שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 31 בדצמבר 2018

עוגת תפוחים קצת אחרת


אולי תכיני עוגת תפוחים אמר הבעל?
הסתכלתי במתכון הנוסטלגי שאני תמיד מכינה ולא היה לי במקרר תפוזים, לא רציתי לשים הפעם מים, רציתי טעם עשיר יותר
אז שימי מיץ אננס טבעי, שלף הבעל וכמה שהוא צדק 
העוגה יצאה מדהימה וטעימה מאוד

את העוגה הזו אני הכי אוהבת, עוגה עדינה בטעמה לא מפוצצת בקינמון כמו רוב עוגות התפוחים
כל פעם אני שמה נוזלים אחרים בבלילה, פעם מים, פעם  מיץ תפוזים והיא יוצאת מוצלחת וגבוהה מאוד 









למתכון
------
4 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מים או מיץ תפוזים אני הפעם שמתי מיץ אננס טבעי  של פרימור
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפיה
4 תפוחי עץ עדיף גראנד סמיט אבל אני משתמשת גם בזנים מתוקים ויוצא מאוד מוצלח ,
התפוחים חתוכים לקוביות ששמנו אותם בקערה עם סוכר חום ומעט קינמון 

לקישוט למעלה
-------------
תפוחי עץ חתוכים 
אגוזי מלך
סוכר חום
קינמון לפי הטעם
לערבב הכל בקערה 

להקציף 10 דקות במהירות גבוהה את הביצים השלמות עם כוס הסוכר, עד לתערובת מוסית גבוהה
להחליף את מקצף הביצים בגיטרה, להוריד מהירות לבינונית ולשים את השמן
את המיץ או המים, להוסיף את הקמח, את התפוחים ולערבב בעדינות עד שהתערובת אחידה
לשפוך לתבנית משומנת קלות את התערובת
לפזר את תפוחי העץ 
לקישוט לפזר אגוזי מלך שבורים
לאפות בחום בינוני 175 מעלות עד שקיסם שננעץ יוצא נקי 

מציעה לכם לאחסן במקרר את העוגה כי תפוחים מתקלקלים אחרי כמה ימים
(אם בכלל תשאר העוגה)














על המיץ החדש של פרימור שמעתם?
פרימור משיקה 100% מיץ אננס סחוט טבעי
הבקבוק 1 ליטר ויעלה 14 ש"ח
הטעם מתוק, טעים ומושלם, הנסחט מפרי האננס באיות מובחרת
ללא תוספת חומרים משמרים וללא תוספת סוכר
כשרות מהדרין של חוג חתם סופר והרבנות קריית מלאכי
להשיג בכל רשתות המזון ברחבי הארץ





יום ראשון, 30 בדצמבר 2018

יפו אקספרס- לחוות את יפו קצת אחרת


מה אתם יודעים על יפו? שאלתי את ילדיי, שנסענו לאירוע בלוגרים לחוות את האטרקציה המהממת "יפו אקספרס"
הגדול הזכיר את השעון, הבת נזכרה שאכלנו באבולעפיה פיתת זעתר וטוסט טעים והקטן לא ממש  ידע לענות.
חייכתי ואמרתי להם שאחרי שנסיים את האירוע הם ידעו הרבה יותר, על העבר והעתיד בדרך כייפית  ולא טעיתי
לא ממש ידענו מה מצפה לנו, רק שאמרו לנו שמדובר על מציאות מדומה




