שילוב טעמים שתמיד מתבקש
מתכון אולטימטיבי של כבדים בצל ויין, קל ומהיר להכנה
מתאים לאירוח ספונטני
החומרים
----------
חצי ק"ג כבדי עוף טריים
2 כפות שמן עדיף חמניות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות
200 גרם פטריות שמפניון חתוכות
כף דבש
חצי כוס יין מתוק
רבע כוס ציר מרק עוף( אפשר מאבקת מרק)
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס
להגשה-לא חובה
גרגירי רימון טריים
פטרוזיליה קצוצה(אפשר גם כוסברה במקום)
אופן ההכנה
-----------
לטגן את הכבדים בכף שמן במחבת טפלון על אש בינונית כ2 דקות מכל צד.
במחבת אחרת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
אפשר להוסיף מס' פרוסות של פלפל אדום חריף למי שאוהב פיקנטי
לטגן מעט, להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהן מזהיבות
להוסיף את היין, המרק, התבלינים להביא לרתיחה
להמשיך לצמצם כ4 דקות בערך
להוסיף למחבת את הכבדים,
להוסיף את הדבש ולערבב בעדינות , להפוך צד
להמשיך לבשל עוד כ5 דקות בערך
לבדוק תבלינים אם חסר פלפל ומלח זה הזמן לתבל
לצקת לצלחת אפשר לקשט בגרגירי רימון ופיטרוזיליה/כוסברה
להגיש חם מעל צלחת פירה או אפילו קוסקוס...
מתכון אולטימטיבי של כבדים בצל ויין, קל ומהיר להכנה
מתאים לאירוח ספונטני
החומרים
----------
חצי ק"ג כבדי עוף טריים
2 כפות שמן עדיף חמניות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות
200 גרם פטריות שמפניון חתוכות
כף דבש
חצי כוס יין מתוק
רבע כוס ציר מרק עוף( אפשר מאבקת מרק)
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס
להגשה-לא חובה
גרגירי רימון טריים
פטרוזיליה קצוצה(אפשר גם כוסברה במקום)
אופן ההכנה
-----------
לטגן את הכבדים בכף שמן במחבת טפלון על אש בינונית כ2 דקות מכל צד.
במחבת אחרת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
אפשר להוסיף מס' פרוסות של פלפל אדום חריף למי שאוהב פיקנטי
לטגן מעט, להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהן מזהיבות
להוסיף את היין, המרק, התבלינים להביא לרתיחה
להמשיך לצמצם כ4 דקות בערך
להוסיף למחבת את הכבדים,
להוסיף את הדבש ולערבב בעדינות , להפוך צד
להמשיך לבשל עוד כ5 דקות בערך
לבדוק תבלינים אם חסר פלפל ומלח זה הזמן לתבל
לצקת לצלחת אפשר לקשט בגרגירי רימון ופיטרוזיליה/כוסברה
להגיש חם מעל צלחת פירה או אפילו קוסקוס...