כשפרג..שוקולד אגוזים וצימוקים נפגשים
יוצאת עוגה מהסרטים
לכבוד פורים קבלו מתכון לעוגה טעימה
אין בה בכלל קמח...
את המתכון אימצתי לפני 10 שנים מעיתון "שף" של לאישה. והמתכון מלווה אותי כל פורים
תבנית קפיץ מס' 26 ס"מ
החומרים
-------
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה שהוצאנו לטמפ' החדר
3 כפות ברנדי/ליקר
6 ביצים מופרדות
1 ורבע כוסות סוכר
2 כוסות פרג(200 גרם סה"כ)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים-
100 גרם צימוקים בהירים-
3 כפות פירורי לחם
לציפוי
-----
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
ההכנה
-----
לחמם תנור מראש 175 לשמן את התבנית
לשבור את השוקולד לשים אותו בסיר שהוא מונח על סיר נוסף מלא במים רותחים
לבשל עד שהוא נמס לגמרי
להסיר מהאש . להוסיף את החמאה ולבחוש עד שנמס
להוסיף את הברנדי ואת החלמונים ולערבב
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב
להוסיף לקצף את עיסת השוקולד ולערבב ידנית בתנועות קיפול.
להוסיף את הפרג, את האגוזים, את הצימוקים ופירורי הלחם
לערבב ממש מעט עד שמתקבלת בלילה אחידה
לצקת לתבנית ולאפות כ50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
לצנן את העוגה
הקרם:
-----
להמיס את השוקולד והחמאה עד לתערובת אחידה
למרוח את הקרם על העוגה שהתקררה בנתיים