אם תשוטטו ברשתות השיווק, תראו מבחר רב של "חטיפי בריאות" על המדף
ולא כולם עם רכיבים מזינים
אז אם חשקה נפשכם בחטיף עם ערכים בריאותיים, ובנוסף גם טעים
ממליצה לכם על החטיפים החדשים של FITNESS
פיטנס , מותג דגני הבוקר של נסטלה משיק שני טעמים חדשים
FITNESS פירות יער
וFITNESS בר משמש ואפרסק
בחטיפי הדגנים תמצאו דגנים מלאים,שיבולת שועל מלאה,ויטמינים מקבוצת B
כל אלה מסייעים לתהליך הפקת האנרגיה בגוף בתוספת פרי
בכל מאגדת יש 6 אריזות אישיות
ארוזות בנפרד לשמירה על הטריות וכל אריזה אישית מכילה כ93 קלוריות
ניתן להשיג ברשתות השיווק המובילות ברחבי הארץ
כשרות רבנות ראשית לישראל
רק מתחיל החורף אני מכינה למשפחתי מרק עדשים עשיר מלא בירקות כתומים
המרק הזה מחמם את הגוף והנשמה
והוא סופר בריא
הבעיה בילדיי שהם סרבני ירקות ולא מוכנים לאכול בטטה, גזר או דלעת
ומשום מה כשאני מכינה את המרק הזה , אני טוחנת להם את כל הירקות
הם מבקשים עוד צלחת...כן כן..
המרק כל כך טעים שאני חייבת לשתף אתכם
החומרים
--------
2 כוסות עדשים ירוקות שטופות היטב ומסוננות
שמן-2 כפות
בצל חתוך לעיגולים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
כפית שום כתוש
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
דלעת-חצי כוס קוביות קטנות
פטרוזיליה-4 גבעולים
מלח-כפית
כף אבקת אבקת מרק
פלפל שחור 1/2 כפית
כמון-חצי כפית
כורכום-חצי כפית
ההכנה
-------
לחמם בסיר שמן
להוסיף את הבצל עד שנהיה שקוף
להוסיף את השום ולערבב מעט
לשים את כל הירקות ולהמשיך לטגן כמה דקות
לשפוך 4 כוסות מים ולבשל 1/2 שעה
להוסיף את העדשים, לצקת עוד מים בערך 3/4 מגובה הסיר
להרתיח
כשרתח להוסיף תבלינים ואת גבעולי הפטרוזיליה
לבשל עד שהעדשים מתרככות בערך 40 דקות
כמה הערות
-------------
*ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה חתוך לקוביות
*אפשר לתבל בחצי כפית חוואייג' שמוסיף טעם מיוחד למרק
*אפשר לטחון חצי מהמרק ולהשאיר חלק מהירקות
*ניתן להוסיף גם איטריות דקות
*למי שלא משתמש באבקת מרק ניתן לוותר, אבל לבדוק טעם אם חסר מלח
*מי שכן משתמש באבקת מרק, ממליצה על האבקה החדשה של אסם "מרק עדשים", שמתאימה מאוד למרק הזה
בעידן של היום, שכל הילדים מחוברים לסמרטפון, לטאבלט ולמסכי הטלויזיה
כמה נחמד למצוא הצגה ששמה את קריאת הספרים במרכז
ואת זה תמצאו בהצגה כוכבים מהספרים
הוזמנו אני והבן שלי לצפות, באולם בגבעת ברנר ,בהצגה מרגשת עם כוכב העבר קופיקו,
מחזמר חגיגי עם המון משתתפים, תלבושות, שחקנים , רקדנים והמון הפתעות
.
כוכב ההצגה הוא יובל המבולבל שמשחק ילד שאוהב לקרוא ספרים
הספר שהכי מצחיק אותו, איך לא, הוא קופיקו
יום אחד כל האותיות והמילים נעלמים מהספרים שלו, ובזכות קופיקו ובעזרתם של חבריו קפטן שטות ופרופסור לחץ , יובל המבולבל יוצא לעולם הסיפורים
המטרה שלו לפגוש את כל הכוכבים מהספרים
האם חבריו יעזרו ליובל להגיע לעולם הסיפורים?
