אימא תכיני את העוגת השוקולד שאנחנו אוהבים כי נמאס לנו מעוגיות המצה
ומיד שלפתי את המחברת הדהויה שידעה ימים טובים
היה שם מתכון לעוגת שוקולד של מרים, עוגה מדהימה שגרתי בקיבוץ
כמובן ששידרגתי אותה
בעוגה הזו אין את הקמח המיוחד שמוכרים בסופר, אלא קמח מצה
עוד מתכונים מדהימים שאספתי
תמצאו בקבוצה שלי
https://www.facebook.com/profile.php?id=538468113026467&ref=br_rs
החומרים
--------
4 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
חצי מיכל שמנת מתוקה(את החצי השני לשמור לציפוי)
רבע כוס חלב או מים או מיץ תפוזים
כוס קמח מצה טחון דק(אני ממש טוחנת את הקמח המצה הרגיל במטחנה עד שנהיה ממש דק,
2 כפות קמח תפוחי אדמה גדושות או קורנפלור
4 עד 5 כפות קקאו
שקית אבקת אפיה
להקציף את הביצים השלמות לא להפריד ,עם הסוכר 8 דקות במהירות גבוהה
לאחר 8 דקות זה יראה מרקם מוס
להנמיך למהירות נמוכה בינונית ולהוסיף לאט לאט את השמן
לאחר מכן את השמנת המתוקה
ואת הנוזלים
להוסיף לסירוגין את החומרים היבשים
בסוף אבקת אפיה
לחמם תנור מראש 175 מעלות כ45 דקות
להכין ציפוי
----------
להמיס במיקרו את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר 100 גרם שוקולד מריר
עד להמסה מלאה, לערבב היטב
לעשות חורים בעוגה עם מזלג
ולצקת את כל השוקולד