שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 1 באוגוסט 2025

כבד עוף עם בצל בנוסח מרוקאי

 אני מאלה שמאד אוהבת  כבד עוף 

וכשיש  איתו המון בצל עשוי טוב  זה מושלם

קבלו מתכון מנצח לכבד עוף שאפילו ילדים לא עומדים בפניו 

את המתכון למדתי מהשף אבי לוי

המצרכים

- 1 קילו כבד עוף טרי 

- 3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 

-  רבע כוס שמן זית 

-  2 כפיות פפריקה מתוקה 

-  1 כפית כמון 

-  מלח גס לפי הצורך 

- 1 כפית פלפל שחור  גרוס  או פחות לפי הטעם

-  חצי כפית שאטה גרוס 

- 1 כוס מים חמים 

אופן הכנה 

- לצלות את הכבדים על אש,גלויה מטעמי כשרות..אפשר גם בתנור כמה דקות שלא יהיה דם

- במחבת מחמם את השמן זית ומתחיל בטיגון עדין של הבצל עד להזהבה יפה ואפילו צבע אדום זה הכי חשוב במתכון הזה להביא את הבצל לצבע אדום ממש .

-  מתבלים בפפריקה מלח פלפל שחור  גרוס

כמון ומעט שאטה אפשר לשים מעט אריסה לטעם מי שלא רוצה חריפות שלא ישים ומערבבים היטב 

- [ ] מוסיפים את המים החמים ומבשלים 10 דקות על חום נמוך מאד במכסה פתוח 

- [ ] מוסיפים את הכבדים ומסדרים יפה ומכסים אותם ברוטב וסוגרים מכסה ומבשלים עוד רבע שעה בערך  על חום נמוך ומגישים על פירה אורז וטעים גם על פתיתים






יום שבת, 26 ביולי 2025

נודלס ללא ירקות

 הילדים שלי אוהבים מוקפץ בלי ירקות..רק,רוטב..ככה בדיוק


לפעמים אני מטגנת בשמן חתיכות אנטריקוט דקות ו עד שמשנה את הצבע אז מוסיפה את הנודלס


וזה הרוטב הכי קרוב בטעם למסעדות האסייתיות


לבשל נודלס לפי ההוראות או ספגטיי  300 גרם 


לערבב בקערה

חצי כוס מים

חצי כוס רוטב טריאקי

רבע כוס סויה

רבע כוס צ'ילי מתוק..אני מוסיפה צ'ילי חריף

רבע כוס סילאן

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור 

חצי כפית קורנפלור


לערבה כל היטב


אחרי שסיננו את הנודלס

לשים בווק או מחבת רגילה מעט שמן שומשום או שמן רגיל

להכניס את הנודלס

לתת טיגון קל

לשפוך את הרוטב ולבשל 2 דקות אז,שהרוטב מצטמצם

לבדוק,טעמים אם חסר מלח זה הזמן לתבל




יום חמישי, 24 ביולי 2025

עוגת שוקולית

 היום מכינים עוגת שוקולד בקערה אחת!!!🍫

לעוגה:

4 ביצים 

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3/4 כוס שמן 

מיכל שמנת מתוקה 

2 כוסות קמח

1 כוס שוקולית

1 כפית אבקת אפייה 


בקערה נערבב ביצים וסוכר, נוסיף שמן ושמנת מתוקה.

מוסיפים את היבשים ומערבבים הכל לתערובת חלקה ואחידה.

מעבירים לאפייה בתבנית בינונית גודל 20*30 לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25-30 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.מצננים קלות וחותכים לריבועים.


לגנאש שוקולד  מנצח:

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר

140 גרם שמנת מתוקה 


ממיסים יחד בקערה בפולסים קצרים במיקרו,מערבבים היטב ושופכים על העוגה.


