את הבצק הזה אני אוהבת
יש בו חומץ ושילוב של אבקת אפייה ושמרים שעושה נפלאות
מהבצק ניתן להכין גם פיצה ממנו
אצלי כך ילד אוהב תוספת אחרת
חלק נפתחו וזה גם טעים
3 חצי כוסות קמח,
כף שמרים יבשים
או חצי שקית שימרית
כפית אבקת אפייה ,
כפית גדושה מלח,
2 כפות סוכר
כף חומץ
3כפות עדיף זית
280 גרם מים חמימים
ההכנה:
--------
שמים בקערה בתחתית מלח
מעליו קמח אבקת אפייה
עושים בור במרכז ושמים בבור את השמרים, את הסוכר ומעט מים פושרים.
ומתסיסים 5 דקות
מוסיפים חומץ ומים
מפעילים מיקסר עד,שמתגבש
אחרי 5 דקות יוצקים את השמן מסביב ו
וממשיכים עם המיקסר כ7 דקות , עד לקבלת בצק אחיד.
אם קצת דביק-להוסיף מעט קמח העיקר שיוצא בצק רך ונוח למגע
מכסים בקערה משומנת עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה
אחרי שעה מורידים אויר ומתחילים לרדד לפיצה/לסמבוסק
לקרוץ מהבצק עיגולים.אני משתמשת
בחותכנים לסמבוסק(תמונה למטה)
אפשר גם לקרוץ מהבצק עיגול בגודל כדור קטן
למרוח רוטב פיצה
לפזר תוספות..זיתים, פטריות, בצל, וכל מה שעולה בדעתכם
לפזר גבינה צהובה ולקפל לשניים להדק את השוליים ..
למרוח ביצה
אפשר לפזר שומשום
180 מעלות חום בינוני שחומם מראש, עד שמזהיב
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
חותכנים שקניתי במרס סטוק