ששמעתי שהשף אבי לוי, הוא היועץ הקונלינרי של חברת"צבר"וביחד איתם פתחו את סידרת "מלך החומוסטחינה"
ידעתי שיש על מי לסמוך
חומוסטחינה זה החומוס היחיד שמכיל 40% טחינה בעוד ששאר החומוסים על המדף מכילים 15% ל25% טחינה בלבד
ובאמת מרגישים בהבדל ..הטחינה דומיננטית עד מאוד.
אבי לוי מביא שידוכים מוצלחים ומעניינים לחומוס
שנה שעברה פותח חומוסטחינה צנובר, חומוסטחינה חריף וחומוסטחינה חלק
השנה מצטרף לסידרה שני טעמים מפתיעים
אחד מהם הוא קונפי שום-שיוצר בתהליך בישול ארוך, בטמפרטורה נמוכה
שיני שום שלמות עוברות טיגון איטי בשמן איכותי, עד לפתיחת הטעמים
המתקתקים והעדינים של השום
ובשידוך עם החומוס שיש בו 40% טחינה גולמית משובחת מתקבל ממרח טעים להפליא
שפשוט עפו עליו בני המשפחה
אבל מה שהכי משך אותי , ופשוט התמכרתי אליו היה השילוב הקסום -חומוסטחינה עם פלפל מטוגן חריף.
זה חומוס לאמיצים
כאחת שמכורה לחריף , החומוס הזה פשוט חריף אש..אי אפשר לאכול הרבה אבל גם אי אפשר להפסיק לנגב
החומוס פותח את התיאבון ונותן מענה לאוהבי החומוס עם תוספת טעימה ונועזת
בטח אתם משפשפים עיניים ולא בטוחים שראיתם את המילה בירה..
כך גם אני הרגשתי שנתקלתי במתכון הזה, כשחיכיתי בתור במרפאה , במדור האוכל של עיתון לאישה , מתכון של אלומה בליליוס
הייתי מאוד סקרנית , צילמתי את המתכון אבל לא העזתי להכין
פחדתי שהיא לא טעימה , שהבירה תהרוס אותה
כך שנה חיכה לי המתכון, ואני העדפתי ללכת על הבטוח והמוכר
עד היום...
אמרתי מה שיהיה יהיה..
ואני רוצה להגיד לכם שהעוגה מיוחדת כהה ועסיסית במיוחד
ולא תאמינו כמה הבירה עושה לה טוב
החומרים
---------
1 כוס+2 כפות (300 גרם ) בירה גינס או בירה שחורה (אני הכנתי מבירה שחורה)
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת קקאו
1 ו3/4 כוסות סוכר
3 כפות אבקת נס קפה
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה(200 גרם)
לציפוי
------
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
ההכנה
------
מחממים את התנור ל170 מעלות,
לשמן את התבנית- אני הכנתי בתבנית של סיר פלא
לשים בסיר את הבירה, החמאה, הקקאו, הסוכר והקפה ומביאים לרתיחה, תוך
ערבוב מדי פעם
מסירים מהכיריים ומערבבים לעיסה אחידה
מוסיפים את הביצים זו אחר זו לעיסה החמה וטורפים היטב לאחר כל הוספה
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים למרקם אחיד
יוצקים לתבנית ואופים בערך 45 דקות או עד שקיסם יוצא שעליו פירורים לחים
מכינים ציפוי
------------
שמים את השוקולד והשמנת בסיר ומביאים לרתיחה
מסירים ומערבבים לקרם חלק
יוצקים על העוגה
אפשר לקשט בתלתלי שוקולד או בסוכריות
*העוגה נשמרת עד שבוע בטמפרטורת החדר
*מצויין במתכון שהעוגה טעימה יותר יומיים שלושה אחרי האפיה
נתחיל עם זה ,שאני כמעט ולא קונה עוגות תעשיייתיות שנמצאות על המדף
מודה..לא אוהבת את הטעם שלהם
משהו מרגיש כמו טעם לא בייתי, טעם לוואי של סודה לשתיה
והמחיר לא מצדיק .
אבל יש פעמים שלא בא לאפות עוגה, וגם הסופ"ש הזה נבצר ממני להכין בגלל סיבות בריאותיות של הנסיך.
אז פתחתי את עוגת החמוציות החדשה של חברת אחוה, ושכחתי מכל מה שחשבתי על עוגות הבחושות.
העוגה עשירה וטעימה להפליא..אפילו הילדים שלא אוהבים חמוציות, טרפו
הטעם כל כך בייתי שלרגע חשבתי שהשכנה שלחה לי ..
