אני לא אשכח את הפעם הראשונה, שהחלטתי לאפות לחמניות
על פניו המתכון ממש פשוט..
ויש מיקסר אז מה הבעיה...
עשיתי בדיוק מה שרשום
כתוב 2 כוסות מים (על קילו קמח) שמתי הכל בבת אחת
הבצק יצא דביק , וממש לא נוח
והוספתי עוד קמח ועוד קמח
ולישה קצרה
עשיתי צורות
התפחה קצרה
אפיה בדיוק כמו שרשום
הלחמניות יצאו על הפנים..דחוסות..לא רכות כמו שציפיתי
אכזבה
אז אחרי המון כשלונות , המון מתכונים
מצאתי את המתכון המושלם
אבל לפני זה כמה הערות
וגם עיגולים
שמרים-
------
רבים מאיתנו קונים שימרית, שזה בעצם שמרים טריים
יש בקוביה או בגרגירים
כאחת שאופה המון, הפסקתי לקנות את הטריים..לא משתלם כלכלית
אני קונה שמרים יבשים בשקית וואקום
וזה מספיק לי להמון, חיסכוני וזמין
2 כפות שמרים יבשים = לשקית שימרית או קוביה
אבל הטעות הכי גדולה שלי שבהתחלה אמרו לי תאחסני במקפיא או במקרר
אבל במקרר/מקפיא יש לחות ולחות לא טובה לשמרים
לכן אם שמים במקפיא את השקית להכניס לצנצנת אטומה עם מכסה
שלחות לא יכנס בכלל לשמרים
אני לעומת זאת מאחסנת בכלי פלסטיק או זכוכית ושמה בארון במקום קר ויבש
לישה
------
נוח מאוד להשתמש במערבל בעל וו לישה
אבל זה לא מספיק..
אחרי שהחומרים מתגבשים לבצק רצוי לעבור ללישה ידנית
כי רק בלישה ידנית נגיע לתוצאה מושלמת
הוו לא עושה את זה , תאמינו לי בדקתי לעומק
אנחנו רוצים לפתוח את רשת הגלוטן
במאפיות תעשייתיות משתמשים במלוש-שזה מכונה שמחקה את תנועת הלישה הידנית
לכן אני לשה 3 פעמים
בהתחלה במיקסר עד שכל החומרים מתגבשים
ואז לשה טוב טוב עד שהבצק רך ואלסטי
מפסיקה 5 דקות..חוזרת שוב ללוש עוד 7 דקות
התפחה
מורידה אוויר קורצת לצורות
והתפחה שלישית שוב
מלח ושמרים
-------------
אסור שמלח ושמרים יגעו אחד בשני
נכון שאנחנו שמים את המלח והשמרים באותה קערה אבל
אנחנו נשים בצד אחד את המלח
ובאמצע בבור את השמרים
ככה נשמור על הכלל שאין לערבב מלח ושמרים
ניפוח הקמח
------------
תהליך ניפוי הקמח חשוב במיוחד
זה לא רק בגלל שאנחנו מוודאים שאין בקמח חלקיקים זרים,
זה לא רק מטעמי כשרות
אלא שהלחמניות הופכות לאווריריות יותר
אפשר לעשות את הניפוי בנפה צפופה, אפשר גם במסננת מטבח גדולה
אבל פה צריך לסנן את הקמח פעמים , כדי להשיג תוצאה של נפה
אחרי שהסברתי לכם כל מה שצריך לדעת
המתכון המושלם
במתכון שלי אין ביצים
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או שמרית/קוביה
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
כ2 כוסות מים פושרים -כוס מידה
ההכנה
------
לשים את הקמח בקערת המיקסר
לעשות בור באמצע
לשים בתוך הבור את השמרים , את אבקת האפיה וחצי מכמות הסוכר
לשים מעט מים בתוך הבור
ולתת לשמרים לתסוס 8 דקות
לעשות בור קטן נוסף בקצה השני של הקערה ולשים את המלח
להתחיל להפעיל את המיקסר
להוסיף את השמן בצדדים
את הסוכר שנותר
ואת המים
המים לאט לאט