הגענו שבוע שעבר  ליפו ביום  שהרחובות ביפו התקשטו באורות ופנסים ועצי אשוח בכל חנות ואווירת חג מורגשת . הסמטאות היו  עמוסים במבקרים מכל הארץ ותיירים מהעולם. 
הסתובבנו מעט ברחובות הילדים הרגישו את חג החגים והתלהבו מאנשים שהתלבשו כמו סנטה קלאוס והאווירה  היתה מרגשת מאוד . לא בכל יום חווים ילדיי את החג המדהים הזה.
אחרי שהסתובבנו מעט פנינו לבית אשל, שם חיכה לנו אירוע  שבו הוזמנו עיתונאים  ובלוגרים לסקר את  האטרקציה התיירותית הייחודיית והקסומה,"יפו אקספרס"
האטרקציה מתאימה לכל המשפחה וכולנו נהננו מקטן עד גדול
אז מה זה יפו אקספרס אתם בטח שואלים?
מדובר על אטרקציה חושית מהנה באמצעות מציאות מדומה שמוקרנת כולה דרך משקפי VR
הגענו כל המשפחה למעין תחנת רכבת המתנו לקרון שעוצב בקפידה
ילדיי תפסו את המקומות הראשונים , התיישבנו בכיסאות נוחים ומתקדמים .יש לציין שהכיסאות נעים במהלך המסע ב360 מעלות, ואז חגרנו חגורות ויצאנו לדרך 
נסענו ברכבת העתיקה למסע וירטואלי ברחבי יפו, חזרנו 3500 שנה בזמן והמסע היה מרתק
שמעתי תוך כדי את ילדיי צוהלים ונרגשים 
ואף אנחנו המבוגרים חווינו ולקחנו חלק בהיסטוריה של העיר מאז ועד היום
התרגשנו משוק הפשפשים , נמל יפו ומכל המראות והריחות שמשלבים ישן לצד חדש.

כל המסע אורך 13 דקות, אבל ראינו המון וחווינו את כל החושים במיוחד  פחד,(אני) מהרכבת ההרים שדהרה, ואני בטוחה ששמעו את הפחד שלי שצעקתי.
לילדים זו היתה חוויה כייפית ומעשירה 

בנתיים תוכלו לצפות בסרטון קצר שיתן לכם מעט מנמה שראינו 

ttps://www.youtube.com/watch?v=7G51rhDYhD8https://www.youtube.com/watch?v=7G51rhDYhD8


קצת מידע 
---------------

תחנת יפו אקספרס ממוקמת בבית אשל 9 במבנה עתיק שעבר שימור ושחזור
במבנה יש שלל גלריות ובתי קפה ובקומה( -1) מתחם הרכבת, אני ממליצה לטייל ולשלב סיור ברחבי העיר
 חניה יש בקרבת מקום

עלות
----
המחיר 35 ש"ח לאדם
125 ש"ח כרטיס משפחתי (זוג+2)
30 ש"ח - נכה/אזרח ותיק/סטודנט
18 ש"ח -חייל/ת בהצגת תעודה 

שעות הפעילות
ימים א-ה 10:00-19:00
ימי ו' וערבי חג- 10:00 עד 15:00
שבת וחג- 10:00 -19:00

מתאים לכל המשפחה מגיל 4 עד 99 



לרכישת כרטיסים ומידע נוסף, לחצו על הקישור


   קרדיט:    התמונות מהיח"צ
הסרטון מאתר יפו אקספרס                                           



י

יום שבת, 29 בדצמבר 2018

עוגות גבינה אישיות מפתיעות


כששמחה הגישה לי את קינוח הגבינה האישי, היא אמרה לי מחכה לך הפתעה בפנים
על פניו נראה עוגת גבינה קרה אבל כשבצעתי עם הכפית נגלה בפנים עוגיית אוריאו קטנה שהוסיפה טעם מופלא לקינוח
שימחה הגישה לשולחן מס עוגות אישיות ואמרה שבכל עוגה יש הפתעה
לאחד יצא לוטוס, לשני ביסקויט פתי בר שוקו
ואני ישר לקחתי את המתכון  
את הקינוח הזה שומרים בהקפאה מכוסה בניילון נצמד למניעת ריחות
עדיף לא במקרר כי הגבינה מגירה נוזלים 
כשרוצים להגיש להוציא חצי שעה לפני שהאורחים יגיעו
מובטח התלהבות
אפשר לאכול גם קפוא מעין מקפא 





החומרים
---------
1 קופסא גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס סוכר , אפשר להפחית לחצי
חצי כוס חלב
2 מכלים שמנת מתוקה
1 חבילה איסטנט פודינג  וניל או בטעם שוקולד לבן