*כוס מידה אוניברסלית- 240 מל*




יום חמישי, 17 ביולי 2025

חציל מטוגן בלי הרבה שמן

 עד שלא ניסיתי אץ הטיפ הזה לא האמנתי שאפשר לטגן חציל ושהוא לא יספוג  הרבה שמן בכלל

את הטיפ למדתי לפני 6 שמים מאהובה והבה 


לחתוך חציל לעיגולים

לפזר מלח 

לאחר מכן לשטוף ולספוג בנייר סופג שיהיה יבש


לוקחת קערה שמה

חלבון של הביצה (הלבן)

כף  חומץ

ומלח

מערבבת

חותכת חצילים..טובלת אותם בבלילה

והופ למחבת טיגון בשמן עמוק

החציל לא שווה את. השמן..

והןא לא ספוג בשמן 


וזו התוצאה





יום שבת, 12 ביולי 2025

עוגת לימון בחושה

 מוכן


 


עוגת לימון

בלי מיקסר

2 קערות

ומטרפה

זהו


קערה ראשונה

כוס וחצי קמח רגיל

שקית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

לערבב הכל


קערה שניה

לגרד במגררת 3 לימונים 

לשים בקערה

לערבב עם כוס ורבע סוכר

עד,שהסוכר מעט לח


להוסיף שליש כוס מיץ לימון סחוט

3 ביצים לארג

חצי כוס שמן

3 כפות מים 

לערבב הכל לתערובת אחידה


להוסיף את תערובת הקמח

לערבב היטב שלא יהיו גושים

לשים נייר אפייה בתבנית

ולשפוך את התערובת

175 מעלות

תנור שחומם מראש

כחצי שעה או עד,שמוכן 





יום שלישי, 8 ביולי 2025

עוגיות מלוחות

 בעוגיות האלה אין ביצים בציפוי ולא שומשום

בעוגיות המלוחות האלה אין חמאה או מרגרינה


השומשום בתוך הבצק

והם ממש טעימות

תכפילו כמויות

מתכון של חגית פרגון


2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

כפית שטוחה מלח

חצי כוס שמן

חצי כוס מים רגילים

3 כפות גדושות שומשום ששמים בתוך הבצק


בקערה לשים קמח מלח אבקת אפייה שומשום

ותערובת של מים ושמן ביחד שערבבנו

ללוש לבצק אחיד

לתת מנוחה של 10 דקות

לצור טבעות אן מקלות 

לאפות בתנור שחומם מראש

180 מעלות עד להזהבה.

לכבות תנור ולהשאיר להתקשות 








יום רביעי, 2 ביולי 2025

עג'ה לביבת קישוא

 


1 תפוח אדמה מגורר גס

1 קישוא  גדול מגורר גס


לסחוט היטב מהנוזלים

להוסיף

בצל ירוק קצוץ גס( אפשר רגיל)

שמיר קצוץ דק לפי הטעם

פטרוזיליה קצוצה דק

2 ביצים

לתבל

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

להוסיף כפית אבקת אפייה

לערבב היטב

לערבב היטב

לחמם מחבת בינונית  עם 2 כפות שמן

רק,שרותח להכניס את הבלילה למחבת

ליישר

לתת ללביבה להתבשל

כששחום מלמטה

צריך להפוך לצד השני

אני מעבירה את הלביבה לצלחת גדולה מאוד

לוקחת עוד צלחת מעל

והופכת

מחזירה את הלביבה למחבת

כשהצד השחום  למעלה

לבשל 5 דקות או עד שהמד למטה משחים








יום שבת, 28 ביוני 2025

קונוס במילוי קרם

 

הקינוח הכי קל בעולם..

רק צריך לקנות את הקונוסים..תמצאו בכל הסטוקים בגרושים


לשטח בצק עלים

לפזר שכבה אחידה של סוכר על הבצק

לחתוך לרצועות

ללפף את הרצועות על הקונוס שיהיה חופף

לא ללפף עד הסוף.