את זה תצטרכו לגלות בעצמכם בהצגה
בהצגה משתתפים יובל המבולבל, לירן כהנר, אודי ואביעד , כמובן קופיקו
ואפילו נפגוש את קוגומלו שהוא מאסטר הקפוארה של הילדים
בסוף ההצגה הבן שלי הבין שיש לנו עיניים לא רק בשביל המסכים
אלא בעיקר לקרוא ספרים
מה עוד צריך לדעת
-------------------
*כל ילד חייב בכרטיס
*ניתן להשיג כרטיס 1+1 בכל חברות האשראי(ישראכרט, לאומי קארד, ויזה כאל)
*החל מנובמבר 2017 -במות היכלי תרבות בכל רחבי הארץ
*משך ההצגה כשעה וחצי כולל הפסקה
קישור מהיוטיוב
https://www.youtube.com/watch?v=_SFShxp8DFo&feature=youtu.be
הצגה מושקעת
קציצות זה אוכל מנחם
לא משנה מה תשים בבשר הטחון,כל תבלין ועשבי תיבול שתשימו יצרו ארוחה נפלאה
הפעם בתבשיל הזה הקציצות מתבשלות עם תפוחי אדמה וזה נותן ארוחה טעימה בסיר אחד
החומרים לקציצות
------------------
500 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
פטרוזילה קצוצה
כוסברה קצוצה
תפוח אדמה מגורד דק...(ניתן להחליף את תפוח האדמה ב2 פרוסות לחם שנטבלו במים ונסחטו)
לתבשיל:
---------
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
4 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
פלפל חריף קצוץ דק
תבלינים לקציצות
------------------
אתם יכולים לתבל איך שאתם אוהבים ורגילים
חוואייג,קינמון,בהרט, ראס אל חנות,
זה התיבול שלי לקציצות
1/2 כף כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית חוואייג'
מעט קינמון
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
------
בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
4 שיני שום
רסק עגבניות קטן
פפריקה לפי הטעם
1/2 כפית תבלין חוואייג'
כף אבקת מרק
פלפל שחור
מלח
ניתן ורצוי לפזר גם פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
-----
לערבב את כל התבלינים עם הבשר הטחון
לקרר חצי שעה לפחות להוציא לעשות קציצות ולהניח בצד
בסיר רחב לטגן בצל עד שמתרכך להוסיף את השום
להוסיף את רסק העגבניות ואת קוביות העגבניה
להוסיף את קוביות פלפל חריף שקצצנו דק
להוסיף את התבלינים לערבב היטב
להוסיף מים לא הרבה אנחנו לא רוצים מרק כמה ? בערך 2 כוסות מים
להביא לרתיחה
שרותח להוסיף אץ פלחי התפוחי האדמה לבשל 20 דקות
עכשיו מוסיפים את הקציצות להוסיף עוד מים רותחים
אפשר להוסיף פטרוזיליה או כוסברה לתבשיל
לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך
לטעום לבדוק טעמים
תארו לכם שהרופא מודיע לכם שאתם חייבים כרגע לשנות את התזונה
ובמקום בורקס לאכול הרבה ירקות ירוקים
ובמקום ספגטי לאכול קינואה...
אני וקינואה ? מה לי ולקינואה
אגלה לכם סוד מעולם לא אכלתי קינואה.
הייתי מסתכלת בחדר האוכל על התבשיל הלא מגרה, החיוור ואפילו לא מנסה לטעום
עד אתמול...