להפתעות
----------
שברי לוטוס
שברי עוגיות אוריאו
שברי פתי בר בטעם שוקולד או וניל

ההכנה
------
לשים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, איסנטנט פודינג וסוכר
להקציף עד שהתערובת הופכת לקרם
מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות
לקחת תבניות סיליקון ולמזוג חצי מהכמות בכל תבנית
לשים בכל אחד או לוטוס/אוריאו  או פתי בר, רק  סוג אחד בכל עוגה
למזוג שוב את הקרם שיכסה ושלא יראו את העוגיה
לשים את התבניות במקפיא עד שהם הופכות לקפואות
להוציא מהתבנית אחת אחת למגש, לא לדאוג הם יוצאות בקלות
בהגשה ניתן לקשט בגנאש שוקולד או קרם לוטוס
אבל הכי נחמד שלא יהיה למעלה כלום בשביל ההפתעה

זו התבנית



יום שני, 24 בדצמבר 2018

ממתקים של פעם חנות קטנה ומטריפה


הרחוב ההומה סוקולב בהרצליה ,לא הסגיר את הפנינה החבויה בתוך הפסאג שבסוקולוב  81.
בעודי צועדת בפסאג האפור והכל כל כך  אפל, נגלה לעיניי שלט גדול וורוד
ממתקים של פעם.. בדיוק יצאתי מהרופא הסתקרנתי ונכנסתי לחנות.
וואו התלהבתי והפכתי להיות ילדה קטנה בת 4 שמגלה את הלונה פארק לראשונה..

ובעצם לא משנה באיזה גיל אתה, איך שתכנס לחנות הזו תתלהב כמו ילד קטן
כי החנות הזו מזכירה את סיפורי האגדות...עליסה בארץ הנפלאות או אפילו הבית של עמי ותמי 

יש לציין שהחנות  הזו נבדלת מהנוף הארצ-ישראלי, אתה מרגיש שאתה בחו"ל  
ניתן להבין שעדי אנדולט, בעלת ידי הקסם אוהבת את הצבע הורוד, מאחר והוא שולט בחנות בכל פינה ופינה ואפילו הכלים שעדי מכינה את הדברים המיוחדים הכל בורוד, כל הממתקים הם בעבודת יד.
בקירות יש המון פתגמים ומידע על שוקולד שנותן טאץ מיוחד








וזה המטבח צילום מבחוץ, הכל נקי , מסודר ואסתטי 



בחנות יש את כל הממתקים הנוסטלגיים שגדלתי עליהם, ולא רק..
יש בחנות ממתקים איכותיים בטעמים נפלאים, ממתקים שעדי שמה דגש, העיקר שיצא מושלם כמו שצריך
קצרה היריעה מלספר אז אני נותנת לתמונות לדבר בעד עצמם..וזה רק חלק מאוד קטן ממה שיש בחנות


תפוחים מצופים קרמל וקינמון בטעם של פעם


סוכריות על מקל, סוכריות סודה , טופי מיוחד שלא נדבק בשיניים והמון דברים טעימים




סוכריות בצורת תרנגול בטעם של פעם




מרשמלו וניל בציפוי שוקולד
המרשמלו במרקם רך וממש לא המרשמלו שאתם מכירים





שומשום בטעם של פעם עם דבש




ובל נשכח את השוקולדים  יש המון שוקולדים גם פרווה גם חלבי ועדי המהממת נתנה לי לטעום והרבה
ואם תגיעו לחנות תוכלו לטעום מבחר סוגים ובטוח שלא תצאו מבלי לקנות דברים טובים, זהירות זה ממכר
 אי אפשר להשאר אדיש לחנות הזו














בחנות ניתן לקנות לפי משקל, יחידה או במארזים מיוחדים ומפנקים




מרמלדות ומרציפנים  אתם אוהבים? כי אני מטורפת עליהם.
עדי הביאה לי לטעום מספר סוגים  שחבל שאני לא יכולה להעביר לכם את הטעם המושלם










שאלתי את עדי איך הכל התחיל ועדי סיפרה לי  שלפני המון שנים בטיול משפחתי בצפון אנגליה, ראתה יצרן ממתקים עובד שהכין סוכריות בטעם לימון בעבודת יד, הוא בחש בסיר נחושת גדול וכבד סירופ סוכר מהביל ופשוט היא לא רצתה ללכת משם.
כשחזרה הביתה הסקרנות והרצון לא הרפה ממנה התחילה  לחפש ספרי בישול עתיקים בתקווה שאולי תמצא את המתכון של סוכריות הלימון.
זה לקח שנים...והשאר נוסטלגיה נולד העסק שלה עדי אנדוולט -"ממתקים של פעם"
עדי ממציאה ומפתחת מתכונים מסוגים שונים, כך שיתאימו לטעם ולאקלים הישראלי
ואפילו כתבה ספר מקסים, עם מתכונים של הממתקים

