בארוחת שישי כמנה ראשונה אני מכינה לעיתים מאפה בשר עם פלפלים
הריח שמתפשט בבית..לא משתווה לשום מאפה
והטעם פשוט מושלם שכל מי שטועם מבקש עוד
החומרים
--------
בצק עלים- ממליצה לכם לקנות בצק עלים צרפתי
המילוי
-----
בצל גדול
חצי קילו בשר טחון איכותי
2 שיני שום כתושות
פלפל אחד צהוב חתוך לקוביות
3 כפות שמן
פטרוזיליה -בערך רבע צרור
תבלינים
-------
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה חצי כפית
חוואייג' לפי הטעם(מוסיף לטעם לא לוותר)
רבע כפית כורכום
לטגן את הבצל עד שמזהיב
בזמן שמזהיב להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו עד שישנה את צבעו
להוסיף את השום ולערבב
להוסיף את הפלפלים ולתת לזה להיטגן כמה דקות
לתבל בתבלינים לפי הטעם
ולהמשיך לבשל על אש קטנה
בסוף להוסיף את הפטרוזילה הקצוצה ולהמשיך לבשל את התערובת
לכבות אש ולתת למילוי להתקרר
להפשיר את בצק העלים
לרדד מעט במערוך
למלא בבשר את כל העלה ולגלגל לרולדה
ניתן להבריש את הרולדה בביצה ואחר כך לפזר שומשום
(ניתן לוותר על הביצה ולפזר שומשום וקצח בלבד
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שהתחתית מזהיבה בערך 30 דקות
בהגשה: לחתוך לפרוסות ולהגיש עם
רוטב טחינה
רוטב פטריות