שכל רצועה תעלה על הרצועה הקודמת

לאפות בתנור עד שמזהיב. 175 מעלות

לחלץ מהקונוס

למלא בקרם טעים


קרם וניל

כוס חלב

שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

איסטנט פודינג וניל

להקציף לקרם אחיד










יום שישי, 20 ביוני 2025

כנפיים בצ'ילי של ג'קי אזולאי


הכנפיים האלו מככבות אצלי בבית

הילדים אוכלים אותם כמו גרעינים

אני שיניתי מעט את המתכון של גקי

אצלה היא שמה רק צ'ילי חריף

אני מאזנת טעמים שלא יהיה חריף מדי 


8 כנפי עוף מנוקות מנוצות


למשרה 

רבע כוס צ'ילי מתוק

רבע כוס צ'ילי חריף

רבע כוס,שמן זית

2 שיני שום כתושות

3 כפות סוייה

פפריקה מתוקה לפי הטעם

מעט פלפל שחור מעט מלח


לערבב את כל החומרים בקערה

מוסיפים את הכספים 

מערבבים שהכל יכוסה ברוטב

שמים במקרר לפחות שעה

אין לכן זמן..15 דקות גם טוב


לשפוך לתבנית

לפזר שומשום


200 מעלות תנור שחומם מראש

חצי שעה












יום רביעי, 18 ביוני 2025

טרשי חמוצים עירקיים

 איך כמעט ארוחה אצלינו בלי חמוצים ליד

ועדיף שזה יהיה טרשי חרפרף

קבלו מתכון מדהים ששיר אמיר לימדה אותי


2 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים

2 גמבות אדומות או בצבעים חתוכים לרצועות

פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות כולל הגרעינים

חצי כרוב חתוך

פרחי כרובית

3_4 עלי דפנה

פלפל אנגלי 


לבלילה

4 כוסות מים

2 כוסות חומץ

כף וחצי מלח

1 כף תבלין קארי או תבלין בהרט לחמוצים


להרתיח בסיר

מים+חומץ+מלח

כשרותח  להןסיף קארי או תבלין לחמוצים 

אני שמתי בעבר תבלין גראם מסאללה של ההודים יצא טעים כל כך

להוסיף עלי דפנה ותבלינים 

לערבב 

לשים תחילה את הפלפל באדום, פלפל חריף וגזר

לתת רתיחה

כשרתל לשים כרוב וכרובית 

ולתת לזה לרתוח כ10 דקות 


כשמתקרר לשים בצנצנת או סיר מכוסה ולמקרר









עוף במלח

 עוף במלח

כמה פשוט כמה טעים

שגר ושכח לשעה וחצי



עוף במלח עם תפוחי אדמה וחתיכות בטטה גסות


לפזר מלח גס בלבד בשוליים 


את התפוחי אדמה לשטוף לשים שלמים לעשות איקס

להניח על המלח גס


בטטה מקולפת שלא תגע במלח 


את העוף לא להניח על מלח גס


לזרזף שמן זית

מעל העוף פפריקה

ולהכניס לתנור

200 מעלות

כשעה וחצי









יום חמישי, 15 במאי 2025

לביבות תרד ושאר ירקות

 לביבות תרד


1 זוקיני

עלי תרד אני שמתי 8 ..9 חתיכות

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

בצל 1 חתוך לקצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח

פלפל שחור

וכורכום לפי הטעם

לערבב הכל


לטגן במחבת עם מעט שמן

לצקת 

לא לגעת לא להפוך עד שצד אחד נהיה שחןם טוב..

ואז להפוך 






יום רביעי, 14 במאי 2025

תפוח אדמה לג בעומר

 מה הכי מזוהה עם לג בעומר 

תפוח אדמה מדורה



אין כמו תפוח אדמה שמילים במדורה בחג בעומר

אבל  כשמבטלים את המדורות

נכין בבית




2 שיטות

סיר חרס שעושה טעם בול של מדורה

חובה בכל בית




או להכין  עם מלח גס


תפוח אדמה מדורה

שמכינים בבית

זה הדבר

הסוד זה מלח. גס בתחתית התבנית

אין להשתמש בתבנית אלומיניום זה מסוכן

לשים דף אפיה בתבנית פיירקס או תבנית תנור( במחדבה שניה הדף נשרף אז לא לשים דף אפיה)  ועל זה מלח

