שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 27 באוקטובר 2015

סמבוסק פיצה

את הבצק הזה אני אוהבת
יש בו חומץ ושילוב של אבקת אפייה ושמרים  שעושה נפלאות
מהבצק ניתן להכין גם פיצה ממנו
אצלי כך ילד אוהב תוספת אחרת


 




חלק נפתחו וזה גם טעים


3 חצי כוסות קמח, 
כף שמרים יבשים 
או חצי שקית שימרית
כפית אבקת אפייה ,
כפית גדושה מלח,
 2 כפות סוכר
כף חומץ

 3כפות עדיף זית
280 גרם מים חמימים 


ההכנה:
--------
שמים בקערה   בתחתית מלח
מעליו קמח  אבקת אפייה 
עושים בור במרכז ושמים בבור את השמרים, את הסוכר ומעט מים פושרים.
ומתסיסים 5 דקות
מוסיפים חומץ ומים
מפעילים מיקסר עד,שמתגבש
אחרי 5 דקות יוצקים את השמן מסביב ו
 וממשיכים עם המיקסר כ7 דקות , עד לקבלת בצק אחיד.
אם קצת דביק-להוסיף מעט קמח העיקר שיוצא בצק רך ונוח למגע
 מכסים בקערה משומנת עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה 
אחרי שעה מורידים אויר ומתחילים לרדד לפיצה/לסמבוסק 


לקרוץ מהבצק עיגולים.אני משתמשת
 בחותכנים לסמבוסק(תמונה למטה)
אפשר גם לקרוץ מהבצק עיגול בגודל  כדור קטן 
למרוח רוטב פיצה 
לפזר תוספות..זיתים, פטריות, בצל, וכל מה שעולה בדעתכם
לפזר גבינה צהובה ולקפל לשניים להדק את השוליים ..
הסמבוסקים לעיתים נפתחים אם לא מהדקים היטב וזה בסדר..














למרוח ביצה
אפשר לפזר שומשום





180 מעלות חום בינוני שחומם מראש, עד שמזהיב


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
חותכנים שקניתי במרס סטוק


ארכיון הבלוג