שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 30 באוקטובר 2017

דומינוס פיצה חוגגת 5 מליון הזמנות באפליקציה ואתם מרויחים




מכירים את האפליקציה של דומינוס פיצה?
אם לא ממליצה לכם להוריד אותה לנייד..לא תתחרטו 
אני הכרתי אותה רק השנה והיא כל כך ידידותית ומדהימה
איך שאתה נכנס לאפליקציה אתה נהנה מהפיצ'ר ONE CLICK PIZZA
פשוט חוויה להזמין פיצה בדרך המהירה ביותר בלחיצת כפתור אחת בלבד
ויש גם אפשרות לעקוב אחרי ההזמנה 
והכי מהנה לבנות את הפיצה הנחשקת עם כל התוספות האהובות והכל בצורה וירטואלית


אז דומינוס פיצה חוגגת 5 מליון הזמנות באפליקציה
ואנחנו מרוויחים-חמישה ימים של 40% הנחה על *התפריט
היום  נכנסתי לאפליקציה הזמנתי מגש משפחתי עם תוספות חצי זיתים חצי  אקסטרה גבינה  במחיר סופר משתלם
חגיגת הMEGA WEEK יתקיימו בין התאריכים 29/10 עד 2/11 בכל סניפי הרשת







*ההטבה תינתן על כל התפריט (למעט גלידות, פיצות שף, קיקרס ושתיה) למזמינים באפליקציה במגוון הפלטפורמות הסלולריות של דומינו'ס פיצה קרי אייפון, אייפד ואנדרואיד.




יום שישי, 27 באוקטובר 2017

סלט הכרוב הלבן של הפלאפליות


שנים שאני אוכלת פלאפל ושווארמה
מה לעשות גם אני אוהבת אוכל רחוב...אוכל מהיר..עם כל מה שמשתמע בכך
ותמיד מונח בצלחות, בפלאפליות מלא סלטים
ויש  סלט כרוב רך חמוץ וטעים..סלט מבריק ולבן
מה אתם שמים שם ?הייתי שואלת 
וכולם ענו לי..שמן לימון מלח
אבל ידעתי שהם לא מספרים את האמת...
כי כשאני מכינה עם שמן לימון ומלח לא יוצא לי רך ככה
אז אני נודניקית ולא מרפה, עד שאשיג את התשובה

חקרתי קראתי שאלתי , הגעתי עד הפלאפל בחיפה ובסוף קיבלתי את התשובה
שהפתיע אותי
והייתי בשוק..אין בכלל מיץ לימון בסלט
אההה הסוד הוא התבלין מלח לימון!!! זה מה שהם שמים

למי שסובל מלחץ דם או סוכרת שיוועץ עם הרופא כי אסור מלח לימון

וכמובן עיסוי טוב טוב לכרוב
מלח הלימון מרכך את הכרוב ממש
סלט כרוב לבן מדהים



אז קדימה למתכון

חצי כרוב גדול או אחד קטן חתוך לרצועות דקות

אני חותכת עם סכין

חצי כפית מלח לימון-כן כן זה הסוד

חצי כפית מלח גס -לא מלח רגיל
רבע כפית סוכר

לשים את הכרוב בקערה רחבה

לפזר את 2 סוגי המלח.. מלח לימון ומלח הגס
ואת הסוכר
ולהתחיל לעשות מסאג' טוב לכרוב ממש לעסות אותו היטב 
לתת לו לנוח שעה בטמפרטורת החדר ולא במקרר
לאחר שעה לערבב
לבזוק 3 כפות שמן רגיל( לא זית)
לטעום ולשפר תיבול אם צריך להוסיף עוד מלח אז הפעם מלח רגיל
ולהכניס למקרר


זה המתכון ששנים חיפשתי אותו והוא טעים מאוד


כמה דגשים

-----------
רצוי לא לוותר על המלח לימון הוא עושה את כל הטעם
אם אין מלח לימון-אז מיץ לימון

מי שרוצה לשדרג-רצועות דקות של גזר

אפשר גם פטרוזיליה קצוצה




לכל אלה שאומרים שמלח לימון זה לא בריא

אז לידיעתכם מלח לימון זו חומצץ לימון במצב גבישי
ויש לנו בכל פירות ההדר 
חומצת לימון משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio.[1] כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. חומצת לימון משמשת גם לניקוי אבנית. התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא חומצת לימון טהורה במצב גבישי.




