יום העצמאות מתקרב
ואני לא יכולה לחשוב שבמנגל לא יהיה את הסלט הטעים הזה
יש הרבה גרסאות עם חומץ..עם לימון
אני אוהבת את הגירסה הזו
עם פלפלים מתוקים וחריפים
עם שמן
שום
ומיץ לימון
מידת החריפות תלויה בכם מפלפל אחד עד 4 אם רק תעזו
אפשר לוותר על הפלפל החריף אבל הוא נותן טעם ופותח תיאבון
המתכון קיים אצלי 20 שנה ולא מוותרת עליו
החומרים
--------
1 קילו פלפלים מתוקים(אדום, צהוב, ירוק)
1 פלפל חריף ירוק (במתכון רשום 4 פלפלים אבל בגלל הילדים אני לא שמה הרבה)
חצי כפית פלפל לבן
רבע כוס שמן
4-5 שיני שום
חצי כוס מיץ לימון
ההכנה
-----
צולים את הפלפלים החריפים והמתוקים על רשת המוצבת מעל הגז או מתחת לגריל
הופכים את הפלפלים מדי פעם עד שהם נצלים מכל צד
רק לא לצלות יותר מדי
לאחר הצליה להכניס לשקית ולצנן
לקלוף את הפלפלים מהקליפה החרוכה..להשאיר מעט מהשרוף
לא לשטוף אנחנו רוצים טעם מעושן
לחתוך לרצועות דקות
לשים בקערה
להכין רוטב:
--------------
להכין מהשמן, השום, מיץ הלימון המלח והפלפל רוטב
לצקת את הרוטב על רצועות הפלפלים ולערבב היטב
לשמור בקירור
ואני לא יכולה לחשוב שבמנגל לא יהיה את הסלט הטעים הזה
יש הרבה גרסאות עם חומץ..עם לימון
אני אוהבת את הגירסה הזו
עם פלפלים מתוקים וחריפים
עם שמן
שום
ומיץ לימון
מידת החריפות תלויה בכם מפלפל אחד עד 4 אם רק תעזו
אפשר לוותר על הפלפל החריף אבל הוא נותן טעם ופותח תיאבון
המתכון קיים אצלי 20 שנה ולא מוותרת עליו
החומרים
--------
1 קילו פלפלים מתוקים(אדום, צהוב, ירוק)
1 פלפל חריף ירוק (במתכון רשום 4 פלפלים אבל בגלל הילדים אני לא שמה הרבה)
חצי כפית פלפל לבן
רבע כוס שמן
4-5 שיני שום
חצי כוס מיץ לימון
ההכנה
-----
צולים את הפלפלים החריפים והמתוקים על רשת המוצבת מעל הגז או מתחת לגריל
הופכים את הפלפלים מדי פעם עד שהם נצלים מכל צד
רק לא לצלות יותר מדי
לאחר הצליה להכניס לשקית ולצנן
לקלוף את הפלפלים מהקליפה החרוכה..להשאיר מעט מהשרוף
לא לשטוף אנחנו רוצים טעם מעושן
לחתוך לרצועות דקות
לשים בקערה
להכין רוטב:
--------------
להכין מהשמן, השום, מיץ הלימון המלח והפלפל רוטב
לצקת את הרוטב על רצועות הפלפלים ולערבב היטב
לשמור בקירור