את בלה הכרתי בשנות ה80
קהילה שלמה הגיעה לשכונתי, תל כביר או כיום נווה עופר
אנשים עם שיני זהב...מנהגים שונים..לבוש מיוחד והאוכל..אין עליו
לא הכרתי את האוכל הבוכרי..לא הכרתי את הבוכרים שבאו מסמרקנד
ובלה עשתה איתי הסכם..לא כתוב
תלמדי אותי עברית...שאדע לדבר טוב,ולהסתדר בארץ
ואני אלמד אותך את רזי הבישול הבוכרי
וכך היה
בלה למדה חיש מהר בזכותי להסתדר בארץ הדי מורכבת הזו
ואני הכנתי מטעמים להוריי
למדתי להכין לחם בוכרי וגושגישדה
ומנטו
והיה את האושפולו..אוח כמה טעים האושפולו הזה
ממש ..יכולתי לאכול חצי סיר
בלה הכינה בחגים אושפולו עם בשר כבש וצימוקים וחומוס
וביום רגיל הכינה מחזה עוף ולפעמים מפרגיות..
אפשר להכין גם מחלקי עוף
אני מעדיפה פרגיות
אז קבלו תבשיל טעים שאני פשוט מכורה אליו
צעד צעד
החומרים
---------
4 גזרים שחתכנו לגפרורים עבים. לא לגרד בפומפיה פשוט לחתוך לרצועות עבות
רבע קילו פרגיות שחתכנו לקוביות , או חזה עוף
שומן כבש-(אפשר לוותר)
1 בצל גדול קצוץ דק
כוס אורז עגול שטוף ומיובש(אני עשיתי באורז פרסי)
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון(ניתן להפחית)- הבוכרים משתמשים בזרעי כמון
אופציה
-----------
צימוקים
גרגירי חומוס מבושלים
מוסיף המון
מחממים בסיר גדול ורחב 3 כפות שמן ומעט שומן כבש לטעם
שמים את הבצל ומטגנים
כשהבצל זהוב ושקוף מוסיפים את קוביות הפרגיות/חזה עוף
מתבלים בכמון יחד עם הבצל
שמים חצי כוס מים ונותנים להתבשל כ15 דקות , מכסה סגור, אש נמוכה
שמים את כל הגזר שחתכנו לגפרורים על הפרגיות שממש יכסה את השכבה הראשונה, מתבלים בפלפל שחור בלבד
מבשלים כ15דקות סיר מכוסה
לאחר 15 דקות מוסיפים את החומוס המבושל ואת הצימוקים(אני ויתרתי)
שמים את האורז השטוף על שכבת הגזר ומהדקים בכף
מפזרים את המלח
שופכים כרבע כוס מים רותחים בלבד
לאחר 10 דקות מוסיפים עוד מים רותחים שיעבור בסנטימטר וחצי את קו האורז
מניחים מעל הכל ראש שום-(אני ויתרתי)
מבשלים עד שהאורז רך כמובן בסיר מכוסה
מידי פעם לפתוח את הסיר ולעשות גומות עם כף מעץ
לא בוחשים ולא מערבבים..לא רוצים להרוס את "העוגה"
סוגרים גז
לאחר שהתבשיל נהיה לא פותחים מכסה ונותנים לו עוד 10 דקות,
שימשיך להתבשל מהאדים
ההגשה
-------
לקחת צלחת רחבה ולהפוך את תכולת הסיר
יצא מעין "עוגה" מרהיבה