יום שלישי, 24 באוקטובר 2017

עינוגי שוקולד-קוביות פתי בר בציפוי טרפלס שוקולד



כמויות הפתי בר בארון כבר זעקו תעשי איתנו משהו
ותכלס כבר נמאס מכדורי שוקולד ועוגות ביסקויטים
הפעם התחשק לי להכין משהו מושחת
משהו שאי אפשר להפסיק לאכול
למרות שבמתכון הזה צריך להמתין בסבלנות 4 שעות או יותר
זה היה שווה
קבלו מתכון קלי קלות כלום עבודה והטעם מושלם




החומרים
--------
תבנית אפיה בגודל 24/36 ס"מ-התבנית המומלצת
(אם אתם רוצים שכבה גבוהה השתמשו בתבנית קטנה, אבל כל תבנית תעשה את העבודה פשוט יהיה לכם קוביות דקות

500 גרם פתי בר -אני השתמשתי בפתי בר פלוס של אסם עם 50% קמח מלא, שבור גס
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
4 כפות סוכר
3 כפות וודקה או ליקר קפה(לא חובה)

לשכבת הטרפלס שוקולד
-----------------------
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד מריר איכותי (2.5 חבילות)

ההכנה
-----
להכנת הבסיס

מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה,חלב וסוכר עד להיווצרות תערובת אחידה
מומלץ להוסיף ליקר או וודקה

מוסיפים לתערובת את הפתי בר השבור
מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית דוחסים ומישרים
מעבירים את התבנית לקירור במקפיא למשך רבע שעה

בנתיים מכינים את הטרפלס
מחממים שמנת מתוקה, אני מוסיפה גם 2 כפות סוכר אבל לא חייב
לקראת הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים בעדינות עד שאין גושים והתערובת מבריקה

שופכים לתבנית שהוצאנו מהמקפיא שהכל יכסה
מקררים את התבנית במקרר לפחות ל4 שעות או יותר
חותכים לקוביות או למעויינים

וטורפים







יום שבת, 21 באוקטובר 2017

סוכריות שוקולד על מקל


קיבלתי להתנסות בפתי בר החדש של "אסם" עם 50%  דגנים מלאים
והילדים ביקשו שאכין כדורי שוקולד 
ואני החלטתי להפתיע  אותם עם סוכריות שוקולד ואגוזים על מקל
והם הופתעו בגדול..הייתם צריכים לשמוע את התלהבותם
בכלל ,ילדים מתלהבים ממתקים אז למה שלא נכין להם משהו יותר בריא
אפילו במסיבות ימי הולדת או סתם לפנק אותם בלי סיבה






החומרים
---------
מקלות של סוכריות על מקל-ניתן להשיג בכל חנות לחומרי יצירה או חנויות שמוכרים דברים לאפיה

250 גרם פתי בר פלוס-עם 50% דגנים מלאים-טחונים דק דק אנחנו לא רוצים מרקם של כדורי שוקולד
כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק-אפשר לוותר
4 כפות קקאו
70 גרם חמאה או מרגרינה רכה חתוכים לקוביות 
כוס אבקת סוכר (אני טחנתי את הסוכר מאחר ולא רוצים להרגיש סוכר בתערובת)
חצי כוס חלב או יין
כף תמצית רום

לערבב בקערה את כל החומרים המרקם צריך להיות בצקי
אם חסר נוזל להוסיף מעט חלב
להרטיב את הידיים ולהכין כדורים קטנים
לטבול בסוכריות לעוגה או לקשט בסוכריות סודה
להכניס למקפיא לרבע עד חצי שעה שיתקשו מעט כך נוכל להשחיל אותם במקלות
להכניס כל כדור  למקל
זהו ...
קל ופשוט












אסם משיקה מוצר חדש בסדרת "פלוס תזונתי :פתי בר קלאסי המכיל 50% דגנים מלאים
צוות הפיתוח עמל במשך שנה על פתי בר פלוס בכדי להביא מוצר בעל ערך תזונתי טוב יותר מבלי לפגוע בטעם ובמרקם האהוב ומוכר.
פתי בר פלוס יימכר באותו גודל אריזה ובאותו מחיר של פתי בר קלאסי 500 גרם
כשרות: בדץ העדה החרדית

יום רביעי, 11 באוקטובר 2017

לעוף על תל אביב





חמותי גרה בצפון...
ויוצא שאנחנו נוסעים אחת לחודש דרך איילון
ותמיד רואים את הכדור הפורח ככה מבעד לחלון
אימא..אמר בכורי קחי אותנו לשם..
ואני בדמיוני..מפליגה מתחת לעננים אני ומשפחתי ושטים מעט מעל שמי תל אביב, כמו בסרטים
אז דמיון יש לי והרבה

