שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 30 באוקטובר 2015

פנטן השמפו שבהחלט עזר לנו לשפר את נזקי השיער

 רבים מסוגי השמפו מבטיחים לטפל בנזקי השיער שנגרמו מעיצוב שיער.
מי מאיתנו לא עושה מידי פעם פן, החלקה, סלסול או אפילו חמצון וכדומה
ידוע שפעולות אלו עלולות לפגוע בשיער ולגרום לשבירת השערה

ואני כבר ניסיתי המון...ולהגיד לכם שראיתי שיפור..לא

את שמפו פנטן גיליתי לראשונה לפני 15 שנים עוד בהיותי רווקה,גרתי עם שותפה לדירה,שהיתה משתמשת רק בשמפו הזה 
השמפו  יקר יחסית לשמפואים אחרים אבל יש תמורה בעד המחיר
מה גם שפנטן לא עושה נסיונות על בעלי חיים 
אבל החומרים הפעילים, הוויטמינים שיש במוצר והריח המפנק שכל חדר האמבטיה מתמלאת באדים ריחניים ונעימים,

לאחרונה התחלתי לחפוף לבת שלי בת ה7 בשמפו זה כי השיער שלה יבש, שבור וללא ברק


ואני רוצה לומר לכם שיש תוצאות כבר אחרי חפיפה שניה..
השיער נראה בריא יותר, חלק יותר וקל לעיצוב
הבנתי שזה בגלל הנוסחה החדשה האנטי אוקסינדנטלית ששומרת על השיער מנזקי העיצוב

ניסיתי לעשות לבת שלי  לפי הסרטון תסרוקת לעיצוב שיער גלי. מוזמנים להתרשם וללמוד
https://www.youtube.com/watch?v=7G9-vC8H8iI&index=5&list=PLU6pzi-3xcDBclSD4UhrhYiOnzNEp73QG





@#פנטןסטייל


יום חמישי, 29 באוקטובר 2015

לחמניות שום פטרוזיליה של אירינה רסין ז"ל

29/10/2015
אינני מכירה את אירינה ....וגם לא את משפחתה
אבל הייתי חייבת להנציח אותה בבלוג שלי..



הכל התחיל לפני כשבוע וחצי בערך, בקבוצת האוכל שאני חברה בה...
חיילת מקסימה מדימונה, העלתה תמונה של לחמניות מגרות ומעל מעטה של שום ופטרוזיליה
היא רשמה מתחת לתמונה
פשוט לא יכלתי שלא לשתף אתכן בלחמניות שום החלומיות שאמא שלי הכינה ב20 דקות בלבד!!!!!!! 
מי שתרצה מתכון אשמח לבקש מאמא 😏


ואז...אחת ועוד אחת ועוד חברה ביקשו את המתכון...
וניקול, החיילת המקסימה שאלה את אימא שלה ורשמה מתכון פשוט וטעים
והמתכון שותף והתגלגל וכל השבוע אימהות אפו, והעלו תמונות של הלחמניות 
והיתה הצלחה מסחררת..ממש שגעת
בבוקר ראית בקבוצה-תמונות של לחמניות שום פטרוזיליה
בצהרים-שוב
בערב-עוד נשים הכינו
עד שחלק ממהנשים אמרו-די מספיק לא צריך לפרסם את הלחמניות..
ואני השתגעתי....מתכון שהוא לא גורמה  מועבר ונדרש ע"י כל כך הרבה נשים..


ואני בטוחה שאימא שלה היתה בעננים שהשם שלה מככב והלחמניות שלה -להיט..





אתמול..התבשרנו שאירינה, אימא של ניקול נהרגה בתאונה המחרידה שגלגל משאית פגע בשתי  נשים שלא שרדו את התאונה .

