אוהבת מאוד את האוכל הבוכרי, נחשפתי אליו שגרתי עד גיל 27 בשכונת תל כביר, מעוז העליה הבוכרית בשנות ה80
שם הכרתי את בלה שלימדה אותי להכין מס' מתכונים טעימים ואת הבחש
אוי כמה שהאורז הזה טעים שאני יכולה לאכול סיר שלם
עם הזמן לקחתי את המתכון המקורי שלה, הורדתי את חלקי הפנים הקצוצים, הוספתי גזר ויצא לי מתכון מדהים וטעים לדעתי אף יותר
כשהעלתי את התמונה היו כמה בוכריות שפנו אליי ואמרו לא שמים גזר, ולא שמיר והתבשיל צריך להיות כהה יותר,
אין חוקים ואפשר לשחק עם כל מתכון
ותאמת האוש-בחש שלי משודרג וטעים כל כך
ועכשיו המתכון
-------------
2 כוסות אורז רצוי עגול שטוף היטב
1בצל גדול קצוץ דק
רבע כוס שמן
מעט שומן כבש
2 שיני שום קצוצות דק או כתושות
300 גרם בשר קצוץ דק(הבוכרים משתמשים במקור עם חלקי פנים קצוצים(כבד, קורקובנים ),אפשר כבש, אני מכינה גם עם בשר טחון ויוצא נפלא
1גזר מגורד גס
מלח
פלפל שחור
1 כפית כמון
חצי צרור כוסרברה
חצי צרור שמיר
שמים את השמן בסיר ומאדים את הבצל עם השום
מוסיפים פלפל שחור וכמון וממשיכים לטגן
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן
מוסיפים את הבשר הקצוץ לסיר ומטגנים מעט
מוסיפים מעט מים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה
אם משתמשים בבשר טחון אז לטגן עם הבצל עד שנהיה פירורים עד שהם משחימים
מוסיפים את האורז ומערבבים
מוסיפים את הירק ואת המלח ומערבבים
מוסיפים מים רגילים שיעברו את פני האורז בכ2 ס"מ מביאים לרתיחה
שרתח מכסים היטב ומבשלים על אש נמוכה קטנה חצי שעה
מכבים ומחכים כמה דקות לפני ההגשה