החלטנו לחגוג לבן שלי יום הולדת 11 בכדור הפורח
חנינו בחניון של גני יהושע מול הלונה פארק, וצעדנו עד שהגענו לגבעה מול הנחל
הילדים קלטו את הכדור הפורח ורצו אליו בכל הכוח, 
ובאמת נגלה לפנינו כדור לבן ענק  עם המון חבלים
אל דאגה הכדור קשור ואין מצב שנמצא את עצמנו מפליגים עד הרצליה
נכנסנו לתוך הכדור שמגודר ומרושת המדריך אמר לנו לאחוז ידיים רק בהמראה
בהמראה קצת הרגשנו את הלב..בכל זאת
ואז הכדור טיפס וטיפס עד גובה של  מגדל עזריאלי
ומשם נגלה לפנינו נוף מהמם של תל אביב
בשלב הזה ניתן להסתובב בכדור ולצלם ולעשות סלפי 
והאוויר..וואו איזו בריזה מהממת
היה יום חם מאוד ופה יש מזגן טבעי


כשיש רוח  מרגישים תנודות רבות
ובירידה הרגשתי שוב את הלב...
אז תמונות שוות מאלף מילים
סה"כ חוויה מיוחדת 












מבט מקרוב





עלינו...











מה עוד צריך לדעת
---------------------

נמצא בגני יהושע ת"א
יש הנחה למי שרשום למועדון יחד בשבילך של ההסתדרות


יום שלישי, 10 באוקטובר 2017

צלי חגיגי


בכל חג אני מכינה את הצלי הזה 
זה לא צלי רגיל
זה צלי שמבשלים בהתחלה ואז אופים בתנור
ואני מקבלת ים מחמאות מהאורחים
צלי עם ירקות שורש שמאוד מתאים לחג



החומרים
-------
1.5 ק"ג בשר בקר טרי (אני משתמשת בפילה מדומה  נתח מס' 6 או נתח מס' 14-אגוז)
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
ראש סלרי
שורש פטרוזיליה 
עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
5 עצמות מח
כוס יין אדום
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מרק בשר
1 כפית פפריקה חריפה(ניתן לוותר, ולשים פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון

ההכנה
------
מחממים  מחבת כבדה וטובה מניחים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים, על אש גבוהה 
מטגנים עד למצב של השחימה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
לאותו מחבת מוסיפים את הירקות והתבלינים ומאדים עד שכל הירקות רכים
לאחר מכן מוסיפים את היין ומבשלים עד שחצי מכמות היין מתאדה
מוסיפים את הרסק והמרק ומביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים שעה 
מניחים את הבשר בתבנית יחד עם עצמות המח 
יוצקים את הירקות 
סוגרים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום שך 180 מעלות למשך כשעתיים וחצי
מוציאים את הבשר, פורסים לחתיכות שוות ושופכים את הרוטב שנשאר בתבנית על הבשר

בתאבון 







יום ראשון, 8 באוקטובר 2017

עוגת תפוחים, אגוזים וריבה


תמיד אחרי ראש השנה נשאר לי המון  תפוחים שקניתי
ואף אחד לא רוצה לגעת
טוב נו אפשר להבין אחרי כל הטבילות בדבש
אז לפני שהם ילכו לפח אני מכינה את העוגה המשגעת הזו
עוגתכל כך טעימה ועשירה
ונראת כמו ציור יפה
את המתכון תלשתי מעיתון לאישה בשנת 2001, והוא קיים אצלי כבר שנים
ממדור האוכל שהיה "עוגת השבוע"
אבל עשיתי בו שינויים לפי הטעם שלי, הוספתי דבש ותפוחים כי במתכון יש פחות 
אם אין ריבה בבית אפשר לוותר או להחליף בממרח תמרים


 

המתכון
-------
תבנית 35*25
או תבנית אינגליש קייק גדולה

כוס מידה 250 מ"ל

1 כוס שמן קנולה (אפשר תירס או חמניות)
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
3 ביצים גדולות
3 כפות יין אדום מתוק /מים/מיץ
2 ורבע כוסות קמח רגיל- (אני השתמשתי בקמח של אסם תופח עם 30% קמח מלא ולכן לא שמתי אבקת אפיה)
2 כפיות אבקת אפייה
3 תפוחי עץ (רצוי מהסוג החמוץ גרנד סמיט אבל כל תפוח אחר יעשה יופי של עבודה, עדיף קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות)
2 כפות גדושות דבש
1 וחצי כפיות קינמון(אפשר להפחית)
50 גרם צימוקים -אני ויתרתי
50 גרם אגוזי מלך חתוכים גס