מרגיש לי שלא סתם ניקול העלתה את המתכון של אימא
מרגיש לי שזו צוואה-בכדי שנזכור אותה..
לכן מי שתאפה את הלחמניות-בקשה קטנה ..שתברך לעילוי נשמתה, 
יהיה זיכרה ברוך



ולכן קבלו את המתכון בדיוק כפי שנרשם ע"י בתה היקרה ניקול

המתכון:
--------

כוס מים פושרים
כף סוכר 
3 כפות שמן
חצי כפית  מלח
כף שמרים
3 כוסות קמח

מערבבים הכל עד שיוצא בצק רך וגמיש
עושים כדורים
מכניסים לתבנית מחכים 5 דקות
מכניסים לתנור ל180 מעלות, ל20 דקות

לרוטב: שמן זית, פטרוזילה ושום
מערבבים הכל ושופכים מעל הלחמניות כשהן מוכנות


היו הרבה שאלות..5 דקות התפחה? איך יתכן...
וניקול שאלה את אימא וחזרה עם תשובות,(אני מפרסמת בדיוק מה שכתבה)

לשאלות ותשובות שחוזרות כאן 
יש כמה דברים שניא רוצה לכתוב לכן בקשר למתכון ללחמניות שום של אמא שלי כי אני שמה שיש הרבה שאלות.
**בבצק א-י-ן במלוא מובן המילה 20 דק התפחה!! ההתפחה היחידה שעושים היא אחרי שעושים את העיגולים נותנים לו חמש דק לנו ז ה ו מוזמנות לפוסט שלי להיכנס ולראות שזה הוכיח את עצמו
מי שרשמה 20 דק' זה על שיקולה בלבד !!
זה היחוד של המתכון שזה חמש דק וזה תופח ואורירי כמו 20 דק וזה מוכח .
*את הרוטב שמים אחריי שהן יוצאות מהתנור
*לא שמים ביצה לפני האפייה לא מורחים כלום!
בבקשה,לעוד שאלות אני כאן בשמחה אפילו בפרטי
שבת שלום
















יום שלישי, 27 באוקטובר 2015

סמבוסק פיצה

הכנתם בצק בכדי להכין פיצה?
למה שלא תעשו סמבוסק פיצה..
הרעיון לקחת את הבצק למרוח ברוטב פיצה לשים תוספות , הרבה גבינה צהובה ואז לקפל לשניים
יוצא סמבוסק פיצה טעים 




חלק נפתחו וזה גם טעים


3 חצי כוסות קמח, 
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית,
כפית גדושה מלח,
 כפית סוכר,
 3כפות שמן עדיף זית
 ככוס ורבע מים פושרים 


ההכנה:
--------
שמים בקערה  קמח עושים בור במרכז ושמים בבור את השמרים, את הסוכר ומעט מים פושרים.
ומתסיסים 5 דקות
אחרי 5 דקות יוצקים את השמן מסביב ואת המלח בסוף
 ומוסיפים את המים בהדרגה במיקסר, עד לקבלת בצק אחיד.
אם קצת דביק-להוסיף מעט קמח העיקר שיוצא בצק רך ונוח למגע
 מכסים בקערה משומנת עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה 
אחרי שעה מורידים אויר ומתחילים לרדד לפיצה/לסמבוסק 


לקרוץ מהבצק עיגולים.אני משתמשת בחותכנים לסמבוסק(תמונה למטה)
למרוח רוטב פיצה 
לפזר תוספות..זיתים, פטריות, בצל, וכל מה שעולה בדעתכם
לפזר גבינה צהובה ולקפל לשניים להדק את השוליים ..
הסמבוסקים לעיתים נפתחים אם לא מהדקים היטב וזה בסדר..











למרוח ביצה
אפשר לפזר שומשום





180 מעלות חום בינוני שחומם מראש, עד שמזהיב


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
חותכנים שקניתי במרס סטוק


יום שישי, 23 באוקטובר 2015

טבעות בצל פריכות בלי בירה


חזרתי לא מזמן מפראג...מדהים שם
כמעט כל צהריים אכלתי בKFCׁׁ קנטאקי פרייד צ'יקן
הייתי מזמינה כנפי עוף מטוגנות ולצידם  טבעות בצל טעימות
בדרך כלל טבעות בצל מכינים מעיסה של קמח בירה לבנה וביצה
ואני לא אוהבת בירה....
אז הכנתי היום ויצא טעים מאוד...
נחטפו בשניה שיצאו מהמחבת
הלכתי להביא את המצלמה ...
ולצערי זה מה שנשאר לצילום...




