שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 23 באפריל 2024

לחמניות לפסח של יהודית

 כבר שנים כל פסח אני מכינה את הלחמניות של יהודית מורחיים בולגרית אוכל "קסם של עוגה"

אישה מדהימה תעקבו אחריה

האוכל שלה הכי טעים בעולם

ובמתוקים אין שני לה

והלחמניות שלה הכי טעימות הכי תפוחות וללא טעם של ביצים


2 כוסות קמח מצה

כוס וחצי מים רותחים

חצי כוס שמן

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

4 ביצים שלמות טרופות

מערבבים את כל החומרים חוץ מהביצים

לקרר מעט

ועכשיו מוסיפים את הביצים לתערובת לא הכל בבת אחת ..לסירוגין תוך כדי הקצפה עדיף במיקסר 

נקבל תערובת שמתאימה ללחמניות

להרטיב ידיים

וליצור לחמניות ארוכות

מניחים על נייר אפייה משומן

לחרוץ חריצים

למרוח חלמון (צהוב) שמהלנו במעט מים

לאפות בחום בינוני180 מעלות

עד שמזהיב אצלי 45 דקות אבל תבדקו





בורמוליקוס

 בורמוליקוס של התורכים

המתכון של סבתא אסתריה התורכיה



4 מצות שלמות להרטיב אותם במים טוב טוב

להוציא מהמים ולתת להם לנוח 

6 דקות

 לפורר למעוך אותם בקערה

להוסיף 2 ביצים

מלח 

פלפל

לערבב


לשים שמן קיבולת גובה רבע מחבת

כשחם לקחת מהעיסה להכין לביבות ולשמן הרותח

לטגן משני הצדדים 4 דקות כל צד

לגלגל בסוכר





ארכיון הבלוג