חשבתם כבר מה יהיה בשולחן לשבועות?
אז אני מציעה לכם לצד הגבינות המשובחות, מול הלזניה המטריפה
תוסיפו גם מגש לחמניות גבינה ובצל עם נגיעות חציל
מבטיחה לכם שתוך שניה לא ישאר כלום
הם טעימות ונחטפות
החומרים
----------
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
350 גרם קמח תופח
1/2 כוס חלב
200 גרם חמאת רכה
50 גרם גבינת קצקבל או גבינה קשה אחרת מגוררת
3 כפות קוטז 9% או 5%
גביע קופסא ממרח בולגרית למריחה 5% עם חציל קלוי
100 גרם פתיתי עמק
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות ריחן קצוץ
1/2 כוס עירית קצוצה
לציפוי
-------
1 ביצה טרופה
פרג'קצח/שומשום
תבנית שקעים משומנת
ההכנה
------
מחממים במחבת שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט
מסננים מהשמן ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים
לשים לבצק אחיד
אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים שעתיים
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
צרים מהבצק כדורים בגודל שזיף בינוני
ושמים בתוך השקעים
מורחים בביצה טרופה
זורים מעל פרג שלם או שומשום או קצח
ואופים כ25 דקות עד להזהבה
מגישים חם