שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 19 באפריל 2020

עוגת שוקולד מ2 ביצים, עוגה מדהימה




לילדים התחשק עוגת שוקולד
יש לי מתכון שאני לא מחליפה אותו
4 ביצים
שמנת מתוקה.כןס קמח בלבד .המתכון הכי טעים והכי עסיסי שיש
לא מחליפה אותו
ואז פותחת את המקרר יש 3 ביצים😩😩😩
מכל ה30 ביצים שקניתי שבוע שעבר נשאר 3
וביצה אחת אני חיייבת להשאיר לחביתה של אופיר בערב
הילד הזה אוכל כל ערב חביתה
ואז נזכרתי במתכון של גלית נחמן
עוגת שוקולד מ2 ביצים
בחיים לא הכנתי עוגה מ2 ביצים
אמרתי יאלה נעשה
מערבבת את הביצים עם 2 כוסות מים
נהיה לי מרק ביצים
הפנים שלי מתחילות להזיע
ממשיכה מוסיפה 2 כוסות קמח תופח
וקקאו..מתחיל לקבל צורה
הבלילה מאוד נוזלית
אבל גלית אמרה לא לדאוג
הוספתי גם רום לטעם
וסוכר וניל
בקיצר העוגה יצאה מדהימה.רכה ועסיסית
הילדים הכריזו שזו העוגה הכי טעימה




החומרים
2 ביצים גדולות(אני השתמשתי בגודל מדיום ויצאה גבוהה)
כוס סוכר
כוס שמן (שמתי 3/4 כוס)
כוס מים פושרים
כוס מים רותחים
2 כוסות קמח תופח (אני השתמשתי בקמח רגיל+שקית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה(אני שמתי פחות)
4 כפות קקאו

לקרם שוקולד
חבילת שוקולד מריר
כף מחמאה(אני שמתי חמאה
3-4 כפות מים רותחים (אני שמתי 5 כפות חלב חם )

לערבב ביצים עם הסוכר (אני הקצפתי כמה דקות)
להוסיף שמן
ו2 כוסות המים (הפושרים והרותחים)
ובסוף את כל שאר המצרכים
אני הוספתי גם מעט רום לעוגה ווניל 
לערבב היטב שלא יהיו גושים
התערובת יוצאת  דלילה מאוד
יצקתי לתבנית 24 משומנת אפשר 2 אינגליש קייק
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 35 עד 40 דקות (לבדוק עם קיסם)

להכין קרם
בקערה להמיס את השוקולד עם החמאה והנוזלים להמסה לערבב היטב

לחורר את העוגה
לצקת את הקרם
ולהתענג





1

מופלטה



לכל מי שבוכה שבא לו מופלטה
יאלה קומו להכין
יש כאלה שיכינו עם שמרים
ויש כאלה בלי
אני מעדיפה עם
מתכון אליפות שלמדתי מממה המרוקאית  




חצי קילו קמח (3 כוסות קמח+כף  מדובר על כוס מידה
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
קורט מלח
ככוס וחצי מים פושרים
ללוש היטב
ללטף עם שמן את הבצק
להתפיח לחצי שעה
אחרי חצי שעה לעשות עיגולים..להניח אותם במשטח עם שמן...כרבע כוס שמן אולי יותר שכל עיגול יכוסה בשמן
ואז בידיים משומנות לפתוח לעלה דק דק
אני מרדדת במערוך 
לחמם מחבת לא לשמן...
להניח עלה אחד כשמזהיב מלמטה להפוך לצד השני...הצד האפוי למעלה
להניח עלה נוסף על הצד שעשוי.כשהבצק עשוי להפוך ושוב להניח עוד עלה .וככה לעשות עם כולם
למרוח חמאה לשפוך דבש לקפל ולזלול

סלט כרוב



סלט כרוב
בואו נדבר על זה
איך אתם מכינים?
אני לא עושה עם מיונז
וגם לא עם גזר
ולא חמוציות ולא סלרי
רק ככה..פשוט וטעים 
והטיפ להשרות לשעתיים עם המלח והשמן 





המתכון שלי
כרוב לבן קטן שטוף היטב
1 כף שטוחה מלח
קורט סוכר
1 וחצי כפות שמן
מיץ מלימון טרי שלם
קורט פלפל שחור
קוצצים את הכרוב או חותכים לרצועות
שמים בקערה רחבה
מוסיפים את המלח והשמן
ומכסים לשעתיים כן כן זה הטיפ
לאחר שעתיים הכרוב מפריש נוזלים
להעביר למסננת ולסחוט בעזרת הידיים
לאחר הסחיטה להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב
לאחסן במקרר
ותודה לדליה שלימדה אותי
מהבלוג אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה

