שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 29 במאי 2017

לחם עשבי תיבול


ומה תביאי? שאלה המארחת ..
סומכת עלייך שתביאי משהו מיוחד
חשבתי לעצמי ואז נזכרתי בלחם עשבי תיבול
הלחם הזה שגנב את "ההצגה"
הלחם הזה שלא נשאר ממנו פירור
הוא כל כך טעים ומיוחד ועם הגבינות,הממרחים המיוחדים שהיו על השולחן,זה ליגה
אז הכנתי..ופשוט קיבלתי ים מחמאות
שאני חייבת לשתף אתכם במתכון שקיבלתי לפני יותר מ14 שנה
והוא רשום לי במחבת שכבר ידעה ימים יפים יותר
הלחם קראנצי הקרום קשה
ובפנים רך  









החומרים ל4 כיכרות
-------------------
1 ק"ג קמח
1שקית שמרית או קוביה או 2 כפות שמרים יבשים
1 משפר אפיה 
חצי כוס שמן (100 מ"ל)
1 כף מלח
1 3/4 כוסות מים (450 מ"ל)

עשבי תיבול
-------------
אפשר טרי אפשר מיובש
לא חובה להוסיף את כולם
הקיבולת 2 כפות מכל אחד


רוזמרין
אורגנו
בזיליקום
שמיר
טימין
פטרוזיליה
קימל
קצח
עגבניות מיובשות

(אני השתמשתי ב2 טבליות בזיליקום של דורות
ב2 טבליות פטרוזיליה של דורות, שגירדתי בפומפיה


אופן ההכנה
-------------
מכניסים את כל חומרי הבצק והתבלינים לקערת המיקסר
מלבד הנוזלים ומתחילים לערבב
מפעילים מיקסר מהירות איטית תוך כדי הוספת השמן והמים
מגבירים מהירות מוסיפים מלח ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים
שאינו נדבק לדפנות בערך 10 דקות או 20 דקות לישה ביד

מוציאים את הבצק מהקערה בידיים מקומחות ומניחים אותו למנוחה של 15 דקות

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ומכדררים לצורה של כיכר עגולה
אפשר גם מאורך
משהים לתפיחה שניה בתבנית אפיה מכוסה עם מגבת כשעתיים



אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ30 דקות או יותר עד שמזהיב
מוציאים ומצננים על גבי רשת





הבצק אחרי התפחה שניה




ככה אחרי האפיה
מי שמעוניין בצבע יותר כהה ניתן להמשיך לאפות אך להזהר שלא ישרף





ארכיון הבלוג