זו אחת העוגות הטובות אמר הבעל..טעימה תפוזית רכה ועסיסית
והשילוב עם השוקולד מדהים כמו עוגת שיש אבל בטעם תפוז
עוגה קלה וטעימה עסיסית ורכה שפשוט מתחסלת
בלי פילטרים בלי לשים אותה בצלחת מפונפנת זו הכלה
החומרים
---------
4 ביצים
1 ורבע כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים רגילים(זה לא טעות)- אפשר להחליף ל1/2 כוס מיץ תפוזים נוסף
גרידת תפוז
2 וחצי כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
לבלילת השוקולד
------------------
100 גרם שוקולד
כף שמן
להמיס במיקרו לתערובת חלקה
לחמם תנור ל175 מעלות, לא טורבו
במיקסר מקציפים 10 דקות את הביצים השלמות במהירות גבוהה מוסיפים סוכר ואת הסוכר וניל
לכו בנתיים לנוח לא לקצר זמן זה מה שנותן עוגה גבוהה
לאחר 10 דקות להחליף מקצף לגיטרה להפחית מהירות לנמוכה- בינונית להוסיף, שמן לאט לאט
לאחר מכן את מיץ התפוזים
את חצי כוס המים
גרידת הלימון
עכשיו בא תור הקמח ואבקת האפיה בסוף
אם אתם משתמשים בתבנית העגולה עם החור , שיש לה רגליים או תבנית סיר הפלא של הסבתות לא לשמן את התבנית
בתבניות אחרות חד פעמי/קפיצית לשמן
לשטח 3/4 מהתערובת בלבד
ל1/4 התערובת שנשארה בקערת המיקסר להוסיף את השוקולד המומס ולהקציף לתערובת חלקה לערבב עם לקקן שלא ישאר תערובת לבנה
לשפוך מסביב את השוקולד מעל התערובת הבהירה שירד לקרקעית
עכשיו מעט עם מזלג לצייר קוים עיגולים מה שבא לכם, אבל לא ממש מלמעטה כי יוצאת עוגה שיש לה בסיס שוקולד טעים
לאפות 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש