מלבי זה הקינוח שהכי מתחבר לי בילדות .
אבי התורכי היה מכין לנו כל הזמן לפעמים בגירסת הפרווה ולפעמים על בסיס שמנת מתוקה שזה הרבה יותר טעים ועשיר, זוכרת אותו בוחש בנמרצות את הסיר
הפודינג הרוטט עם סירופ פטל שיש בו מי ורדים, קוקוס ובוטנים גרוסים אין תענוג יותר מזה, בימים חמים שכאלה
בהכנת המלבי ניתן ליפול ובגדול אם לא תיישמו את הכללים הבאים
1. המלבי אוהב ערבוב נמרץ- בכל שלבי ההכנה חשוב להקפיד לערבב היטב רצוי בעזרת מטרפה ידנית כדי להשיג מרקם אחיד ולא חלילה גושים, גושי קורנפלור
2. זמן הקירור קריטי ממש
אם תקררו אותו פחות מהזמן המצויין המרקם והטעם לא יהיו מושלמים
המתכון
------
250 גרם שמנת מתוקה
150 מ"ל חלב
1/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור מומס ב2 כפות חלב
לסירופ:
-------
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
3 כפות סירופ פטל
לצקת שמנת מתוקה חלב וסוכר לסיר
מחממים על להבה נמוכה עד שיש סף רתיחה
מערבבים יחד בקערה את הקורנפלור והחלב לתערובת אחידה.
מוזגים לאט ובהדרגתיות את עיסת הקורנפלור תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהבלילה חלקה ואחידה.
לערבב כל הזמן
מנמיכים להבה ומבשלים עד שזה מסמיך ורותח.
מורידים מהכריים .
יוצקים את הבלילה לכלים
מכסים בניילון נצמד או מכסה אם זה חד פעמי ומאחסנים במקרר למשך לילה לפחות
הרוטב:
-------
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית כ5 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי
אחרי שמעט מתקרר מכניסים לבקבוק סוגרים ומאחסנים במקרר ללילה לפחות
ההגשה
-------
הופכים את כלי המלבי על צלחת הגשה
משחררים את המלבי מהכלי
יוצקים רוטב
מפזרים קוקוס ובוטנים גרוסים
ומתענגים