מכירים את זה שבא לכם קינוח קריר וקליל בימי החמסין האלה? ואין כוח להכין
מכירים את זה שבדיוק אורחים מתקשרים בלי הודעה מראש ,שעוד שעתיים יגיעו, ואין לכם ממש מצרכים לקינוח..
אז תכירו את סדרת הקינוחי שמנת של יטבתה
פלאן קרמל
קרם בורלה
5 דקות עבודה ופינוק מושלם
ויטבתה לא מאכזבים..יצא פלאן טעים בהחלט , טעם שמנת אמיתית
הכנתי אתמול את הקינוח פלאן קרמל..5 דקות עבודה שעתיים קירור במקרר
וזה פשוט נטרף..
פלאן צעד צעד
אני השתמשתי בתבנית סיליקון..הכי קל להוציא אחר כך את הפלאן
לנער את האריזה ולמזוג את תוכנה לסיר (אפשר להכין גם במיקרוגל)
לחמם תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד לסף רתיחה ולהסיר מהאש
לצקת לתבניות או כוסות הגשה שעמידות לחום
לצנן במקרר כשעתיים עד להתייצבות
אחרי שעתיים להפוך על צלחת ולקשט ברוטב טופי
1 מיכל 250 מ"ל שמנת להקצפה 32% שומן
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
לחמם שמנת וסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שהסור נמס
להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
לבשל על להבה בינונית 5-7 תוך כדי בחישה עד להסמכה קלה
לצנן לפני ההגשה