אינני תימניה אך קובניות אני אוהבת מאוד
לחמניה עם טעם של חמאה או סמנה
ועם סחוג..עגבניות מרוסקות וביצה קשה זה מושלם
היום החלטתי שאני לומדת איך לעשות הקובניות המושלמות
והרי התוצאה
מתכון הקובניות של אביבית דאוס
אני הכנתי חצי קילו
המתכון
3 כוסות מים פושרים
8 כפות סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
לשים את 2 כוסות המים בקערה
את הסוכר..המלח..הקמח..את השמרים
שמן בצד
להתחיל ללוש
לקחת עוד כוס מים פושרים הנוספת
ולהתחיל ללוש כל פעם להוסיף עוד קצת מים
הבצק צריך להיות דביק וזה בסדר
התפחה ראשונה_ 30 דקות
אחרי 30 דקות לקרצף את הבצק עם ידיים רטובות וללוש שוב
התפחה שניה שעה
לפזר קמח בשולחן לקחת חתיכות מהבצק לעיגולים
לשים על הקמח שבשולחן ולרדד עיגול
להמיס חמאה או מחמאה או סמנה
לקחת כל עיגול ולמרוח חמאה/מחמאה
לגלגל ולעשות שבלול או צורת פרח
להניח בתבנית ששמנו אותה היטב בחמאה/מחמאה
למרוח כל שבלול בביצה שומשןם וקצח
התפחה שלישית 15 דקות
180 מעלות
שלב שני בתנור מלמטה
לא טורבו
בערך 35 דקות עד שמזהיב
זהירות זה ממכר