החומרים
--------
3 בצלים גדולים
שמן לטיגון עמוק
1 ביצה שעירבבנו עם מעט חרדל, פפריקה מתוקה, מלח, ופלפל..ניתן להוסיף שום כתוש.
1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם


פורסים את הבצלים ומפרידים אותם לטבעות
מחממים את השמן בסיר עד שהוא מעלה עשן
מכינים 3 צלחות

צלחת קמח, צלחת ביצה עם תבלינים וצלחת פירורי לחם
טובלים את הבצל בקמח... לאחר מכן בביצה המטובלת ואז בפירורי לחם...
מטגנים בזהירות בלי שהטבעות יגעו זו בזו, עד שהן מזהיבות
זהירות הם מזהיבות מהר אז להפוך לצד השני
מניחים את הטבעות על נייר סופג 
מגישים חם


טיפ:
אפשר להחליף את הבצל בפטריות שמפיניון שלמות קטנות







יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

שום-האנטיביוטיקה של הטבע ומתכון למרק שום

יש אנשים שלא יכולים לסבול אותו, אבל דווקא בגלל ריחו  החריף הוא אחד הירקות היעילים ביותר במניעת ובריפוי מחלות משפעת עד מחלות לב ואפילו סרטן.
טרי..מטוגן אפוי או מבושל, השום הוא האנטיביוטיקה של הטבע



1. השום לוחם בחיידקים .מצויין לדלקת בגרון
2. משמיד בקטריות
3. משמש נוגד חימצון לכן הוא מועיל  ברוב מחלות המדבקות
4. מחסל תולעים במעיים
5. מסייע למי שיש לו בעיות בעיכול
6. מפחית בעיות במפרקים
7. מוריד את רמת הסוכר בדם
8. מאזן את לחץ הדם
9החומר הפעיל שיש בשום שנקרא אליצין, מעורר את התגובה החיסונית של      התאים הלבנים בגוף
10. מחקר שיצא מצא ששום מסייע במניעת עלייה במשקל
11. תרופת סבתא לטיפול בדלקת אוזנים-לכתוש שום עם מעט שמן זית לחמם       במיקרו מס' שניות, שיהיה פושר
     לקחת צימרון ולטפטף מהחומר באוזן.
12. כאבי שיניים-לשפשף שן שום על השן הכואבת

מרק שום 
--------
לפני 15 שנה צחי בוקששתר פרסם מתכון למרק שום בתוכנית שום,פלפל ושמן זית
ממליצה לכם להכין בחורף ..זה מרק מאוד בריא 



3 ראשי שום יבש
ליטר מרק עוף צח
מלח
פלפל
1 מיכל שמנת מתוקה
4 פרוסות לחם לבן ללא הקרום

לשים את שיני השום בסיר קטן, לכסות במים ולהביא לרתיחה
לסנן. לחזור שוב עוד פעם על הפעולה

לקחת סיר אחר לשים את שיני השום שחלטנו לכסות במרק הצח
להביא לרתיחה
לתבל במלח, ופלפל
להוסיף את השמנת
להוסיף גם את הלחם
להנמיך להבה ולבשל 15דקות בערך
לרסק הכל בבלנדר או במעבד מזון עד שהוא חלק






יום שישי, 16 באוקטובר 2015

טבית אקספרס וגם איך להכין בסיר לבישול איטי


טבית  למי שלא יודע זה חמין עירקי..
האימהות העירקיות היו ממלאים תרנגול שלם עם אורז וחלקים פנימיים כמו כבד וטחול....11 שעות על הגז ויוצא מעדן..
 אני עושה טבית אקספרס....
אני מבשלת חלקי עוף באורז עם אותם התבלינים כמו המאמות העירקיות ותאמינו לי..הטעם יוצא אלוהי בגלל תבלין הבהרת..