יש לציין שהעוגה ללא צבעי מאכל, נימוחה מאוד ועשויה מבצק איכותי
מרגישים זאת בהחלט בטעם
מה גם שמכילה 15% חמוציות.ממש רואים ומרגישים
העוגה משווקת באריזה של 450 גרם ושומרת על טריותה לאורך זמן(אצלי חוסלה בשעה)
אז אם אתם מחפשים עוגה איכותית שתהיה מצויינת גם לטו בשבט שקרב
ממליצה על העוגה הזו
והמחיר שווה לכל כיס 8-10 שקלים
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות
גדלתי בבית טורקי, שהמאפה הזה היה מככב בימי שישי
הוא כל כך טעים , ופשוט נחטף
למי שלא מכיר, לחמא בעג'ין זה מאפה דמוי לחם עגול מעליו בשר קצוץ והרבה פטרוזיליה וצנוברים
יש כאלה ששמים כמון..ויש כאלה שיעדיפו את התבלין סומק..החמצמץ
והכי טעים זה ששופכים עליו טחינה
אז קבלו מתכון אסלי שעבר בדורי דורות אצלנו
לבצק
-----
חצי שקית שימרית או כף שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
3 כוסות קמח
כ1 כוס או מעט יותר מים חמימים
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
למילוי
------
300-400 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 עגבניות קלופות חתוכות ומסוננות (צריך קיבולת של כוס)
1 כף רסק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט פלפל יבש כתוש(אפשר לותר)
צנוברים קלויים אפשר פיסטוק חלבי קלוף וקלוי
תיבול:
-----
מלח, פלפל
פפריקה מתוקה
מעט מיץ לימון
(ניתן להחליף /להוסיף לתיבול קינמון, או כמון, או אפילו בתבלין לשוארמה לפי טעמכם)
ההכנה
------
מכינים את הבצק
בקערת מיקסר שמים את הקמח, יוצרים גומה במרכז הקמח
מוסיפים את השמרים והסוכר ומעט מים חמימים
מחכים כ5-10 דקות לתסיסה
שופכים את המלח בצד שלא ידע בשמרים
מוסיפים את השמן ואת יתרת המים ולשים לבצק גמיש
אם הבצק יבש להוסיף עוד מים
אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח
יוצרים כדור מהבצק משמנים אותו ומכסים בניילון נצמד ומעליו מגבת
מניחים לתפיחה כשעה
בנתיים מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית
מתבלים
מחלקים את הבצק ל6 חלקים או יותר על משטח מקומח
כל עלה צריך להיות בערך 3 ס"מ עובי
משמנים ומקמחים תבנית אפיה ומניחים את עלי הבצק
מוזגים מהתערובת ומשטחים את התערובת על כל עלה
להשאיר שולים מסביב לבשר
להניח לתפיחה של 20 דקות בערך במקום חמים
לחמם תנור ל220 מעלות לאפות בערך 15 דקות עד ששולי הבצק משחימים
והבשר מוכן, בדרגה האהובה עליכם
מגישים חם עם סלט וטחינה מעל
ניתן להזליף שמן זית ולימון
במבה החטיף האהוב עליי , חטיף שלא נס ליחו ואני יכולה לאכול לבד שקית משפחתית..
אין אין אין כמו במבה זו לא קלישאה..החטיף הנימוח בטעם מתוק-מלוח של חמאת בוטנים אהוב על כולם.
חטיף שתינוקות, פעוטות ואפילו מבוגרים אוהבים..
הוא מככב בימי הולדת, בטיולי בית ספר, בטירונות ואפילו אצל סטודנטים.
בשנים האחרונות אנחנו מגלים במדף מהדורות חדשות, טעמים חדשים ואפילו במבה במילוי
והטעמים מפנקים וטעימים
חובבי הבמבה ישמחו לשמוע על החדשנות
אבל על דאגה החטיף שומר על הטעם המוכר והאהוב ויחד עם זאת מביא חווית אכילה חדשה ושונה.
בימים אלה במבה מחזירה את המהדורות שכמעט לא רואים אותם במדף
במבה בומבה
במבה פונץ' בננה
במבה עגולה
והם יתווספו לבמבה חלבה
במבה נוגט
והבמבה הקלאסית כמובן
אז איזו במבה אתם אוהבים?
ומה אני בחרתי?
גם אני החורף הזה נפלתי למשכב
איך לא..כולם מסביבי בבית, בעבודה משתעלים והחיידקים באויר
אז חטפתי שפעת שלווה בחום, נזלת ושיעול מעיק.