לא לשפוך בבת אחת את כל המים
ברגע שרואים שהבצק מתגבש לתת לישה קצרה של 5 דקות
הבצק צריך להיות נוח, ולא דביק
אם הוא קשה או דביק להמשיך ללוש, בתוספת מעט מים או קמח
להוציא מהקערה ולהתחיל ללוש עם הידיים כ10 דקות נמרצות
להפסיק ל5 דקות
לתת לו לנוח
ושוב ללוש כמה דקות עד שהבצק רך ואלסטי
הלישה הכי טובה זה עם כרית כף היד, ממש ללוש באהבה
אחרי הלישה לשים ניילון נצמד
ומעל זה מגבת ולתת להתפחה ראשונה 40 דקות
לאחר 40 דקות
להוריד אוויר
לקרוץ כדורים ולהכין צורות
לשים על נייר אפיה בתבנית
יש המון צורות מדהימות וקלות בסרטוני היוטיוב
אני אוהבת את הצורה עם הלולאה
לתת שוב להתפחה כ30 דקות, עם מגבת מעל
אחרי ההתפחה השניה למרוח את הלחמניות בביצה שמהלנו עם כף מים
לזרות שומשום/קצח/פרג
ולתת שוב להתפחה של 20 דקות
לאפות בתנור שחומם מראש לטורבו 180 מעלות כ22-25 דקות
אפשר גם בלי טורבו
ניתן ורצוי לשים בקרקעית התנור כלי עם מים שנותן לחות
ככה צריך הלחמניות להראות
נכנסו לתנור
מוכן
על טיילת רשל"צ, בין החוף לים ,מסתתרת לה פנינה טעימה מאוד
בוטיק גלידה
אל תצפו לחנות גלידה רגילה כמו שאתם מכירים
אלא מקום מדהים ובעיקר טעים
איך שנכנסים מרגישים אירופה
גם אם תבואו רטובים מהים, או אחרי גלישה זה המקום שיקבלו אתכם בחיוך ובאהבה
המקום מעוצב בכיוון אירופאי מסורתי קלאסי
ישר תבחינו ברהיטי העץ המלא בגימור כהה
מי שאחראי על השינוי המבורך, הוא עומר זמר טוב
הג'לטייר של גולדה רשל"צ, שמכין כל יום גלידה טרייה מחומרי גלם
איכותיים
עומר התמחה בגלידה אניטה ת"א והביא את הבשורה לראשל"צ
איך שאתה טועם את הגלידה אתה מתענג בטעם
בגלידה גולדה אין צבעי מאכל ולא חומרים משמרים, או מייצבים תעשייתים
שאנחנו מוצאים בהרבה גלידות בארץ
פה מיצרים את הגלידה באהבה רבה במטבח הצמוד
וכך הגלידה מוגשת לאורחים ללא הובלה וללא שינוע
ישר מהמטבח לדלפק
והדלפק כל כך מסחרר ומזמין
המון גלידות בטעמים מיוחדים
כולם מסודרים בצורה שגורמת לך לרייר
הייתי חייבת לטעום מהגלידה מלבי, וגלידת עוגת גבינה
בעלי התעלף מגלידת הקדאיף שהיתה כל כך מיוחדת
המרקם כל כך קרמי ורך, הטעם עשיר
והלהיט של הקיץ היא גלידת קרמשניט
והילדים...להם זו היתה חוויה מענגת ובעיקר מפנקת
הם בחרו גלידת קינדר בוואנו וגלידת קוקימן
וישר רצו לדלפק התוספות לשים נחשים, שוקולדים ועוד המון הפתעות
אם אתם רגישים ללקטוז, או רוצים גלידת מופחתת סוכר, כאן תמצאו את מבוקשכם
ואפילו יש גלידות עם יוגורט טבעי עם פירות העונה
יש לציין את הצוות המקסים, שמסביר פנים, ששם מנות נדיבות בהחלט
וזמין לכל גחמה
המקום פתוח מהבוקר עד הלילה
בכל שעות היום
כיף לסיים את הביקור מהים במקום כל כך מזמין
ששם כל אחד מבני המשפחה מוצא משהו טעים
מגלידה ועד ופל בלגי
מקפה איטלקי חם עם תוספת גלידה כמובן
ועוד המון דברים טעימים
תכיני חביתות וניקח לבריכה אמר בעלי..