החומרים
----------
6 כרעי עוף/פולקס/או עוף מחולק
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבניה קצוצה
100 גרם רסק עגבניות,
מלח לפי הטעם
פלפל חצי כפית
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה -אפשר לוותר אם לא אוהבים פיקנטי
1 כפית בהרט חובה!!!
3 וחצי כוסות מים או יותר
2 כוסות אורז.

ביצים כמספר הסועדים

זה המתכון בסיר רגיל בתנור 
------------------------------
מטגנים בסיר גדול עם מעט שמן את הבצל, שהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניה הרסק, מלח, פלפל והפפריקות
מוסיפים בהרת מאוד חשוב לא לוותר זה התבלין הדומיננטי בחמין.
 מוסיפים 3 וחצי כוסות מים ומבשלים מס' דקות עד שנוצר רוטב אדום
לטעום אם לא חסר מלח.
מכניסים את העוף והאורז מערבבים היטב ומביאים לרתיחה איטית עד שרוב הנוזלים נספגו באורז
.מכניסים ביצים למעלה וסוגרים את הסיר במכסה וברדיד אלומיניום מעבירים את הסיר לתנור בחום נמוך למשך כל הלילה , בערך 11-13 שעות .
לבדוק בלילה אם לא חסר נוזלים לערבב מידי פעם את האורז למעלה.
אם חסר נוזלים-להוסיף מעט מים רתוחים.

למי שמכין בסיר לבישול איטי
---------------------------------
בתקופה האחרונה אני עושה את הטבית בסיר לבישול איטי....
חייב לעשות ב2 סירים..כי אם נשים את האורז מההתחלה בסיר לבישול איטי, יצא מצב שבסיום התבשיל האורז למעלה לא יהיה מבושל וקשה..
לטגן בסיר רגיל במעט שמן את הבצל, שהבצל מזהיב מוסיפים עגבניה , רסק, מלח פלפל פפריקות ובהרט
מוסיפים 3 וחצי כוסות מים ומבשלים מס' דקות עד שנוצר רוטב אדום
מוסיפים את האורז..עדיין לא שמים את העוף  ונותנים לאורז להתבשל ברוטב רבע שעה באש נמוכה
מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה איטית..צריך שיהיה נוזלים בסיר
עכשיו את כל הכבודה מעבירים לסיר לבישול איטי, שחיממנו מראש לחום גבוה..
מוסיפים ביצים סוגרים את המכסה.

מבשלים .בערך רבע שעה חום גבוה
לאחר רבע שעה מעבירים לחום נמוך למשך כל הלילה בערך 11 שעות
לבדוק מידי פעם אם לא חסר נוזלים ולהוסיף בהתאם לצורך מים רותחים..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מוסיפים את העוף ..
--------


לאחר 5 שעות


יום שלישי, 13 באוקטובר 2015

כעכים מלוחים עם ינסון



כולנו מכירים את הכעכים המלוחים העגולים עם השומשום
אצלנו בעדה הם נקראים ביסקוצ'וס
אצל העירקים נקראים  כעכ
אני שמה בבצק את התבלין ינסון, אתם בטח  מכירים אותו בשם אניס...
והוא מקפיץ את הטעם של העוגיה בכמה דרגות..

קבלו מתכון מנצח 










חצי קילו קמח =3 וחצי כוסות קמח+כף
1 חבילת מרגרינה ללא מלח
רבע כוס שמן
חצי כוס מים
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח דק
כפית גדושה  ינסון


להברשה:

---------
1 ביצה טרופה
שומשום/קצח

לשים בקערה את כל החומרים

וללוש..אני לשה בידיים אבל אפשר גם במיקסר, עד שמתקבל בצק חלק ורך..
הבצק צריך להיות נוח ולא דביק
לשים את הבצק לשעה וחצי עד שעתיים במקרר
ליצור נחשים קטנים בעובי של אצבע ולסגור לעיגול




אפשר ללוש לרצועות כמו בתמונה




למרוח ביצה טרופה ואחר כך שומשום
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים
לאפות30  דקות חום 175  מעלות בתנור שחומם מראש
זהירות לא לשרוף