אני התמכרתי ואחרי שטועמים את הממתקים של עדי קשה מאוד להכניס לפה את הממתקים המתועשים שממש לא מתקרבים לאיכות ולטעם




מה עוד צריך לדעת
----------------------------

טלפון: 09-8309540
שעות פתיחה:
א-ה 17:00 - 9:00
ימי ו - 14:00 - 9:00
כשר


לאתר של עדי אנדולט  לחצו על הקישור

https://www.facebook.com/pg/mamtakim2/reviews/?ref=page_internal











יום ראשון, 23 בדצמבר 2018

gaya cosmetics חוגגת יום הולדת אנחנו מרוויחים


כל החנויות בקניון הכריזו על סייל מטורף ואני והבת החלטנו  ללכת לקניון הזהב 
איך שהגענו לקניון הזהב בראשל"צ קלטנו חנות עם בלונים אדומים ולבנים בכניסה.
כולי סקרנות, כי כשיש בלונים יש יום הולדת ושיש יום הולדת יש בטוח מבצעים ומתנות
נכנסנו לחנות שהיתה מעוצבת בקפידה , הכל מסודר בצורה מזמינה 
זה לא עוד חנות איפור רגילה או דוכן בפארם, הכל מסודר בקפידה
ויש הרגשה בעיצוב של טבע,מינרלים החום שולט
אז לא טעינו GAYA COSMETICS חוגגת יום הולדת 7
מתאריך 23/12 עד 31/12 תינתן הנחה של 50% על כל המוצרים
יהיה גם שמפניות, שוקולדים והמון הפתעות 
ותאמינו לי במחירים כאלה מזמן לא נתקלתי











בחנות תמצאו גם מאפרות מקצועיות 
אולי אאפר אותך אמרה לי מאפרת חביבה 
קצת היססתי..כי אני ואיפור לא ממש חברים
מעטים הפעמים שיצאתי מהבית מאופרת, ואם כבר אז רק שחור בעין ומסקרה
לאירועים אני משתדלת להתאפר עם צללית לילך ואודם מאוד עדין
מרגיש לי לא טבעי לשים את כל הצבעים בפנים
לבסוף הסכמתי
המאפרת שמה לי סרום מלטף בפנים
ולאחר מכן קרם עיניים להסתיר את הקמטוטים שנוצרו לי עם הגיל
ואז לקחה את המוצר מייק אפ מינרלי, שעשוי כל כולו מרכיבים טבעיים 
ויש לו 3 תפקידים
משמש כמייק אפ לכיסוי טוטאלי, כקונסילר ומסנן קרינה 
המייק אפ מגיע בצורת פודרה
ויש לציין  שאחרי שמרחה לי צד אחד הורגש שיפור ניכר במראה העור
לעומת הצד השני, המוצר כיסה את כל פגמי הגיל,את הכתמים והעור היה זוהר וחלק
כמובן שכל העור נמרח
בסיום היא מרחה לי אודם מדהים , שנשאר עמיד לאורך זמן 
וזה המוצרים שבחרתי
אודם מס' 507
מייק אפ מינרלי-מוצר הדגל של GAYA
וקרם פנים לעור בוגר ANTI AGING 









GAYA COSMETICS - פירוש השם גאיה הוא אימא טבע  ביוונית
האני מאמין של גאיה, הוא לא להכניס למוצרים שלהם רכיבים שאינם מטיבים עם העור, ועלול לגרום נזק לטווח ארוך
העובדה שעור הפנים הוא אחד המשאבים היקרים של האישה,בגאיה חיפשו רכיבים יעילים המצליחים לייפות את העור ולשמור עליו צעיר ורענן לאורך זמן.
קו המוצרים שלהם מתאים לכל סוגי העור גם לנשים שלהן רגישות גבוהה במיוחד, בזכות הרכיבים הייחודיים שיש במוצרים
המוצרים מתאימים לכל סוגי האקלים ובמיוחד לאקלים הישראלי החם והלח
ומכילים מסנני קרינה טבעיים