250 מעלות


יכולתי להמשיך ולעשות אותם ממש שחורים כמו במדורה

והוצאתי

והטעם מדהים




יום שישי, 9 במאי 2025

דג מטוגן כמו של האולמות

 אחרי שתכינו את הדג המטוגן הזה

לא תנסו שום גירסה אחרת 

דג טעים ועסיסי בדיוק כמו באולמות 



4-5 פילה דג  ( בקלה, סול, מושט )

להשרות עם לימון מים ומלח כמה שעות 



צלחת ראשונה 

קמח 

פפריקה מתוקה כפית

כפית אבקת אפייה

מלח מעט



צלחת שניה

2 עד 3 ביצים

חרדל מעט..אני שמה חצי כפית

פפריקה מתוקה  לפי הטעם

אפשר מעט פפריקה חריפה למי שאוהב פיקנטי

כורכום לפי הטעם

פלפל שחור

מלח

4 ענפי פטרוזיליה לקצוץ ולשים בבלילת הביצים

לערבב הכל ביחד  לתערובת אחידה.


אחרי שהשרנו את הדגים

לשטוף היטב

ולייבש במגבת

חייב להיות יבש


לחמם מחבת עם שמן לא עמוק

לקמח  כל פילה דג בקמח לנער

ואז בבלילת ביצים שכל הצדדים יצופו


לטגן בשמן שרתח

לא להפוך מיד

לתת לו להטגן כל צד עד,שמשחים


לספוג שמן

ולהגיש עם לימון











יום ראשון, 4 במאי 2025

בורקס בשר של השמחות

 הבורקס הזה מככב אצלנו במשפחה

והוא כל כך טעים

הצורה הגדולה שלו צורת סהר

הגודל שלו והקריספיות שלו גורם לכולם לעוף על זה

ילדיי טוענים שזה הבורקס,הכי טעים שאכלו

לטענתם בצק המלוואח עושה נפלאות וטעים יותר מבצק עלים .


הכמות ל4..5 עיגולי מלאווח


מילוי

לשים מעט שמן במחבת

לטגן בצל אחד גדול

עד שמזהיב.

להוסיף 300 גרם בשר טחון 

ולטגן אותו לפירורים עד שמשנה צבעו

 לפורר אותו לחתיכות קטנות מאוד


לתבל בפלפל שחור

קורט אגוז מוסקט( לא הכרחי)

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.אני שמה הרבה

כפית בהרט

רבע כפית כמון

קורט כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

להמשיך לבשל עם התבלינים עד שרוב הנוזלים מתאדים והבשר רך ומתובל

לטעום ולשפר טעמים


לתת לתערובת להתקרר


לקחת מלוואח

לשים 2 כפות גדושות באמצע

לסגור לחצי עיגול

עם המזלג להדק את הקצוות שיהיה אטום

כך עם כל המלאווח 

להבריש ביצה טרופה

לפזר הרבה שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות

עד שמזהיב מאוד

גם מלמעלה וגם מלמטה

אחרת יהיה בצק בתוך הבורקס

ולהתענג עם טחינה 

או רוטב פטריות 









 







יום שלישי, 29 באפריל 2025

סלט גזר,חרפרף עם לימון

 הסלט הזה מככב אצלי בחגים ובעל האש

הוא נזלל  בשניה

.סלט כייפי רענן חרפרף וחתיכות הלימון מקפיצות ועושות סימפוניה בפה

לכו להכין

4 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים בפומפיה עבה

פלפל ירוק,חריף חתוך לעיגולים 

2 שיני שום  כתושות

עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים בערך 2 כפיות

אני שמה כוסברה

חצי לימון חתוך לחתיכות קטנות כולל הקליפה


תיבול

2 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לשים בקערה את כל המצרכים

להוסיף את התיבול

לערבב 

לאחסן בקירור.לטעום ולבדוק,טעמים

אם חסר מלח או לימון להוסיף




יום ראשון, 27 באפריל 2025

כרוב אדום כמו בפלאפליות

 