למי שרוצה לדעת איך נראה ינסון







יום שבת, 10 באוקטובר 2015

נשיקות ואיך לא ליפול בהם



מתה על נשיקות...משמין ולא בריא אבל יש ימים רבים  שאני חוטאת..וזה מותר וזה בסדר
יש שני סוגי מרנג
--------------------
צרפתי-שרק אותו אני עושה..בדרך כלל הוא לא פופולרי כי הביצים לא עברו תהליך של בישול...
איטלקי-הכנת מרנג איטלקי צריך לעבוד במקביל: להכין את סירופ הסוכר בגז ולהקציף את החלבונים..בשיטה הזו עובדים הקונדיטורים..

כמה כללים חשובים להכין מרנג
=======================
הקערה צריכה להיות יבשה לחלוטין בלי אף טיפת שומן, נוזל,מלח,
את הקערה צריך למרוח בלימון..מקנה צבע וחוזק
הביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר-לא קרות
מתחילים את ההקצפה במהירות בינונית ולא גבוהה על מנת למנוע היווצרותן של בועות אוויר גדולות בקצף החלבונים.
לא מוסיפים בבת אחת את הסוכר-בכדי למנוע התרסקות של הקצף
ומאוד חשוב לדעת: לחות הופכת את הקצף  לנוזלי מדי והנשיקות עלולות לא להצליח, לכן כדאי להימנע מלהכין את הנשיקות ביום שבו יש אחוזי לחות גבוהים






ההכנה
=====
אחרי שקערת המיקסר יבשה לקחת חצי לימון ולהבריש את הקערה מכל הכיוונים זה חשוב להצלחת המרנג
לחמם תנור ל150 מעלות
החומרים
=====
3 חלבונים
כוס סוכר (קיבולת של כוס -200 מ"ל לכוס
להקציף את החלבונים לבד כ5 דקות עד שיופיעו גלים בקצף
אחרי 5 דקות להוסיף כף אחרי כף מכמות הסוכר..לא לשפוך הכל בבת אחת
להמשיך להקציף 20 דקות
למי שרוצה זה השלב שאפשר להוסיף צבע מאכל(ולהמשיך להקציף ממש מעט
לרפד תבנית בנייר אפיה
להעביר לשק זילוף עם צנטר מתאים ליצור נשיקות קטנות/כוכבים אפשר להוסיף בשלב הזה סוכריות צבעוניות
להכניס לתנור להוריד את הטמפרטורה ל90 מעלות...
תוכנית טורבו (עם המאוורר)
לאפות בערך שעתיים עד 3 שעות .לבדוק לנגוס אחד ולראות אם כבר מתפורר ומוכן או דביקי בשיניים
אם דביקי עדיין, להמשיך לאפות
 

מתי יודעים שמוכן שנוגעים בנשיקה והיא משתחררת מהתחתית בקלות
להעביר למגש אחר ולתת להתייבש בטמפרטורת החדר מס' שעות נוספות שיתקשה
נשיקות נשמרות בקופסא עד 3 שבועות, במקום מוצל ויבש


יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

הצילו צרבת-ו12 העצות שירגיעו את הצרבת

סוף סוף נגמרו החגים
ואיתם הארוחות עתירות השומן, שאכלנו יום יום בערב, ארוחות עם תבלינים , חלקכם אכל גם ארוחות חריפות
וכל זה גורם לצרבת...ממש צריבה חזקה בושט




צרבת מופיעה כאשר המזון ומיצי הקיבה עולים בחזרה לכיוון הגרון דרך הושט, וכך מרגישים כאב חזק...כמו שריפה
גם הריון מעלה את הסיכוי לצרבות...(ואל תאמינו לסבתות שאומרות שהתינוק בבטן שעיר....ובגלל זה יש לך צרבת)


אז קבלו את 12 הדברים שעוזר להרגיע את הושט
------------------------------------------------------
1. מי קרח- לשים בכוס קוביות של קרח , לתת לזה להינמס ולשתות בלגימות קטנות.   המים הקרים מאוד ירגיעו את הושט

2. שקדים טריים לא קלויים- או או כמה שאכלתי בהריון שקדים בכמויות
           וזה  בהחלט עוזר

3. חלב קר 3% שומן...תשאלו את האימהות שלנו, ישר ימליצו לכם
         שתו חלב קר

4. תה קמומיל-בבונג- מעולה לטיפול בצרבת, וגזים, ובכלל בבעיות עיכול

5. בננות-כן כן אכילת בננה מורידה את החומציות.

