שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 25 במאי 2019

מתוק מהלב- הבית המתוק לסדנאות אפיה ושוקולד ומתכון לעוגת שמרים מהממת



הוזמנתי לסקר סטודיו  מתוק ומהמם ביהוד, עם מס' בלוגריות ללימוד קורסים סדנאות אפייה ושוקולד
ניצה יצחק המקסימה קיבלה את פנינו  והסבירה שמתוק מהלב הוקם על מנת ליצור מקום בו ניתן ללמוד לשפר את יכולת האפיה של האופה הביתי גם המנוסה ביותר."במתוק מהלב  שמים דגש למקצועיות, יצירתיות שימוש בטכניקות חדשיות והמון חומרי גלם טובים.




אז נכון שיש באנטרנט המון מתכונים חינם אבל מה שחסר להמון אנשים זה מקום שמחפשים להבין מה הם עושים
אנשים שצמאים לידע והידע הזה חסר להם ממתכון שמצאו בגוגל.

לאחרונה בעקבות המון פניות מאנשים שרוצים להגיע לסדנאות של ניצה אך הם אינם במרכז, או שאין להם זמן לבוא לקורס שלם ביהוד , השיקה ניצה יצחק את הקורס הפרונטלי באינטרנט
ניצה רתמה אליה צוות מקצועי של צלמת, עורכת, טכנאי ואפילו מאפרת ויחד הם בנו מיזם שבו תלמדו את הסודות מעולם הקונדיטוריה
הקורס הוא חוויתי . אפשר לצפות בו בכל מקום שתהיו, בדרך לעבודה באוטובוס, במיטה מול הסמרטפון ובכל שעה שנוח לכם, וזה מתאים לאנשים שמאוד רוצים לבוא ללמוד מניצה יצחק המקצוענית אך לא מוצאים את הזמן לבוא לסטודיו ביהוד

אז מה לומדים בקורס הפרונטלי?
---------------------------------
בצק פריך- נלמד איך להכין בצק באמת פריך, נכין עוגות פאי מושלמות לאירוח, נלמד איך מכינים קרם פטיסייר בדרך הקלה ביותר, קרם דיפלומט, ניצור ממנו פאי פירות קייצי  מושלם!  נכין פאי תפוחים ונלמד לשדרג אותו  לרמת קונדיטוריה. נכין פאי לימון עם מרנג שווצרי מתמוסס ממש כמו ענן בפה....

שמרים- עסיסיות וטעימות ומהם הסודות ליצירת בצק מושלם..
  • נכין מגוון מליות לעוגות שמרים, נלמד לקלוע עוגות בטכניקות מדליקות עם צורות הגשה מרשימות.
עוגות בחושות- נלמד כמובן את כל הטיפים לעוגה טובה ורכה כזאת שממש תרצו ללכת להכין קפה...


בקורס  הפרונטלי ניצה מלמדת  גם  להכין עוגות רושם , פטיפורים וקינוחים אישיים--איך מכינים עוגה מנצנצת עם גלאסג מבריק, איך יוצרים שכבות אחידות וישרות, איך מקשטים ואיך יוצרים עוגת וואו.
ולא  רק עוגות בקורס לומדים להכין חלות, לחמים, קישים גם מבצק פריך מלוח והמון מאפים מלוחים ועוד המון דברים מיוחדים שקצרה היריעה מלפרט
ניצה גם מפנקת בקורס הדיגיטלי בהמון בונוסים והפתעות החל מסדנת שוקולד מקצועית, סדנת פחזניות, סדנת מקרונים ומדריך-הדברים החשובים במטבח.
ואיך לא גם ספרונים דיגיטלים -מתכונים ללא גלוטן ,מתכונים פרווה ועוד
ואין מה לדאוג , כל בעיה שתצוץ כל שאלה ניצה פתחה קבוצת תמיכה מלאה שיענה על כל בעיה ובנוסף יש קבוצת פייסבוק סגורה שנועדה רק לתלמידי הקורס הדיגיטלי , ניצה אתכם צעד אחרי צעד עד לתוצאות מושלמות

אז אחרי שהתוודנו לקורס הדיגיטלי, הפשלנו שרוולים והתנסינו בסדנת שמרים ניצה למדה אותנו טכניקות שגם אני לא הכרתי 
המתכון לעוגת שמרים
1/2 קילו קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
25 גרם שמרית או 1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס מים פושרים 
1 ביצה

במקסר עם וו לישה, שמים קמח ומערבבים היטב לתוכו את השמרית או השמרים היבשים
מוסיפים סוכר, חמאה ביצה ולבסוף את המים.
מעבדים עד לקבלת בצק חלק ונעים (10 דקות לישה במקסר)
מכסים בניילון נצמד וניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח
ממלאים, יוצרים את צורת העוגה ומתפיחים שוב
מילוי שוקולד
-------------
40 גרם קקאו
120 גרם סוכר
120 גרם אבקת סוכר
אפשר להוסיף גם מעט קינמון
מברישים את הבצק עם שמן יוצקים מהתערובת המילוי מפזרים בעזרת פלטה מטפטפים בעזרת מברשת קצת שמן 
אופים כחצי שעה ב180 מעלות
בסיום האפיה שופכים על  העוגות סירופ סוכר בעשוי מ100 גרם +100 מ"ל מים רותחים





