הבעל שלי. משה מכין את החומוס הכי מושלם בעולם..רבים יעידו..
טוב נו חיפאי שגדל עם ערבים וספג את התרבות שלהם..בעל ממוצא מצרי
בעל שנשם את ואדי ניסנס ואת עכו העתיקה
בעל שלמד מהם את רזי החומוס האמיתי..
במתכון הזה אין מיץ לימון
ולא כמון
וזה סוד הטעם
כוס =240 מ"ל
חצי קילו חומוס רצוי זן הקטן
כף וחצי אבקת סודה לשתיה
כוס וחצי עד 2 כוסות טחינה גולמית(אם אתם אוהבים מעט נוזלי מרקם שימו 2
1 כפית מלח לימון כן כן זה הסוד(אפשר להפחית למי שחושש)
1 ורבע כפיות מלח רגיל
1 כוס מי קרח. לקחת כוס למלא במים קרים ולמקפיא עד השימוש ככה יהיו לנו מי קרח
2 שיני שום
שמים גרגירי חומוס בקערה ומשרים בלי כלום 24 שעות אפשר יותר
שוטפים במים ומעבירים לסיר עמוק
מוסיפים מים עד גובה החומוס ועוד 4 ס"מ מעבר
מוסיפים את השום
ומוסיפים סודה לשתיה
מבשלים שעות כמה שעות? המון זמן אפילו 3 שעות עדיף על פתיליה או אש נמוכה
את הקליפות מידי פעם להוציא ולזרוק..הם יצופו
להסיר קצף
בסיום הבישול הגרגירים צריכים להיות רכים כמו חמאה והמים סמיכים כמו ג'לטין
לסנן לצנן
ולשמור את מי הבישול במקרר אנחנו נשתמש בהם
לשים במעבד מזון את החומוס והשום שהתבשל
שמים לא את כל החומוס תשמרו 150 גרם בצד לקישוט
להוסיף חצי כוס מי בישול
מלח לימון
מלח
ולהפעיל את המעבד מזון 2 דקות בערך
לעצור
להוסיף כוס מהטחינה הגולמית
וחצי כוס ממי הקרח המים הקרים ששמרנו במקפיא
להפעיל שוב מעבד מזון ל2 דקות
לעצור
להוסיף את הטחינה שנותרה תתחילו עם חצי כוס
ומים הקרים שנשארו
ושוב 2 דקות
המרקם חלק יהיה
לטעום אם חסר מלח להוסיף מעט מלח לימון ומלח רגיל
לקשט בשמן זית, גרגירי החומס שנשארו פפריקה..ופטרוזיליה והכי טעים רוטב לימון פלפל חריף שיפקה
לטחון פלפלים שיפקה(החמוץ חריף בקופסת שימורים) להוסיף מעט מים מעט שום ומלח לימון
טוב נו חיפאי שגדל עם ערבים וספג את התרבות שלהם..בעל ממוצא מצרי
בעל שנשם את ואדי ניסנס ואת עכו העתיקה
בעל שלמד מהם את רזי החומוס האמיתי..
במתכון הזה אין מיץ לימון
ולא כמון
וזה סוד הטעם
כוס =240 מ"ל
חצי קילו חומוס רצוי זן הקטן
כף וחצי אבקת סודה לשתיה
כוס וחצי עד 2 כוסות טחינה גולמית(אם אתם אוהבים מעט נוזלי מרקם שימו 2
1 כפית מלח לימון כן כן זה הסוד(אפשר להפחית למי שחושש)
1 ורבע כפיות מלח רגיל
1 כוס מי קרח. לקחת כוס למלא במים קרים ולמקפיא עד השימוש ככה יהיו לנו מי קרח
2 שיני שום
שמים גרגירי חומוס בקערה ומשרים בלי כלום 24 שעות אפשר יותר
שוטפים במים ומעבירים לסיר עמוק
מוסיפים מים עד גובה החומוס ועוד 4 ס"מ מעבר
מוסיפים את השום
ומוסיפים סודה לשתיה
מבשלים שעות כמה שעות? המון זמן אפילו 3 שעות עדיף על פתיליה או אש נמוכה
את הקליפות מידי פעם להוציא ולזרוק..הם יצופו
להסיר קצף
בסיום הבישול הגרגירים צריכים להיות רכים כמו חמאה והמים סמיכים כמו ג'לטין
לסנן לצנן
ולשמור את מי הבישול במקרר אנחנו נשתמש בהם
לשים במעבד מזון את החומוס והשום שהתבשל
שמים לא את כל החומוס תשמרו 150 גרם בצד לקישוט
להוסיף חצי כוס מי בישול
מלח לימון
מלח
ולהפעיל את המעבד מזון 2 דקות בערך
לעצור
להוסיף כוס מהטחינה הגולמית
וחצי כוס ממי הקרח המים הקרים ששמרנו במקפיא
להפעיל שוב מעבד מזון ל2 דקות
לעצור
להוסיף את הטחינה שנותרה תתחילו עם חצי כוס
ומים הקרים שנשארו
ושוב 2 דקות
המרקם חלק יהיה
לטעום אם חסר מלח להוסיף מעט מלח לימון ומלח רגיל
לקשט בשמן זית, גרגירי החומס שנשארו פפריקה..ופטרוזיליה והכי טעים רוטב לימון פלפל חריף שיפקה
לטחון פלפלים שיפקה(החמוץ חריף בקופסת שימורים) להוסיף מעט מים מעט שום ומלח לימון