כשראיתי את המאפה הזה לראשונה ,פורסם לפני 15שנה בעיתון "לאישה" התפלאתי כמה יפה וצבעוני הוא
שכבה של בצק אפוי
ומעליו
שורה חצילים
שורה עגבניות
שורה קישואים
שורה פלפלים בצבעים שונים
והכל במאפה אחד עשיר
קבלו מתכון מדהים וטעים ויפהפה ,שיכול להוות ארוחה קלה בתוספת סלט
הפעם שידרגתי את המאפה עם המטחנות של המלח ים בטעמים שקיבלתי מתנה "ממלח הארץ"
המרכיבים
----------
לבצק:
1 וחצי כוס קמח
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
3 כפות שמנת חמוצה
שליש כוס מים קרים
למלית
------
חצי כוס שמן זית
3 בצלים אדומים או רגילים פרוסים
1 חציל חתוך לפרוסות
פלפל אדום וכתום חתוך לעיגולים
2 קישואים חתוכים לפרוסות
3 עגבניות פרוסות לעיגולים
לרוטב
------
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
חצי כוס חלב
מלח
פלפל
מלחי ים "מלח הארץ", בטעמים הימלאיה ועשבי תיבול
ההכנה
------
מכניסים את החומרים למעבד מזון ולאט לאט שופכים את המים עד שנוצר גוש בצק
אם הבצק דביק להוסיף עוד קמח
מעבירים את הבצק למשטח ששמנו קמח ולשים לכדור
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה
מלית
-----
מחממים שמן במחבת רחבה
מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעט עד שהם משחימים
מוסיפים את החצילים והקישואים ואת הפלפלים ומטגנים עד הזהבה
בכלי נפרד טורפים את הביצים את השמנת והחלב
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
הרכבת הפשטידה
-------------------
מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות
משמנים את התבנית
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בגודל התבנית
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות
חשוב שלא יהיו חורים בבצק
מסדרים את הירקות בשורות
שורה חצילים
שורה בצלים
שורה פלפלים
שורה קישואים
שורה עגבניות(אני שמתי עגבניות שרי)
כך עד סוף הבצק
לקחתי את המטחנת מלח ים בטעם ההימליה ופיזרתי את המלח
לא חייב אבל משדרג מאוד
לצקת את הרוטב על הירקות
לקחת את המטחנה של מלח ים בטעם "עשבי תיבול"ולטחון על פני הרוטב
אם אין אפשר לפזר אורגנו או תבלין עשבי תיבול
לאפות 30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה
להגיש חם
וזה המשלוח שקיבלתי מ"מלח הארץ" יופי של מטחנות עם טעמים שונים
גריל
איטלקי
הימלאיה
עשבי תיבול
ועוד
100% רכיבים טבעיים..קל לתפעול מסובבים וטוחנים
ולקינוח תירס חם עם מלח עשבי תיבול
שכבה של בצק אפוי
ומעליו
שורה חצילים
שורה עגבניות
שורה קישואים
שורה פלפלים בצבעים שונים
והכל במאפה אחד עשיר
קבלו מתכון מדהים וטעים ויפהפה ,שיכול להוות ארוחה קלה בתוספת סלט
הפעם שידרגתי את המאפה עם המטחנות של המלח ים בטעמים שקיבלתי מתנה "ממלח הארץ"
המרכיבים
----------
לבצק:
1 וחצי כוס קמח
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
3 כפות שמנת חמוצה
שליש כוס מים קרים
למלית
------
חצי כוס שמן זית
3 בצלים אדומים או רגילים פרוסים
1 חציל חתוך לפרוסות
פלפל אדום וכתום חתוך לעיגולים
2 קישואים חתוכים לפרוסות
3 עגבניות פרוסות לעיגולים
לרוטב
------
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
חצי כוס חלב
מלח
פלפל
מלחי ים "מלח הארץ", בטעמים הימלאיה ועשבי תיבול
ההכנה
------
מכניסים את החומרים למעבד מזון ולאט לאט שופכים את המים עד שנוצר גוש בצק
אם הבצק דביק להוסיף עוד קמח
מעבירים את הבצק למשטח ששמנו קמח ולשים לכדור
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה
מלית
-----
מחממים שמן במחבת רחבה
מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעט עד שהם משחימים
מוסיפים את החצילים והקישואים ואת הפלפלים ומטגנים עד הזהבה
בכלי נפרד טורפים את הביצים את השמנת והחלב
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
הרכבת הפשטידה
-------------------
מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות
משמנים את התבנית
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בגודל התבנית
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות
חשוב שלא יהיו חורים בבצק
מסדרים את הירקות בשורות
שורה חצילים
שורה בצלים
שורה פלפלים
שורה קישואים
שורה עגבניות(אני שמתי עגבניות שרי)
כך עד סוף הבצק
לקחתי את המטחנת מלח ים בטעם ההימליה ופיזרתי את המלח
לא חייב אבל משדרג מאוד
לצקת את הרוטב על הירקות
לקחת את המטחנה של מלח ים בטעם "עשבי תיבול"ולטחון על פני הרוטב
אם אין אפשר לפזר אורגנו או תבלין עשבי תיבול
לאפות 30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה
להגיש חם
וזה המשלוח שקיבלתי מ"מלח הארץ" יופי של מטחנות עם טעמים שונים
גריל
איטלקי
הימלאיה
עשבי תיבול
ועוד
100% רכיבים טבעיים..קל לתפעול מסובבים וטוחנים
ולקינוח תירס חם עם מלח עשבי תיבול