איזה רכיבים נמצא במוצרים
-----------------------------
100ֵֵֵ% רכיבים טבעיים
 ביניהם מיקה--אבן שחסינה למים וחום מעניקה למוצרים ברק ומרקם קטיפתי
טיטניום-מקדם הגנה טבעי
תחמוצת אבץ-מרגיעה את העור ומונעת גירויים
בנוסף תמצית אורכידיאה, תמצית אלוורה, שעוות קנדלילה ועוד
אף מוצר של גאיה לא נוסה על בעלי חיים.
 כל מוצרי האיפור המינרליים נטולי כימיקליים , פרבנים וחומרי בישום





• ללא הנחת מועדון
• ללא כפל מבצעים והטבות
• לא כולל הטבת יום הולדת
• לא כולל ערכות







לרכישה באתר







יום שלישי, 18 בדצמבר 2018

אורז הודי עם ירקות




אתמול נזכרתי באורז ההודי שהכנתי להוריי,אני זוכרת ששלחתי את אימי לחנות לקנות לי מקלות קינמון, זרעי כמון, עלי דפנה אל תשכחי גם הל שחור ואגוז מוסקט ואם לא יקר אז זעפרן

נו אימא הפצרתי זה מתכון של מסעדת טנדורי אני חייבת להכין לכם 
ואימי הלכה במיוחד ללוינסקי וקנתה לי את כל מה שביקשתי
והכנתי למשפחה.
תתארו לכם משפחה טורקית שלא ממש מתחברת לטעמים ההודיים 
יצא מעולה אבל רק אני אכלתי את כל הסיר. הם לא הסכימו לגעת..האורז היה יותר מדי מבושם בתבלינים
 ומאז לא הכנתי יותר
עברו המון שנים והכנתי השבוע וכרגיל רק אני ובעלי אכלנו..מתי יגיע הרגע שילדיי יעזו לטעום אוכל שונה 





המתכון של מסעדת טנדורי כמו שרשום לי במחברת הדהויה

כף שמן
2 מקלות קינמון
מעט זרעוני כמון או חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום 
רבע כפית קארי
עלי דפנה
במתכון רשום 1 תרמיל הל שחור   ואגוז מוסקט
היה רשום גם כוכב אניס-אני לא שמתי
וגם מס  חוטי זעפרן-מוןשרים ברבע כוס מים חמים 15 דקות -לא שמתי

ירקות חתוכים לקוביות (בצל, גזר, אפונה, שעועית ירוקה אפשר סנפורסט קפוא
מלח חצי כפית 

אורז בסמטי ככוס וחצי


ההכנה
-----
מחממים את השמן בסיר מוסיפים בצל עד שמזהיב 
 שמים את התבלינים השלמים (הל,מקלות קינמון, זרעי כמון ועלי דפנה)  ומטגנים אותם ממש לפתוח את התבלינים 
להוסיף את הירקות ומטגנים מעט.להוסיף את הכורכום, הקארי, 
מוסיפים אורז , מלח   ואגוז מוסקט מעט
מוסיפים מים רותחים , זה הזמן להוסיף את הזעפרן עם המים שהושרו ,  ומבשלים עד שכל המים נספגים אש נמוכה מכסה סגור ומעליו מגבת 
בודקים טעימים אם חסר מלח

להגשה מקשטים בבצל מטוגן ובכוסברה קצוצה














יום ראשון, 9 בדצמבר 2018

ריבת תפוזונים סיניים



לפני כשבועיים קיבלתי מדוד שלי מהקיבוץ  תפוזים סיניים
כל כך התלהבתי מהשקית שעוד שניה קפצתי עליו
וזה החזיר אותי לגיל 18 בגיל הזה הייתי אוספת מתכונים מעיתון ידיעות אחרונות וממעריב
הייתי מעריצה של דניאלה שמי, אודטה דנין והיתה את שרי אנסקי,האימא של מיכל
לשרי היה טור  מדור אוכל במוסף סופשבוע של מעריב, ואני למדתי ממנה המון, היא היתה המורה שלי לענייני בישול ואפיה 
שרי לימדה אותי  להכין את הבוריקיטס חצילים גבינה הכי טעימים ואת כל הריבות שאני מכינה
והיום בזכותה למדתי להכין מרקחות, קונפיטורות מדהימות, אפילו מחבושים
ההסבר שלה היה רהוט, ברור ואי אפשר לטעות..כל מתכון מצליח
את המרקחת הזו אני הכי אוהבת, ואני מכינה אתו רק בחורף