ואני..נמאס לי מהחביתה הרגילה, הנדושה
החלטתי לעשות חביתת ירק שאכלתי אצל שכנתי הפרסיה
חביתה שבפנים יש המון בריאות
אין קמח לא צריך
רק המון עשבי תיבול שאני כל כך אוהבת
החביתה טעימה חמה או קרה
ועם ירקות זה היה מושלם
החומרים
--------
בצל קטן קצוץ דק
תפוח אדמה בינוני מגורר דק
פטרוזילה-3 כפות פיטרוזיליה שקצצנו אותה דק
כוסברה-2 כפות שקצצנו דק
שמיר-כף גדושה שמיר קצוץ
2 ביצים
כף שמן גדושה לטיגון
תבלינים
-------
מלח לפי הטעם
פלפל-חצי כפית
רבע כפית כורכום
לגרד את תפוח האדמה בפומפיה על החלק הדק
לסחוט היטב מנוזלים
לשים בקערה
להוסיף את כל עשבי התיבול
להוסיף תבלינים
זהירות עם המלח זה יכול להפיל את החביתה הזו
לערבב היטב
לחמם את השמן במחבת
כשרותח השמן לשפוך את כל התערובת וליישר
לתת לזה להטגן עד שמזהיב למטה, כ5 דקות בערך
לקחת צלחת ולהפוך את החביתה
זהירות שלא תתפרק
להחזיר את החביתה בזהירות למחבת שהצד המטוגן שלה כלפי מעלה
לתת לזה להטגן עוד כמה דקות
להוציא
ולחלק למשולשים
את חייבת לבקר במצפה התת- ימי באילת אמרה חברתי , אל תפספסי, ששמעה שאני נוסעת לשבוע לאילת
מה כבר אראה שם? דגים באקווריום? נשמע לי די משעמם
אז משעמם זה לא...
פה עוברים חוויה בלתי נשכחת
נסענו כל המשפחה לבדוק על מה בדיוק הם מדברים
המצפה שוכן בלב ליבה של שונית אלמוגים מהממת בדרום אילת
תמיד קנאתי בצוללנים שרואים את החיים המרהיבים, שנמצאים מתחת
לפני המים
ופה במצפה אחרי שירדנו לעומק של 6 מטר יכולנו להנות מהיופי המפואר
בעולם המרהיב הזה, מבלי לצלול
נגלה לפנינו מקום מדהים וקסום שהוא יחידי בארץ ובעולם
התבוננו בעשרות אקווריומים ענקיים ומרהיבים
עם סוגים שונים של דגים, חלקם לא שמעתי ולא הכרתי
כמו דג פטישן דג חרטום, דג נמו..כן כן מהסרט, ואפילו דג תוכי שהיה מרהיב ביופיו
יש בריכות ליטוף והאכלת דגי קווי
ואפילו עטלפי ים וחתולי ים ניתן למצוא
ולא רק דגים תמצאו פה...
יש בריכות צבי ים ושם ראינו צבים שעשו אהבה..
הבריכה הכי מלהיבה היתה בריכת כרישים
מתי בפעם האחרונה ראיתם כריש?
בזכות המנהרה השקופה יכולנו לצפות בהם
וזה היה כל כך מוחשי
ראינו כריש נמר, וכריש פטיש ועוד הרבה סוגים
עוד שניה הכריש מתקרב אליך..
ויש גם דגי ענק נדירים מים סוף
הבריכה מדמה את מימי מפרץ אילת , והשונית אלמוגים אמיתית
עוד במתחם מיצג אינטרקטיבי שם למדנו על הכרישים
בשעה 11 כל יום יש האכלת כרישים ע"י צוללן...מומלץ לראות
משם המשכנו לביקור במגדל המצפה התת ימי
בתוספת תשלום ממליצה לא לפספס את האושינריום
סיור מסע לעולם הכרישים
מתנסים בסימולטור ענק המדמה מסע תתי-ימי
אפשר בתוספת תשלום-להנות גם משייט בסירת זכוכית "קורל2000"
ולהנות מיופיה המדהים של שמורת האלמוגים
התעייפתם?