סלט כרוב הפעם אדום בדיוק  כמו בפלאפליות

כרוב אדום קשה לריכוך 

לכן 8 שעות היה בחוץ עם מלח גס


חצי כרוב לשים במסננת עם הרבה מלח גס 8 שעות.בחוץ .לעשות עיסוי מידי פעם

לאחר 8 שעות לשטוף

להמיס כוס מים רותחים חד פעמית קטנה עם 3/4 כפית מלח לימון

שמן ככף או יותר

מלח לפי הטעם

לערבב לחכות שיתקרר

לבדוק טעמים


ותודה לנונו ג'רי מזרחי  על מתכון משגע



יום שישי, 18 באפריל 2025

קציצות מצה עם פטרוזיליה

 לרסק מצות לחתיכות קטנות מאוד

לשים בקערה ולהשרות עם מים 

לסחוט היטב היטב לקערה אחרת.

להוסיף הרבה פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור

ומלח לפי הטעם

על כל 3 מצות להוסיף ביצה אחת.זה היחס

לערבב היטב

לצור עם הידיים קציצות

לחמם מחבת עם שמן 

לטגן עד שמזהיב משני הצדדים

ולזלול


ותודה לקובי שיליאן על מתכון טעים




יום שני, 14 באפריל 2025

בראוניז לפסח עם שמן

 מכירים את זה שרוב מתכוני הבראוניז הם עם חמאה?

ואתם מחפשים בראוניז לפסח שבמרכיבים יהיה שמן

לאחר שיטוט באינטרנט מצאתי בראוניז מושלם

של אפרת סיאצי

תכפילו כמויות הבלילה מתאימה לתבנית קטנה מאוד/אינגלייש קייק


100 גרם שוקולד מריר

להמיס אותו עם רבע כוס שמן( 50מ"ל) במיקרו

או בסיר על בן מרי

לערבב היטב  עד שהתערובת חלקה



בקערה אחרת

לשים 2 ביצים 

 4 כפות סוכר 

ומעט תמצית וניל ) אם אין הכל בסדר גם בלי תמצית וניל יוצא טעים) 

קורט מלח

לערבב עם מטרפה לתערובת חלקה

זה הזמן להוסיף את השוקולד ולערבב שהתערובת תהיה חלקה

להוסיף 2 כפות קמח תופח לפסח זו הכמות לא לשים יותר

או 60  גרם אגוזי מלך טחונים( חצי כוס)

לערבב הכל לעיסה חלקה


לשמן תבנית אינגליש קייק

או תבנית קטנה כמו שלי

אופים 25 דקות 170 מעלות תנור שחומם מראש

בודקים עם קיסם

אם רטוב..לאפות עוד 5 דקות

אם יוצא לח..זה מוכן







יום ראשון, 16 בפברואר 2025

אסאדו עם תפוחי אדמה ובטטות

 את התבשיל הזה אני מאוד אוהבת וגם בני משפחתי

5 שעות בתנור ויוצא תבשיל מנחם טעים 


קילו אסאדו ללא עצם לחתוך לקוביות

תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 בטטות חתוך לקוביות


תחילה יש לצרוב על אש גבוהה את האסאדו מכל הכיוונים עם מעט שמן


בנתיים להכין מרינדה

4 כפות שמן זית

רבע כוס סילאן

רבע כוס סויה

מעט חרדל גרגירים

פפריקה מתוקה לפי הטעם

מלח 

פלפל שחור

לערבב הכל לתערובת אחידה


לשים ברוסטר או תבנית שמתאימה לתנור

תפוחי אדמה ובטטות

לסדר את  האסאדו שצרבנו 

לפזר שיני שום  שלמים 

לשפוך את המרינדה על כל התבשיל

ולעסות שכל התערובת תצפה את הכל.