ריבה-(עדיף משמש אבל שמתי תות וזה השתלב נהדר)

ההכנה
-----
מחממים תנור לחום 165 מעלות(בינוני נמוך) לשמן את התבנית-לא טורבו

שמים את השמן ושני סוגי הסוכר בקערית המערבל ומערבלים עד שמתקבל נוזל צמיגי אחיד
מוסיפים את הביצים , היין, הקמח, ואבקת האפיה וממשיכים לערבל עד שנוצרת עיסה חלקה וסמיכה
מערבבים את התפוחים  עם הדבש והקינמון 
מוסיפים לעיסת הבצק ומערבבים רק עד שהתפוחים נבלעים בבצק
יוצקים לתבנית
מפזרים למעלה את הצימוקים והאגוזים ומבליעים קלות לתוך הבצק
מטפטפים למעלה נקודות של ריבה בעזרת כפית
זורים שוב אגוזים לקישוט שיבלטו
מכניסים לתנור
אופים כ35 עד 40 דקות עד שמזהיב
לא לאפות יותר מדי, אנחנו רוצים שהעוגה תשאר עסיסית
העוגה נשמרת במקרר שבוע עטופה בניילון נצמד













יום שלישי, 3 באוקטובר 2017

עוגת שמרים פרווה-שוקולד השחר, חלוה ואגוזים


עוגות שמרים זה הדבר
אני יכולה לאכול לבד חצי תבנית..נשבעת!
במיוחד שהמילוי זה שוקולד השחר-חלבה-ואגוזי מלך
וברוב המתכונים הבצק הוא חלבי, חמאה חלב,
אז קבלו מתכון מהמם  לבצק פרווה..לא אין בו מרגרינה רק שמן
והוא לא נופל בטעמו מעוגת שמרים חלבית
ואם אחרי האפיה תקפיאו אותו מכוסה בניילון נצמד
למחרת תחכה לכם עוגה טריה וטעימה
במחבת הדהויה רשום המתכון של שרה...
אין לי מושג מי זאת שרה..אבל המתכון שלה מככב אצלנו כבר המון שנים





החומרים
--------
חצי קילו קמח-(3 וחצי כוסות קמח+כף)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
שליש כוס+2 כפות נוספות  שמן
רבע כוס+2 כפות נוספות  סוכר
3 ביצים גודל מדיום
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
2 סוכר וניל

ביצה טרופה להברשה

למלית:
שוקולד שחר פרווה
חלבה-אני השתמשתי בחלבה של אחווה
שוקולד מריר פרווה מגורר גס
אגוזי מלך שבורים גס

ההכנה
--------
להכניס את הקמח למיקסר לעשות בור
לשים בתוך הבור את השמרים והסוכר
לשים מעט מים פושרים
לחכות לתסיסה של כמה דקות
לאחר מכן לשים בצד שמן, ביצים, מלח וסוכר וניל
להפעיל מיקסר כ10 דקות
לשפוך את המים לאט לאט
הבצק יוצא מאוד דביק וזה בסדר
להוסיף עוד רבע כוס קמח ולהמשיך לערבל
להוציא את הבצק עם ידיים מקומחות וללוש עד שהבצק יוצא נוח 
לעביר לקערה מקומחת לכסות ולהתפיח שעה
אחרי שעה לחלק ל2 חלקים
לרדד כל בצק לעלה עגול
למרוח ממרח שוקולד השחר
לפזר פירורי חלבה
לפזר פירורי שוקולד מריר
ולפזר אגוזים
לגלגל לרולדה אדוקה
לחצות כל רולדה לשני חלקים ולעשות בורג
להניח בתבנית שיש בה נייר אפיה 
ככה לעשות עם העוגה השניה
להתפיח עוד שעה
לחמם תנור ל175 מעלות
להבריש את העוגות התפוחות
 בביצה טרופה אני פיזרתי גם שומשום מעט
לאפות 25 דקות או עד שמשחים