אתמול הכנתי מג'דרה קינואה שהיה ממש טעים, באמת
במתכון השתמשתי במג'דרה קינואה אורגנית של חברת תבואות
החומרים
---------
כוס מגדרה קינואה של תבואות
1 בצל קצוץ דק
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כמון חצי כפית
כפית פפריקה אדומה
חצי כפית מרק עוף
2 כוסות מים
ההכנה
-------
בסיר בינוני לטגן בצל קצוץ בכף שמן עד שנהיה זהוב
להוסיף את כוס מג'דרה הקינואה ולערבב עם השמן
להוסיף את התבלינים ולהמשיך לערבב
להוסיף 2 כוסות מים רגילים ולתת לרתיחה
שרותח להנמיך להבה לנמוכה, לסגור סיר ולבשל עד שהמים מתאדים והקינואה מוכנה
במחבת אחרת לטגן בצלים עם שמן עד שהבצל זהוב ורך
הצעת הגשה: צלחת מג'דרה קינואה ומעל הרבה בצל
חברת "תבואות" המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים הוציאה לשוק מג'דרה קינואה אורגנית-תערובת מיוחדת של קינואה לבנה, עדשים כתומות ובורגול, להכנת תבשיל צבעוני ועשיר בערכים תזונתיים
את התבשיל אפשר להגיש כמו שהוא ואפשר לשלב אותו במגוון מתכונים-פלפל ממולא, כיסוני בצר ממולאים,
להכין בורקס פילו , להכין סלט קר ועשיר
המאכל הזה עשיר בערכים בריאותיים
הקינואה עשירה בחלבון, ברזל, סידן ןיטמין E, סיבים תזונתיים וויטמין מקבוצת B
עדשים כתומות עשירות בחלבון, ויטמיני B סידן, ברזל נוגדי חימצון וחומצה פולית
בורגול מקור טוב לפחמימות, סיבים תזונתיים מגנזיום אשלגן
מחיר לצרכן 19:90 ש"ח
כשרות: בהשגחת הרבנות ובד"צ בעל"ז
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע וחנויות מובחרות ברחבי הארץ
רק מתחיל להיות קריר אני מחפשת לבשל מתכונים מחממים ומנחמים
אבל די נמאס לילדים מטבית או חמין שעועית וחיטה
ומיד אני שולפת את המתכון המדהים הזה שכתבתי במחברת לפני 20 שנה
בעיקרון במתכון משתמשים בבשר בקר רגיל וזה מצויין ויוצא טעים
אני שידרגתי עם נתחי אסאדו שמתאימים לבישול ארוך ואיטי ויצא תבשיל ללקק את האצבעות
בתבשיל הזה אין הרבה תבלינים גם לא צריך כל הטעם מגיע מהבשר
החומרים
--------
1 ק"ג בשר אסאדו. אפשר ורצוי להשתמש בבשר בקר רגיל לתבשילי קדרה או חמין
2 בצלים קצוצים גס
7 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים גדולים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה..כמה? הרבה
פפריקה חריפה-ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף אבל זה משדרג
במתכון רשום גם כף רסק-אני מוותרת
ההכנה
-------
שוטפים היטב את נתחי הבשר וחותכים לקוביות גדולות
שמים אותם בסיר רחב וכבד ומטגנים עם מעט שמן עד לסגירת הבשר מכל הכיוונים
מוסיפים לבשר את הבצל וממשיכים בטיגון
בנתיים את תפוחי האדמה שמים בקערה ולתבל בכל התבלינים
ואני ממליצה לשים הרבה פלפל שחור והרבה פפריקה מתוקה
לערבב היטב שכל תפוחי אדמה יכוסו בתבלינים
אם משתמשים בסיר לבישול איטי
-----------------------------------
להעביר את הבשר והבצל לסיר לבישול איטי
להוסיף את תפוחי האדמה לסיר ולערבב
למלא את הקערה של תפוחי האדמה כי שם נשארו עדיין תבלינים, במים רותחים
לערבב היטב ולשפוך על התבשיל עד גובה כיסוי כל התבשיל
לבשל בהתחלה בחום גבוה, כשעה ולהעביר לחום נמוך כ3-4 שעות
אם משתמשים בסיר רגיל
---------------------------
בסיר שטיגנו את הבשר והבצל
להוסיף את תפוחי האדמה
להוסיף מים רותחים בקערה ולשפוך על כל התכולה עד כיסוי התבשיל
אם צריך מים, מוסיפים עוד מים רותחים
מבשלים על אש גבוהה 15 דקות ולאחר מכן מורידים את האש לנמוכה ומבשלים כ2-3 שעות עד שהכל רך ונימוח