כמובן שהלעיטו אותי במרשמים לתרופות, להורדת חום, לנזלת, לדיכוי השיעול
אבל אני העדפתי ללכת על הטבעי
ואני רוצה לומר לכם שהסמבוק השחור פשוט תרופת פלא
הכנתי מהסמבוק השחור חליטה והוא קיצר לי את השפעת
תוך יומיים עבר לי הכל
אז למי שלא מכיר הסמבוק השחור הוא צמח שהוכח כמטפל
בנזלת
בסינוסיטיס
כאבי גרון
חום גבוה
הצטננות
שפעת
ברונכיטיס
ואפילו מקל על האסתמה
נמצא גם שהסמבוק מסייע להפחתת הליחה
מסייע בצמרמורות ואפילו כמשלשל קל למי שסובל מעצירות
תוך יומיים כל תחלואי החורף עברו וחלפו, ללא כדורים ותרופות
אופן השימוש
------------
מניחים כף פרחים מיובשים בכוס
מוסיפים מים רותחים
כמה דקות להשרות
ולשתות
3 פעמים ביום ותראו כמה שזה יעיל
אפשר לסנן מהפרחים..
כל התרופות שבטח שמעתם, סמבוכול, סמבוקל לתינוקות-מופקים ממיצוי צמח זה
אני קניתי בחנות בלווינסקי, אבל ניתן להשיג בכל חנות טבע או תבלינים
אז שיהיה חורף קל והחלמה מהירה
חפשו אותי בפייסבוק
עם מתכונים, עצות, תרופות סבתא
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/
את ד"ר שקשוקה או בינו גבסו אני מכירה עוד שהייתי נערה
ב1991 הקים בינו את המסעדה שלו ד"ר שקשוקה ששכנה בסמטאות יפו, ליד המשטרה
וכולם דברו על השקשוקה הכי טעימה ביפו..וגם הכי חריפה
להשיג מקום היה מאוד קשה...המקום היה מפוצץ באנשים.
ואני הלכתי למסעדה והתאהבתי במאכלים הטריפוליטאים ובמיוחד בשקשוקה החריפה שלו
להכין שקשוקה כל אחד יודע אבל השקשוקה שלו היתה כל כך טעימה..ולמרות כמות השמן הרבה ,פשוט ליקקתיאת האצבעות
ובפעמים הבאות שהגעתי למסעדה נחשפתי למרק השעועית שלו, הכמוניה, והלימונדה עם מי הורדים..תענוג
אז למה אני מספרת לכם את כל זה
כי ד"ר שקשוקה חבר לשופרסל וביחד יצרו סידרת סלטים, בסיס לחריימה וכמובן רוטב בסיס לשקשוקה
ואני הייתי חייבת לטעום
5 דקות בישול
ותוך 3 דקות הכל חוסל..זה היה ממש טעים ולא איכזב
אז אם אתם מהסוג שמחפש חיים קלים, אם באים אורחים במפתיע..
אם אין לכם זמן ..תקנו לא תצטערו
אז מה צריך
קופסא של רוטב בסיס של ד"ר שקשוקה
כף גדושה של ממרח פלפלטומה של ד"ר שקשוקה
4 ביצים
וזהו
לחמם במחבת את הרוטב
להוסיף כף גדושה פלפל'טומה(משדרג כפליים את המנה ונותן לו טאצ של חריפות)
שמתחיל לבעבע,לעשות גומות ברוטב , להוסיף 4 ביצים ולבשל כ5 דקות עד לדרגה הרצויה של הביצים
לפזר בהגשה פטרוזיליה קצוצה
ולהתענג
המשלוח הגיע בעיתוי הכי טוב שיכול להיות.
שכבתי במיטה קודחת מחום, שפעת היבחנה הרופאה, והלעיטה אותי בתרופות וסירופ להורדת החום.
לא היה לי תיאבון וגם כוח לקום מהמיטה ולהכין לי משהו לאכול..
ואז צלצול בדלת..
זה השליח מאסם..
והכניס קופסא גדלה
בקופסא היו 3 מארזי מרק נמס בכוס, הסידרה החדשה
ואני שפעם אחרונה אכלתי מרק נמס בכוס היה מזמן , כי אני מעדיפה להכין מרקים לבד,לחשתי בשקט לשליח איזה טיימינג מושלם
ואני רוצה לומר לכם שהמרק טעים מאוד ,מרק קטיפתי בטעם בייתי, לא הרגשתי חומרים משמרים, או עם טעם לוואי
ואפילו היה מצורף שקית שקדי מרק בסטיק
סדרת מרקי "רגע חם" של אסם באריזת סטיק נוחה לנשיאה
הפתיחה בקלי קלות
הטעמים פשוט נהדרים..אני התלהבתי ממרק התירס שהיה פשוט מחמם ומושלם
עוד טעמים בסידרה
--------------------
מרק אפונה, עגבניות ותירס במרקם קטיפתי- רק 69 קלוריות לכוס
מרק בטעמי עוף וירקות עם סטיק נפרד של שקדי מרק, לשמירה על הפריכות שזה דבר נהדר-רק 99 קלוריות בלבד לכוס
אם אתם לומדים למבחנים, אם אתם עובדים משמרת לילה
אם בא לכם להתפנק,הכינו לכם רגע חם
ואני מצרפת לכם שובר הנחה
https://www.osem.co.il/soups/