בטח כולכם מכירים את בצק השק"מ-(שמנת , קמח, מרגרינה)
בבצק הזה השתמשו הרבה בקיבוצים..וגם בקיבוץ שאני גרתי
חלק יקראו לו מגולגלות, חלק עוגיות שק"מ
מי שסולד ממרגרינה יכול להחליף לחמאה...
אפשר למלא בריבה, בממרח שוקולד ואגוזים או אפילו בממרח תמרים קינמון ואגוזים
ואני הלכתי על הכיוון של ממרח חלבה
יש ממרח חלבה שאני מאוד אוהבת ולא אחליף אותו ממרח חלבה של אחווה
הטעם כל כך דומיננטי של טחינה איכותית
החומרים:
לבצק
-----
1 מרגרינה
1 שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח
למלית:
------
ממרח חלבה של אחווה
מערבבים את כל החומרים..אני מעדיפה ללוש ביד עד שהבצק יאסף לכדור
לשים במקרר לחצי שעה לפחות
לחלק את הבצק ל3 חלקים.. לפזר קמח במשטח העבודה כי הבצק מעט דביק
כל חלק לרדד
למרוח ממרח חלבה בנדיבות ואז לגלגל לגלילה
לסמן עם סכין חריצים
לאפות את שלושת הגלילים בתבנית עם נייר אפיה בחום 180 מעלות עד שיזהיבו
לאחר האפיה לחתוך לחתיכות לפי הסימון ולפזר מעל אבקת סוכר
וזה על אותו עיקרון עוגיות עם ממרח שוקולד ואגוזים
בבצק הזה השתמשו הרבה בקיבוצים..וגם בקיבוץ שאני גרתי
חלק יקראו לו מגולגלות, חלק עוגיות שק"מ
מי שסולד ממרגרינה יכול להחליף לחמאה...
אפשר למלא בריבה, בממרח שוקולד ואגוזים או אפילו בממרח תמרים קינמון ואגוזים
ואני הלכתי על הכיוון של ממרח חלבה
יש ממרח חלבה שאני מאוד אוהבת ולא אחליף אותו ממרח חלבה של אחווה
הטעם כל כך דומיננטי של טחינה איכותית
החומרים:
לבצק
-----
1 מרגרינה
1 שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח
למלית:
------
ממרח חלבה של אחווה
מערבבים את כל החומרים..אני מעדיפה ללוש ביד עד שהבצק יאסף לכדור
לשים במקרר לחצי שעה לפחות
לחלק את הבצק ל3 חלקים.. לפזר קמח במשטח העבודה כי הבצק מעט דביק
כל חלק לרדד
למרוח ממרח חלבה בנדיבות ואז לגלגל לגלילה
לסמן עם סכין חריצים
לאפות את שלושת הגלילים בתבנית עם נייר אפיה בחום 180 מעלות עד שיזהיבו
לאחר האפיה לחתוך לחתיכות לפי הסימון ולפזר מעל אבקת סוכר
וזה על אותו עיקרון עוגיות עם ממרח שוקולד ואגוזים