ניתן לנוח בצל בעוד הילדים משתעשים בפארק שעשועים קטן
מה עוד צריך לדעת
-------------------
*הפארק פתוח כל יום מ8:30 עד 16:00
*נמצא מדרום לעיר אילת
*זאת האטרקציה המונגשת הראשונה בעיר אילת
*יש מבצעי 1+1 דרך חברות כרטיסי אשראי
*דרך אתר האינטרנט של המצפה התת-ימי ,ניתן לקנות כרטיסים מוזלים
במתחם יש חנויות תכשיטים, צילום, מזכרות
למי שרעב-יש מסעדה וקפיטריה
האכלות מתקיימות מידי יום בשעות קבועות ומלוות בהסברים מרתקים
בימי הקיץ מומלץ ורצוי להגיע בשעות המוקדמות ,ולא לשכוח כובע
קיבלתי להתנסות במארז עוגות אישיות של FIBER ONE
וכבר חשבתי לעצמי מה כבר יכולים להפתיע אותי??!!
הרי במשך שנותיי טעמתי כבר כמעט את כל הטעמים הקיימים
אין שישי שאני לא מעמיסה בעגלה מארזי עוגות אישיות לילדים וגם לי
וכשהם נשארים שעה שישית או שביעית בבית ספר אני מכניסה להם לתיק
שיהיה...
גם אצלי תמצאו בתיק עוגה אישית , בשעות אחר הצהרים שאני נשארת בעבודה שעות נוספות
או אחרי הקאנטרי שהגוף זקוק לאיזה מתוק אחרי המאמץ הספורטיבי
אז הופתעתי בגדול
גם מעט קלוריות וגם טעם מדהים
מדובר בשילוב בין קרמל רגיל למלח ים וזה פשוט מטריף את החושים
כל ביס חוויה בפה
ולא רק אותי גם בעולם התחילו לשלב בעוגות, בגלידות ואפילו בשוקולד וזה הפך לטרנד כובש
אז תכירו את FIBER 0NE
חברת גנרל מולס הבינו שכיום בכדי לשמור על הגיזרה הם צריכים לספק
לצרכן מענה לצורך שלו בחטיף מפנק ומשביע מחד, ומאידך עם ערך קלוריות נמוך
והם השיקו לפני כשנה את FIBER ONE
אז מה מיוחד בעוגה הזו?
עוגה רכה וטעימה
90 קלוריות בלבד
ללא חומרים משמרים
ללא צבעי מאכל
ללא ממתיקים מלאכותיים
והיא מכילה סיבים תזונתיים 5.1 גרם , שמאוד חשובה לבריאות
בסידרה תמצאו גם טעמים קיימים
עוגות בטעם בראוניז שוקולד
ועוגות בטעם לימון
שקצרו הצלחה
יש לציין לחיוב גם את שיטת הסימון שמופיעה על האריזה
הסימון מופיע בחזית האריזה כנהוג באירופה
זה מאפשר שקיפות מקסימלית לצרכן לגבי הערכים התזונתיים
המארז מכיל 5 יחידות של עוגות אישיות
ניתן להשיג בכל רשתות השיווק ובחנויות נוחות
אם תחפשו בגוגל איך מכינים עוגת קרמבו
תגלו שבכל המתכונים
מפרידים ביצים לחלמון וחלבון
אז אצלי זה אחרת...
