תמיד שמגיע פורים, פונים אליי החברים ומבקשים מתכון לאוזני המן עם שמן
חלקם טבעונים, חלקם מטעמי בריאות ואני תמיד משיבה להם שאין לי מתכון כזה
במשלוח האחרון שקיבלתי, היה קמח מלא של הטחנות הגדולות של א"י שגרם לי לבדוק איך יצא אוזני המן מקמח מלא ושמן
מצאתי מתכון ברשת, הכפלתי כמויות 10 דקות הכנה, 15 דקות אפיה
נכון שהם לא מלכות היופי...אבל הטעם שלהם מכפר על המראה
אז אם אתם רוצים להפתיע טבעונים, אנשים שלא מכניסים חמאה או מרגרינה
זה המתכון
המצרים
------
2 כוסות קמח מלא - אני השתמשתי בקמח מלא של הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפיה
6 כפות סוכר, אפשר סוכר חום
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
בקערה לערבב קמח מלא עם אבקת אפיה
מוסיפים את הסוכר השמן והמים ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד
אם הבצק יבש אפשר להוסיף מעט מים ולהמשיך ללוש
אם הבצק רך מדי להוסיף מעט קמח
הבצק צריך להיות נוח לרידוד, אם הוא מתפורר לשים במקרר לחצי שעה
אני לא הייתי צריכה.
לקמח את השולחן , לרדד את הבצק לקרוץ עיגולים באמצעות רינג או כוס הפוכה
להניח מילוי לסגור לצורת משולש להדק היטב אחרת הם יפתחו
להניח על נייר אפיה ולאפות 15דקות.
אוזני המן מתקשים בטמפ' החדר
מילויים
------
ממרח תמרים ואגוזי מלך קצוצים
ממרח שוקולד לילדים
קצת על המוצר
קמח לחם מלא 100% מוצר יחודי של הטחנה
הקמח נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה מובחרים
הקנח עשיר בגלוטן, ילבון המצוי בקעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו תורם לגמישותו של הבצק
לקמח ערכים תזונתיים ובריאותיים גבהים , שגן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה
הקמח המלא הוא מקור מצויין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצת B ויטמין E ועוד