וגם רוגלך קינמון מאותו בצק
המילוי- 100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
2 כפות קורנפלור
1 כפית קינמון
לערבב למרוח על הבצק לקפל ל2 את הבצק כמו ספר ולהקפיא ל15 דקות להוציא לרדד לחתוך לצורת רוגלך
180 מעלות עד להזהבה 






המילוי- 100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
2 כפות קורנפלור
1 כפית קינמון
לערבב למרוח על הבצק לקפל ל2 את הבצק כמו ספר ולהקפיא ל15 דקות להוציא לרדד לחתוך לצורת רוגלך
180 מעלות עד להזהבה 

לעמוד בפייסבוק  של ניצה יצחק ולפרטים נוספים
https://www.facebook.com/matokmealevv/




חדש על המדף מ"ביכורים מזון ומאפה-לחמניות פשתן טריות



למי שלא מכיר , פשתן הוא מזון על ואמי קנתה לי המון זרעי פשתן מלוינסקי מאחר ושמעה שהוא עתיר באומגה 3 ובסיבים תזונתיים והוא מכיל גם ויטמין B ומגנזיום, הייתי טוחנת ומוסיפה בעיקר לסלט הירקות 
וכשהנקתי את ילדיי צרכתי בכמויות כי הוא משביח את חלב האם
חברת "ביכורים מזון ומאפה" השיקה לחמניות פשתן טריות המשווקות באריזה מיוחדת השומרת על טריותן זמן רב.
הלחמניות מיוצרות מזרעי פשתן זהובים מקנדה הנטחנים במאפיה עצמה סמוך ללישה ולאפיה כי לשמר את ערכיהם התזונתיים
הלחמניות עשירות באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים ומכילות ורק 2 גרם פחממות בלחמניה במשקל 50 גרם
אין בהם סוכר או ממתיקים מלאכותיים 
מצויין לספורטאים וטבעונים וגם לסוכרתיים שחייבים לשמור על תזונה דלת פחמימות
כמות הגבוהה של הסיבים מקנים תחושת שובע ומסייעת לשמירה על משקל תקין


לאחר הפתיחה לשמור במקרר או במקפיא

מחיר: 22-18 ש"ח לאריזה של 5 לחמניות (משקל אריזה 250 גרם)
להשיג ברשתות השיוק ובתי הטבע ברחבי הארץ










יום חמישי, 9 במאי 2019

טיפים ומתכונים למנגל מושלם

אז כמו רוב הישראלים ,ביום העצמאות הגענו לפארק מוקדם לתפוס מקום שבו נפרוס את המחצלת ונעמיד את המנגל
הבאנו המון בשרים, היו שם כנפיים, אנטריקוט, כבד עוף, שיפודי פרגיות ,שיפודי כבש ונקניקיות לילדים
אין מה לעשות ילדים אוהבים נקניקיות וגם אנחנו 
ואם כבר אז של יחיעם

קבלו כמה טיפים  למנגל מושלם

*מנגל טוב מתחיל בבשר טוב, תקנו רק בשר טרי
*הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר, רק אז הוא יפגוש את המנגל, אז  לא קפוא ולא קר , שעה לפני הצליה להוציא מהמקרר
*לא להשתמש בחומרים נוזליים דליקים  הכי טוב לשים מעט שמן על הגחלים ואז להדליק
*רצוי לזרוק לגחלים רוזמרין כך הגחלים מקבלים את ניחוח התבלין
*יש להניח את הבשר רק לאחר שכבר אין להבות והפחמים הפכו לגחלים לבנות ולוחשות, קרבו את היד מעל הרשת אם יש חום שאי אפשר להשאיר את היד זה הזמן להניח את הבשר
*שפריצר עם מים חייב שיהיה לידכם, אם יש התפרצות של אש שפריץ אחד ומכבים
*להחזיק מזלג עם בצל משומן  לניקוי הרשת ולשימון
*סדר הצלחה לפי רמות השומן מתחילים עם הבשר הרזה ומסיימים עם החלקים השמנים, אחרת השומן של הבשר נוזל לגחלים מבעיר אותם והבשר מקבל פיח
הסדר הכי טוב
נקניקיות
 פרגיות או חזה עוף
קבב
כנפי עוף
אנטריקוט /כבש




מתכון לקבב מזרחי
-----------------
800 גרם בשר טחון פעמים אני משתמשת בבשר שמן נתח פלדה
1 כוס פטרוזילה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כפית פלפל אנגלי
מעט קינמון
מלח ופלפל שחור 

לערבב היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה
לצור קציצות עגולות 
לצלות על גרים פחמים במשך 2-3 דקות מכל צד

מרינדה לכנפים- 
---------------
שום, פפריקה, שמן מעט כורכום, דבש ורוטב סויה 

תיבול לפרגיות
----------------
 מערבבים מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, רבע כוס שמן זית, רבע כוס מיץ לימון




לילדים איך לא הכנו נקניקיות, של "יחיעם" , ללא חומרים משמרים כלל ונפלאות לצלייה על האש
הנקניקיות איכותיות, עסיסיות וטעימות ללא גלוטן ללא תוספת מונסודיום
בסדרה  יש נקניקיות עוף ונקניקיות חריפות 
קבנוס פפרוני וקלאסי
ונקניקיות הפרימיום "קנאקרס " מבוססות על מתכון ייחודי של יחיעם, בעלות רמת חלבון גבוהה אשר מעניקה להן מרקם בשרי, מיוצרות מבשר הודו ובקר
יש לצלות אותם על אש נמוכה לא לשרוף























ארכיון הבלוג