אני כבר שנה לא מפרידה ביצים בעוגות
חוץ מעוגת טורט ועוגת רולדה ששם באמת נחוץ
מאז שלמדתי מקונדיטורים שמשיגים אותו אפקט אם מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר
במהירות גבוהה 10 דקות..כן כן 10 דקות שלמות
ואז מה שקורה המרקם של הביצים מתחלך למרקם מוס תפוח
וככה אני עושה עם עוגות שוקולד, תפוזים ואפילו עוגת גבינה
מסת הביצים התפוחה מחזיקה את העוגה וגורמת לה לתפוח ולהיות עסיסית
אז קבלו מתכון טעים ובקלי קלות בלי להפריד ביצים
החומרים
--------
4 ביצים XL או 5 גודל L
כוס סוכר
איסטנט פודינג וניל
2 כפות קקאו
אבקת אפיה
למלית
------
כוס חלב
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
איסטנט פודינג וניל
לקרם שוקולד
-------------
25 גרם חמאה או 25 גרם מחמאה
100 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
רבע כוס מים
ההכנה
------
להקציף את הביצים השלמות עם כוס סוכר במשך 10 דקות
לא פחות
להחליף את מקצף הביצים במערבל גיטרה
ולהוסיף את שאר החומרים
עד לתערובת אחידה
לצקת את התערובת לתבנית משומנת
לאפות 170 מעלות כ20 דקות
העוגה לא ממש תופחת כי אין קמח.
בנתיים
להכניס את המקצף הגיטרה למקפיא
שמנת אוהבת קור.
והאפקט שהמקצף יתן הוא אדיר
אחרי שהעוגה מוכנה יש לצנן אותה
להקציף את כל חומרי המלית
ולצקת על העוגה שהצטננה
להכניס למקרר לשעתיים
אחרי שעתיים...
להמיס את כל חומרי הקרם במיקרוגל
לערבב היטב לתערובת שוקולדית חלקה
לשפוך על העוגה בזהירות
ולהחזיר למקרר
תמיד שואלים אותי איך יוצא לך עוגה בחושה טעימה ועסיסית
שגם אחרי יום לא מתייבשת
וגבוהה ..
אז אגלה לכם סוד
אני לא מפרידה ביצים
כל השנים הפרדתי ביצים...הייתי מקציפה את החלבון לקצף נוקשה
מערבבת את כל החומרים במהירות בינונית
ואף פעם לא יצא לי כמו שעכשיו
ואז למדתי את הטיפ הזה שהרבה קונדיטורים מיישמים
את הביצים השלמות מקציפים 10 דקות לא פחות עם הסוכר
במהירות גבוהה
לאט לאט הביצים יפכו למרקם מוסי
ואחרי 10 דקות לא תאמינו איזה גובה ומרקם יתקבל
אז הקצפנו
שלב הבא
להוריד את המהירות במיקסר למהירות נמוכה
להחליף את המקצף לגיטרה
אחרי שהחלפנו..
מגיע תור השמן
לאט לאט לשים שמן לא הכל לא בבת אחת
סיימנו עם השמן עכשיו הנוזלים
או חלב/מים ..או מיץ תפוזים או שמנת מתוקה
גם במהירות נמוכה
ולאט לאט
עכשיו מגיע תור הקמח...
ואז קקאו..אם רוצים עוגת שוקולד
ובסוף אבקת אפיה..
חשוב שבסוף יהיה אבקת אפיה
כי אבקת אפיה מתחילה לפעול במגע עם חום
זה הסדר תכינו ככה ואתם תודו לי
רוצים עוגת שוקולד ציפס
את השוקולד לא שמים בתוך הבלילה
כי מה שיקרה זה שאחרי שתאפו את העוגה
אתם תמצאו את נטיפי השוקולד בתחתית ולא באמצע
אז קבלו טיפ
אחרי ששמתם את הבלילה בתבנית משומנת
תכניסו לאפיה ל10 דקות 170 מעלות
אחרי 10 דקות תוציאו
אל תפחדו אם יגידו לכם אסור להוציא עוגה מהתנור
אסור לפתוח את התנור
אני אומרת לכם שמותר
אחרי 10 דקות תפזרו שוקולד ציפס על העוגה
ותחזירו את העוגה לתנור
עכשיו למתכון
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 ו1/3 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס שמן
4 כפות קקאו
1 כף נס קפה
שקית אבקת אפיה
זוכרים?
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר מהירות גבוהה
מורידים מהירות
שמן
חלב
קמח
קקאו
ובסוף אבקת אפיה
הכל במהירות נמוכה
175 מעלות
40 דקות בערך