24/9/2018
קמתי הבוקר לגעגוע
געגוע לדוד של אבא שלי דוידיקו כהן ז"ל, שהיה כל שנה ,שהייתי ילדה מזמין אותנו בחג כמו היום לסוכה ,שבנה
שם הינו נהנים ממזטים עלי גפן,וכל מיני סלטים
והיה את הבוריקיטס של דודה אידה שהיתה תמיד מביאה
במילוי חציל וגבינה בולגרית כמו שהתורכים יודעים או במילוי תפוחי אדמה וגבינות
אז דגדג לי הבוקר בידיים
הלכתי לבוידם ומצאתי את המתכון שלקחתי מדודה אידה בזמנו לפני 25 שנה
במתכון האסלי השתמשו במרגרינה כן כן מרגרינה ואני לא ניסיתי עם חמאה, כי מסורת לא הורסים
אבל כן השתמשתי במרגרינה הבריאה נטורינה על בסיס שמן זית, היא הכינה עם מחמאה
אני מכינה. ונזכרת..ודמעות יורדות לי..
למרות שיש ים מטעמים בבית.._לא מעניין אותי, חייבת להכין
אז לזכרו של דוידיקו הדוד של אבא שלי ז"ל שנפטר בפתאומיות מדום לב לפני כמה שנים
תודה על ילדות מאושרת
החומרים
----------
3 וחצי כוסות קמח
200 גרם מרגרינה ללא מלח/מחמאה/נטורינה
(מי שממש אנטי מרגרינה אפשר לשים במקום כוס שמן)
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3/4 גביע יוגורט או אשל או 3/4 כוס מים(שהקיבולת זה 200 מ"ל)
מלח
מילוי א
-------
תפוח אדמה גדול מבושל לפירה
100 גרם גבינה בולגרית
פירורי קשקבל (אפשר מוצרלה/גלבוע/או אפילו עמק)
ביצה
פלפל שחור
מעט מלח
מילוי ב
-------
1 חציל בינוני
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
ביצה
מלח
פלפל שחור מעט
ההכנה
-------
שמים את כל חומרי הבצק במיקסר/מעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד
אם מרגישים שהבצק קשה להוסיף עוד 2-3 כפות שמן וללוש היטב
לתת מנוחה של 20 דקות
להכנת המילוי א
-----------------
לערבב את כל חומרי המילוי
לטעום אם חסר מלח להוסיף לפי הטעם
להכנת מילוי ב
-----------------
לקלות את החציל על הגז מכל צדדיו
עד שממש שרוף מסביב
לקרר מעט
לחצות לשניים ולהוציא את כל תוכנו לרסק דק דק
להעביר לקערה להוסיף את הגבינה, הביצה והפלפל השחורלערבב היטב
לטעום אם לא חסר מלח, אם חסר להוסיף
לקמח משטח עבודה במעט קמח
לעשות עגולי פינג פונג
לרדד
אני משתמשת בקורצן מיוחד שמה מעליו את הבצק
שמה במרכז כפית גדושה של המלית וסוגרת את המכשיר
אפשר לקרוץ בכוס לעיגול, שמה מילוי ואז מקפלת את המחצית השנייה
להדק היטב מאוד חשוב אחרת יפתחו בזמן האפייה
להעביר לתבנית ששמנו נייר אפיה
למרוח בביצה טרופה
אפשר לזרות שומשום מאוד מוסיף
לאפות בחום בינוני שחיממנו את התנור מראש 180 מעלות עד שמשחימים