עוף קוקי



לאחרונה גיליתי את שקיות הקוקי לצליה בתנור
ותקשיבו יוצא עוף רך עסיסי שלא מתייבש גם אחרי יום
את הרעיון למתכון מצאתי אצל ניקי
אבל אני שיניתי אותו עם תבלין מדהים פילדלפיה של "חברת נפטון" 








המצרכים

6 חתיכות עוף

תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות


לבלילה
-------
כף פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן
כפית תבלין פילדלפיה , אני השתמשתי בתבלין  של נפטון (ניקי שמה תבלין לפרגיות, אפשר לשים תבלין גריל עוף)
כף אבקת מרק עוף
פלפל
מלח לפי הטעם


לערבב היטב את כל החומרים
לשים את העוף בבלילה ולהשרות לשעה במקרר זה עושה נפלאות

לקחת שקית קוקי
לשים את העוף
באותה קערה לשים את תפוחי האדמה שיצופו בכל הרוטב שנשאר
לשים בשקית
אם משתמשים בשקית קטנה של קוקי אז לחלק ל2 שקיות

לשים בקעה כוס מים רותחים ולשפוך לתוך השקית
את השקית לשים בתוך תבנית חד פעמי להניח
לדקור בקיסם כמה חורים בשקית

לחמם תנור מראש ל200 מעלות
אחרי 20 דקות להוריד ל180 עד שמשחים 

אפשר לשים גם חצאי בצל , גזר, פטריות ומה לא



על התבלין

לאוהבי הטעם המתקתק-פיקנטי-חריף: "תערובת התיבול פילדלפיה" בעלת ניחוח ארומטי, טעמה מתקתק ופיקנטי בו זמנית. מקורה מניו אוליאנס ארה"ב והיא מכילה עשבי תיבול שונים (אורגנו, בזיליקום, טימין), פפריקה, גרגרי חרדל, זרעי כמון ו/או כוסברה, פלפל שחור ועוד. התבלין מתאים מאוד לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.

חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים


GRANAGARD ננו אומגה 5 והסוף לשיכחה


בזמן האחרון משהו נדפק לי בזכרון
אני שוכחת דברים!!
אני יוצאת מהבית ובדרך אני מתלבטת ביני לבין עצמי רגע סגרתי את הדוד? ואז אני חוזרת מיד הביתה ומגלה שכן סגרתי.
משום מה לא זכרתי את הפעולה.
והכי נורא זה שאנחנו נוסעים לחמותי בצפון, הגענו כבר לנתניה ואז אני אומרת לבעלי משה סגרתי את הגז? כי טיגנתי לילד חביתה בבוקר ..היו פעמים שאילצתי את בעלי לחזור את כל הדרך שעשה..כן כן..משהו בי לא היה שקט
והיו צעקות באוטו תהיו בטוחים . אף אחד לא להוט לחזור אחרי שעה בכביש הביתה ולגלות שהגז סגור.

בדרך כלל זה קורה אחרי לידה או עם עליית הגיל. הזיכרון משתבש
ולכן מי שלא מפעיל את הראש בסודוקו, בפלתור תשבצים חידות שמפעילות את המוח שלא יתפלא

לאחרונה בגלל שאני ממש מרגישה שאני חייבת תוסף לבעיה הזו,  התחלתי להשתמש בGRANAGARD 
 ננו אומגה 5 
נוגד חמצון עוצמתי בעל אפקטיביות מוכחת בשיפור תפקודי המוח
המוצר פותח בחברת גרנליקס ביו טכנולוגיות בע"מ  ע"י פרופ' רות גביזון חוקרת בכירה של מחלות מוח ניווניות מהמחלקה לנוירולוגיה בבית החולים האוניברסיטי   בהדסה ירושלים ופרופ' שלמה מגדסי מומחה בנלאומי בתחום הננוטכנולוגיה ממכון קזאלי לחקר הכימיה באוניברסיטת העברית




אז מה זה המוצר?
המוצר הינו תוסף תזונה היחיד בעולם המכיל ננו אומגה 5 נוגד חימצון אנטי אוקסידנט ממקור טבעי שהוכח במחקרים קליניים כמסייע בפעילות המוח והראשון כפטנט רשום בארה"ב  וטיפול במחלות מח ניווניות
חומצת אומגה 5 מוכרת גם בשם חומצה פוניסית שמקורו בשמן זרעי רימונים היא ידועה כנוגד החימצון החזק ביותר הקיים היום בטבע.
בזכות גודלן הזעיר 200 ננומטר נספגות טיפות האומגה 5 במערכת העיכול ובדם ביתר יעילות ובכמות המספיקה להגיע גם למוח.

התוסף מאושר לשימוש ע"י משרד הבריאות (כשר) 
ניתן להשיגו באתר החברה 

granalix

ובבתי מרקחת נבחרים במחיר 150 ש"ח לפני הנחות

לפרטים נוספים הזמנה טלפונית וייעוץ 058-446-6455 בין השעות 8:00-18:00


ארכיון הבלוג