לשפוך 2 כוסות מים רותחים

לשים מעל עלי טימין או רוזמרין

לכסות בנייר כסף או מכסה שמתאים

170 מעלות

כ5 שעות או עד שרך 

מידי פעם לבדוק אם חסר נוזלים







יום חמישי, 9 בינואר 2025

קובה סלק עם רסק

 


קובה סלק


מתכון של איריס







למעטפת:

2 כוסות סולת  ( 400 גרם)

2 כפות שמן

1כוס- 1כוס וחצי מים חמים(לפי הצורך).

כפית מלח


מילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון.

4-5 בצלים קצוצים דק.

צרור פטרוזיליה קצוצה דק .

פלפל שחור

קורט מוסקט.(לא הכרחי ).

כפית גדושה בהרט

חצי כפון כמון

קורט כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה.

מלח


לרוטב :

1 בצל קצוץ

1 סלק קלוף מגורר .

3 סלקים קלופים וחתוכים קוביות דקות.

2 מקלות סלרי קצוצים

מיץ מלימון אחד.

2 כפות פטרוזיליה קצוצה.

כף סוכר

כף רסק עגבניות

פלפל שחור

מלח


אופן ההכנה :


מילוי :מטגנים את הבצל עד להזהבה . מוסיפים את הבשר ומטגנים כחמש דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ואת כל התבלינים. מבשלים על אש קטנה עוד כ30 דקות. מצמצמים את כל הנוזלים .מצננים.


אופן הכנת הקובות:

מוסיפים לסולת  שמן ומלח בהדרגה מים  מערבבים ולשים מעט את הבצק. במידת הצורך מוסיפים מים

משהים את העיסה כחצי שעה.


לוקחים חתיכת בצק ומכינים כדור ( בגודל פינג פונג) ומשטחים על כף יד רטובה ( שיהיה דק אך לא דק מדי על מנת שלא תתפרק בבישול ) . מניחים באמצע מתערובת הבשר.סוגרים לכדור. כך מכינים את כל הכדורים.


אופן הכנת המרק :

בסיר רחב מטגנים 1 בצל קצוץ עד להזהבה מוסיפים את הסלק .מאדים את הסלק כחמש דקות. מוסיפים סלרי, פטרוזיליה ורסק עגבניות ומטגנים כדקה שתיים. מוסיפים מים( כליטר וחצי)   מלח, פלפל שחור, מיץ לימון וכף  סוכר. מבשלים עד התרככות הסלק. מוסיפים את הקובות למרק ומבשלים כחצי שעה עד שהקובות מוכנות.




כדורי אלפחורס

 כדורי אלפחורס


איזה טעים זה

מתכון מהרשת


שרוול פתי בר

שמנת מתוקה 200 גרם

4 כפות ריבת חלב ( אני המסתי במיקרוגל מעט)


לטחון דק דק את הפתי בר

להוסיף שמנת מתוקה

ו4 כפות ריבת חלב

ללוש לבצק

לשים במקרר חצי שעה

לגלגל לכדורים

לגלגל בקוקוס

ולטרוף



יום ראשון, 5 בינואר 2025

לחם טחינה







כשהשליח הביא לי 2 קופסאות טחינה

מיד התחשק לי להכין לחם טחינה

במתכון אין סוכר..טוב נו מייפל

ואין קמח..כן כן לא יאומן

והלחם יוצא טעים גבוה ובריא


רוצים מתכון?

חצי כוס טחינה גולמית 

כף מייפל

כף חומץ

חצי כף מים

2 ביצים

רבע כפית אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

ניתן להוסיף אגוזי מלך או שקדים/גרעינים

לערבב הכל לתערובת אחידה

לשים בתבנית קטנה שריפדנו בנייר אפייה

לפזר שומשום

אגוזי מלך למעלה לקישוט

זהו

180 מעלות תנור שחומם מראש


ותודה לשרון כהן נטורופטית ושפית על מתכון טעים





ארכיון הבלוג