לשפוך רבע כוס שמן ולחמם שיהיה ממש רותח

לשפוך את כל הבלילה לשמן החם

ליישר

10 דקות על הגז

להעביר לתנור 180 מעלות כ40 דקות  או 

עד שלמעלה חום

לקחת צלחת גדולה

ולהפוך את הסיר על הצלחת

הפשטידה יוצאת בקלות ולא מתפרקת

להתענג 







יום חמישי, 29 בפברואר 2024

עוגת אגוזים ושוקולד

 עוגת ילדותי

עוגה שאתה לוקח ביס אתה מרגיש אגוזים ושוקולד והיא טעימה מאוד

עוגה שהדודה היתה מכינה כל הזמן ואני ילדה בת 12 כותבת במחברת


החומרים

4 ביצים  לארג

כוס ורבע סוכר( אני הורדתי לכוס)

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים סחוט

כוס וחצי קמח

חצי כוס קמח שקדים או חצי כוס קוקוס

אבקת אפייה

כוס אגוזי מלך שטחנו במעבד לפירורים גסים

חצי חפיסה שוקולד מריר שטחנו במעבד לפירורים עדיף מעט גסים(אפשר לגרר במגרדת)

ההכנה

להקציף 10 דקות ביצים שלמות עם הסוכר

מהירות גבוהה

להנמיך מהירות להוסיף שמן ומיץ תפוזים בהדרגה

לערבב בקערה אחרת את הקמח עם האגוזים קמח שקד או קוקוס והשוקולד לערבב היטב

לערבב בתנועות קיפול עם לקקן כמה פעמים עם תערובת הקמח אגוזים שוקולד

בסוף להוסיף אבקת אפייה ולערבב

175 מעלות

תנור שחומם מראש

אני השתמשתי בתבנית עם הרגל ובתבנית הזו לא משמנים

כחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה וקיסם יוצא יבש








ארכיון הבלוג