בייגל בייגל מושלם וטעים
החומרים
----------
4 כוסות קמח
כף סוכר
חצי כף גדושה מלח
1 וחצי כפות שמן
1 כף גדושה שמרים יבשים או חצי שימרית
1 וחצי כוסות מים חמימים (כוס =200 מ"ל)
----------
4 כוסות קמח
כף סוכר
חצי כף גדושה מלח
1 וחצי כפות שמן
1 כף גדושה שמרים יבשים או חצי שימרית
1 וחצי כוסות מים חמימים (כוס =200 מ"ל)
ההכנה
---------
שמים את הקמח בקערה
יוצרים בור במרכז הקמח
מוסיפים לבור את השמרים והסוכר ומעט מכמות המים
נותנים לזה לתסוס כ-5 דקןת
---------
שמים את הקמח בקערה
יוצרים בור במרכז הקמח
מוסיפים לבור את השמרים והסוכר ומעט מכמות המים
נותנים לזה לתסוס כ-5 דקןת
מפעילים מיקסר עם וו לישה
מוסיפים את השמן
ומתחילים לשפוך לאט לאט את המים שנשארו
והמלח בסוף.
ללוש לבצק אחיד, 10 דקות לישה במיקסר
להתפיח עם ניילון נצמד להכפלת הבצק...כ40 דקות לפחות
מוסיפים את השמן
ומתחילים לשפוך לאט לאט את המים שנשארו
והמלח בסוף.
ללוש לבצק אחיד, 10 דקות לישה במיקסר
להתפיח עם ניילון נצמד להכפלת הבצק...כ40 דקות לפחות
אחרי שתפח הבצק ,לקחת כדורים לגלגל לנחש בצורת אליפסה ולהדק בקצוות לבייגלה.
או לגלגל לנחש ולהשאיר ככה למקלות.
או לגלגל לנחש ולהשאיר ככה למקלות.
לסדר בתבנית ברווחים כי הם תופחים .
לפזר הרבה שומשום/אפשר פרג/קצח.
ולהתפיח שוב 40 דקות
לאפות בחום 180 מעלות
ולהתפיח שוב 40 דקות
לאפות בחום 180 מעלות
כ20 דקות או עד שמשחים, זהירות לא לשרוף