1 ק"ג  תפוזונים סיניים
1 ק"ג סוכר(אני הפחתתי ל800 גרם ויצא מדהים)
חצי כוס מים
מיץ מלימון אחד


בסוף הבישול- לא חובה אבל זה מרים את הריבה ליותר טעימה, להוסיף  2-3 טיפות מי זהאר (תמצית פריחת הדרים)


תחילה אנחנו רוצים להוציא את המרירות של התפוזונים
-----------------------------------------------------------
בעזרת סכין חד, עושים חריץ עמוק לאורך התפוזונים אבל לא לחתוך לשנים רק חריץ ארוך, אנחנו רוצים לשמור על הצורה של התפוזונים
לשים את התפוזונים  בסיר עם מים  ולהביא לרתיחה מהרתיחה עוד 3 דקות ולהסיר מהאש
לסנן...לא לשטוף
להשרות את התפוזונים במים קרים ככה 3 פעמים 
כל פעם לשים מים ולאחר 10 דקות לשפוך את המים, שוב מים 10 דקות ושוב לשפוך. ככה גם בפעם השלישית..בפעולה הזו אנחנו מוציאים את המרירות


אחרי הפעם השלישית אנחנו מסננים את התפוזונים ושמים אותם בסיר עם הסוכר, חצי כוס המים, ומיץ הלימון
לבשל על אש קטנה עד שהסוכר נמס לגמרי, לערבב בעדינות

כשהסוכר נמס לגמרי להגביר להבה לחזקה הכי חזקה לא טורבו, ולהרתיח דקה

לאחר דקה להנמיך את האש כך שיהיה בעבוע חלש
אסור שיהיה בעבוע חזק

לבשל כשעתיים או עד שהתפוזונים מקבלים צבע כתום שקוף כמו סוכריות
יש להזהר לבשל על אש חזקה מדי כי הארומה והצבע יאבדו

בסוף הבישול ממליצה להוסיף 2-3 טיפות של תמצית פריחת הדרים (זהאר) 

מעבירים לצנצנות שעיקרנו אותם והם נקיות וייבשות ולכסות מיד

לאחסן במקום חשוך ויבש










כמה טיפים חשובים בהכנת ריבה

* הסבתות הרוקחות המומחיות טוענות שרק אם מוסיפים לפרי כמות זהה של סוכר, הריבה נשמרת לאורך זמן
אבל ניתן להפחית, ניסיתי והריבה מקרישה וטעימה 

* יש להקפיד להמיס את הסוכר על אש קטנה על סף רתיחה, רק לאחר שגבישי הסוכר נמסים להגביר להבה אחרת, תמצאו גבישי סוכר בתוך הריבה ולזה אנחנו לא רוצים 

* ריבות מבשלים בסיר גדול אחרת הריבה תתרומם בזמן הרתיחה וזה יגלוש

* הוספת מיץ לימון -רצוי להסיף בתחילת הבישול זה מזרז את תהליך הקרישה

*רצוי לאחסן את הריבות בצנצנות קטנות ולא בצנצנת גדולה , אחרת המגע ההמושך עם האויר עלול לגרום לקלקול ולעובש

* יש לעקר צנצנות- יש לקרצף היטב במים חמים וסבון לאחר מכן לשטוף ולהכניס לסיר גדול ועמוק לכסות במים ולהרתיח 5 דקות לייבש ולהפוך על מגבת..

* את הריבה מכניסים לצנצנת כשהיא חמה

* הריבה צריכה למלא את הצנצנת עד לגובה של 7-10 מ"מ משפת המכסה, הכי טוב זה אחרי שהברגנו את המכסנ להפוך את הצנצנת, כי אחרת האויר יקלקל את הריבה

* אחסון הריבות-במקום יבש ואפלולי ארון סגור . למרות שאני מאחסנת במקרר, אומרים שהכי טוב בארון אפל וחשוך

ארכיון הבלוג