6. כוס סודה..אבל סודה חזקה, לשתות כמה לגימות בהחלט מקל

7. משקה שקדים- ניסיתי עבד....

8. צנים יבש...הכינו צנימים ותאכלו בביסים קטנים אבל בלי שום ממרח

9. מלפפון ירוק עם הקליפה

10. לעיסת מסטיק ללא סוכר מפחית את החומציות והכל בזכות הרוק שאנחנו         מייצרים מהלעיסה

11. מיץ לימון שמהלנו בכוס מים- 3 כפות מיץ לימון בתוך כוס מים..לשתות         בלגימות קטנות

ואם כל זה לא עזר .אז בהחלט ניתן לקנות טאמס -כדורים שעוזרים להתמודד עם הצרבת..


*התמונה לקוחה מגוגל...

יום שישי, 2 באוקטובר 2015

המוסקה של באסם


יש לי מחברת  מתכונים בכתב ידי בת למעלה מ25 שנה
המחברת נורא נוסטלגית...היא כבר מוכתמת ומלוכלכת אבל שם רשומים המתכונים הכי טעימים שטעמתי..ורשמתי
שם יש מתכונים מחברות, משכנים..מאימא של..
למשל העוגה של תקווה.... לא זוכרת כבר מי זאת תקווה....
ושם יש מתכון -המוסקה של באסם
באסם הוא לא קרוב משפחתי...והוא לא השכן שלי
באסם הוא שחקן מאוד מפורסם  שיחק בהצגות ובסדרות טלויזיה...המוכרת ביותר היא "המסעדה הגדולה"
אז קבלו מתכון טעים למוסקה
המוסקה לא גבוהה , וזה מה שטוב בה בביס אחד אתם מרגישים את החצילים, את הבשר, את העגבניה 


חפשו אותי בפייסבוק

מתכונים ועצות שצברתי בדרך









תבנית פיירקס קטנה

החומרים:

----------

2 חצילים גדולים
מלח גס
שמן לטיגון


מלח
סוכר
4 שיני שום מעוכות

2 עגבניות גדולות

מלית:
-----
350 גרם בשר טחון
בצל אחד קצוץ
מלח
פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם

רוטב:
----
כפית וחצי אבקת מרק עוף
3/4 כוס מים פושרים
2 כפות רסק עגבניות


אופן ההכנה
-----------
רוחצים  את החצילים ופורסים לפרוסות על קליפתם. לא דק מדי
בוזקים עליהם מלח גס ומשהים ל5 דקות
שוטפים ומסננים..מייבשים

פורסים את העגבניות לעיגולים 

מחממים שמן לטיגון במחבת ומזהיבים את החצילים משני הצדדים
סופגים בנייר סופג

מאדים את הבצל במחבת אחרת במעט שמן מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך עירבוב
עד שישנה את צבעו
מסירים מהאש
מערבבים פנימה, מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ופירורי לחם



משמנים תבנית 
מסדרים בתוכה שכבת חצילים
בוזקים מעט מלח, מעט סוכר(זה לא טעות) ושום מעוך
מפזרים למעלה  את כל תערובת הבשר 








מעל תערובת הבשר לסדר פרוסות עגבניה



מעל פרוסות העגבניה שוב לכסות בשיכבה נוספת של חצילים
שוב לבזוק מעט מלח, מעט סוכר ושום מעוך

להמיס את אבקת המרק במים הפושרים להוסיף את רסק העגבניות לערבב היטב שלא ישאר גושים

לצקת את כל נוזלי הרוטב על החצילים



לאפות 175 מעלות חום בינוני, כ3/4 שעה עד שעה 



ארכיון הבלוג