שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 12 באוגוסט 2019

המתכון המושלם לפוקצ'ה גם טבעונית



תמיד חשבתי שבצק של פיצה מתאים לבצק פוקצ'ה
שמים קמח..שמרים שמן מלח ומים
אבל אחרי שטעמתי את הפוקצ'ה של מסעדה בתל אביב
ישר ביקשתי את המתכון
הסוד שלהם שהם שמים מלח גס בבצק
כן כן וזה נותן טאצ אחר
כמובן שרשמתי וזה המתכון שמלווה אותי תמיד

 




המתכון המקורי
-----------------
3 וחצי כוסות קמח
חצי כף מלח גס כן כן המלח שממליחים איתו בשר
1 כף סוכר
1  וחצי כפות  שמרים יבשים 
1 כוס מים קרים
שליש כוס שמן זית


למריחה
---------
שמן זית מעורבב עם הרבה שום כתוש
מלח גס..



מכניסים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים למעבד מזון עם להב מתכת ומערבבים
אפשר במיקסר
מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים עד שנוצר גוש בצק 
מוציאים מהקערה ומשהים לתפיחה כ15 דקות
לאחר 15 דקות מחלקים את הבצק ל3 או 4 תלוי בגודל המתאים לכם
צרים כדורים
את הכדורים מקמחים ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות

מחממים תנור לחום גבוה מאוד 250 מעלות

מניחים כל כדור על משטח מקומח ומרדדים לצורת אליפסה
מורחים את פני הבצק בשמן זית  עם שום כתוש
פוקצ'ה חייבת שמן אחרת  היא תתייבש

עכשיו אפשר לפזר פלפל אדום,בצל, חצילים מטוגנים
מה שתרצו
הילדים אצלי מעדיפים אפשר רק קצח ועלי מרווה
אני גם גירדתי טבלית בזיליקום של דורות
שמים על נייר אפיה

אופים כ15דקות עד שמשחים
וזה התוצאה
בצק לא עבה מדי
וטעים








רוצים פוקצ'ה טבעונית
------------------------
אחרי שמרחתי שמן זית
פיזרתי עשבי תיבול של  תערובת מלח הארץ שבפנים, נענע ,עלי כוסברה טרגון, טימין וקצח..(תערובת שקניתי בחנות תבלינים)
ופיזרתי המון MASHU  - 100%  משו טבעוני מגורדת לפיצה ואפיה שקיבלתי להתנסות
ועליהם עיגולי  עגבניות שרי ושוב גירדתי בזיליקום
יצא  משגע
לא להאמין שהיא טבעונית






תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

"גבינה משו משו " טבעונית מרכיבים צמחיים בלבד
100% טבעוני
ללא לקטוז
ללא סויה וללא חומרים משמרים
מצויינת לפיצות  ולכל מאפה שתרצו
האריזה 200 גרם
כשרות: כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות במחיר מומלץ לצרכן של 19.90 




ארכיון הבלוג