שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 20 בספטמבר 2018

עוגת הלייקח של ממה


וואו איזה גובה אמרו הילדים שהוצאתי את העוגה מהתנור
בטח 8 ביצים אמר בעלי..יצא לך מדהים
ואני חייכתי ואמרתי הדוגמנית גובהה 8 ס"מ ורק 5 ביצים
את המתכון למדתי מממה שכנתי המרוקאית, שהיתה מכינה את העוגה הזו כל חג או שמחה במשפחתה
היא היתה חותכת ל3 חלקים שווים, מרטיבה במי ברנדי או רום  והיתה מצפה בקרם מרגרינה שבזמנו לפני 30 שנה היה ממש טעים, היינו מחכים לדפיקה בדלת העיקר שתשלח צלחת עם חתיכה עוגה שנשארה לה מהחגיגה
עוגות לייקח (ספוג)  מוצאה מגרמניה,אבל בכל ארץ מכינים אותה ומכנים אותה בשם אחר.. כמעט ואין בה שומן 





החומרים
--------
5 ביצים מופרדות
2 כפיות סירופ לימון שדולל בכוס מים(לקחת תרכיז בטעם לימון/אננס ולמהול בכוס מים, אין תרכיז גם מים יעשו את העבודה
1 וחצי כוסות סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל



במיקסר להקציף את החלבונים(הלבן) במהירות גבוהה , להוסיף לאט לאט ולסירוגין רק כוס סוכר
להקציף עד שהקצף יציב ומוצק

בקערה אחרת ולא במיקסר לטרוף עם מקצף ידני את החלמונים(הצהוב) עם חצי הכוס סוכר שנשארה
הצבע צריך להשתנות לצהבהב לבן
להוסיף לבלילת החלמונים את השמן, כוס מיץ הלימון,הקמח, אבקת האפיה וסוכר הוניל ולהבליע בתנועות עטיפה
עכשיו לקחת את החלבונים שהקצפנו במיקסר
ולאט לאט עם לקקן להוסיף לבלילה בתנועות עטיפה 3 פעמים, אנחנו לא רוצים שהקצף ישבר

לאחר שהתערובת אחידה ולא רואים קצף, יוצקים את התערובת לתבנית אפיה 26. אסור לשמן את התבנית
אני ממליצה לאפות בתבנית שיש לה רגלים או תבנית סיר פלא של הסבתות
וכמובן לא לשמן את התבנית
העוגה תופחת ותופחת ומגיעה לגובה מרשים
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש

לאחר שהעוגה אפויה אתם מעמידים אותה הפוך על הרגלים
ונותנים לה להתקרר לא מנסים להחלץ אותה

אפשר לחתוך אותה ל2 או 3 חלקים
ולצפות כל חלק בקצפת שהכנתם
אפשר להרטיב כל חלק ברום, או מי סוכר,או אפילו נס קפה חם

זו העוגה לאחר הצום שלא הספקתי ממש לצלם








ארכיון הבלוג