בנתיים להכין סירופ שעשוי ממים וסוכר
עד שרותח
לזגג

קיבלתי להתנסות מחברת אחוה חטיפי חלוה באריזות 50 גרם בטעמים וניל 
ושוקו וניל
החטיפים מכילים 50% טחינה גולמית דלת נתרן 
וימכרו ברשתות המזון במחיר של 1-1.5 שקלים ליחידה








לאחר שתפח מברישים בביצה ושומשום

י













קיבלתי להתנסות מחברת אחוה חטיפי חלוה באריזות 50 גרם בטעמים וניל 
ושוקו וניל
החטיפים מכילים 50% טחינה גולמית דלת נתרן 
וימכרו ברשתות המזון במחיר של 1-1.5 שקלים ליחידה
יש לציין שהאריזה נוחה והמחיר שווה לכל נפש
והטעם מדהים
מעולה לשים לילדים לבית הספר




יום ראשון, 1 באוקטובר 2017

חדש במדף-סלטי צבר 7% שומן בלבד


אגלה לכם סוד
לפעמים בשישי אין לי כוח וזמן להכין 10 סוגי סלטים, שאני רגילה להכין
ואז אני קונה את הסלטים האהובים
חומוס, סלט חצילים וכרוב אדום
נכון שאין כמו להכין בבית, ולכו תדעו מה שמים לנו ואיזה חומרים משמרים
אבל אני יכולה להגיד לכם שהסידרה החדשה של סלטי צבר 7% שומן בלבד
עברה את המבחן בראש השנה
האורחים התלהבו..הטעם היה ממש ביתי וטעים



אז לאחר תקופת פיתוח מושכת הצליחו בצבר לייצר סדרת סלטים עם שומן מופחת
רק 7% שומן


בסידרה תמצאו חומוס, כרוב אדום וחציל על האש
גם בצבר הבינו את הדרישה של הצרכנים לקבל מוצרים מופחתי שומן ומצד שני להנות מהטעם האהוב והטעים


וזו גם בשורה מצויינת לטבעוניים-הסלט כרוב האדום עם 7% שומן , הוא מתכון טבעוני ללא מוצרים מן החי
ובכך יוכלו הטבעוניים להנות מהסלט הטעים שנמנע מהם

כשרות חומוס וחציל על האש :בד"צ העדה החרדית
כרוב אדום: -כשרות רבנות קריית גת
משקל 250 גרם  

חזה עוף ממולא בבשר בקר וכבש ברוטב פטריות



מכירים את זה שבחגים בא לכם להכין מנה חגיגית, לא שגרתית, מנה שכולם יגידו וואו
אז קבלו מתכון שלא נופל באיכותו ובטעמו
וזה מחומרים זמינים ולא יקרים
חזה עוף
בשר טחון
אבל אחרי שתגישו אותו לשולחן ותקבלו ים מחמאות וכמה המנה הזו טעימה תבינו על מה אני מדברת
את המנה למדתי בסדנת שף שהייתי-מוני לייבל ומאז היא כיכבה בראש השנה






החומרים ל4 מנות
--------
חזה עוף /שניצל 4 חתיכות לא דק מדי
100 גרם בשר בקר טחון
50 גרם בשר כבש טחון או שומן כבש
2 בצל
1 חבילת פיטריות טריות
פטרוזיליה
תבלין קייג'ון(להשיג בחנות תבלינים) 

5 כפות שמן זית 
2 כפות קורנפלור
3 כפות סויה
שיני שום כתושות
 מלח לפי הטעם
 פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כוס יין אדום
כוס מים פושרים


משרים במרינדה של שמן +תבלין קייג'ון את חזה העוף/שניצל 

בקערה נוספת מכינים קציצות -מערבבים בשר טחון, עם בשר הכבש, פטרוזיליה בצל קצוץ מתבלים במלח ופלפל שחור

לוקחים חזה עוף פורסים אותו , שמים קציצה על רצועת חזה העוף ומגלגלים

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15דקות 

בנתיים במחבת מקפיצים בצל ושום מוסיפים פטריות חתוכות, יין אדום ומים
מתבלים במעט מלח, פלפל שחור ורוטב סויה
מערבבים
מוסיפים את הקורנפלור ומסמיכים

חתוכים את חזה העוף שהוצאנו לטבעות..כל אחד לפי רצונו לעובי הרצוי לו

מסדרים בתבניית את הטבעות ושופכים מעליו את הרוטב
מכניסים שוב לתנור ל180 מעלות ל30 דקות

בהגשה שמים טבעת ושופכים מעליו את הרוטב 







פורסים לאחר 15דקות שאפינו בתנור




 הרוטב






ארכיון הבלוג