אם תשאלו את ילדיי איזו עוגה הם הכי אוהבים שלושתם יענו שוקולד
אין שבוע שאני לא מכינה עוגת שוקולד והיא מתחסלת תוך חצי יום
הפעם החלטתי לשלב בעוגה בננות ולא סיפרתי להם והעוגה נחלה הצלחה גדולה
את המתכון תלשתי בשנת 2006 מעיתון לאישה במדור עוגת השבוע
עברו 14 שנה ורק השבוע העזתי והכנתי
השילוב הזה מדהים תנסו
תבנית טבעת בקוטר 28 סמ' או 2 תבניות אינגלייש קייק
לשמן את התבנית עםמעט חמאה מומסת
2-3 כפות סוכר
לעוגה
-----
1 וחצי כוסות קמח (210 גרם)
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
150 גרם חמאה
חצי כוס חלב (125 מ"ל)
1 כפית אבקת קפה אספרסו או קפה שחור
חצי כוס אבקת קקאו (50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר(200 גרם)(אפשר להפחית)
חצי כוס סוכר חום רצוי דמררה
מעט מלח
חצי מיכל שמנת חמוצה(100 מ"ל)
2 בננות בינוניות בשלות חתוכות לפיסות בינוניות(אני חתכתי אותם ממש קטנות כי פחדתי שילדיי ירגישו)
70 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 165 מעלות לשמן את התבנית החמאה מומסת וזורים עליה את הסוכר בשכבה אחידה
לשים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה בקערה ולערבב
לשים את החמאה החלב אבקת הקפה ואבקת הקקאו בסיר בינוני ולחמם על להבה בינונית רק עד שהאבקות נמסות ומתקבל קרם אחיד
להסיר מהכיריים
להוסיף תמצית וניל ולערבב
להשהות לצינון
שמים את הביצים את שני סוגי הסוכר ואת המלח בקערת מערבל ולהקציף במהירות גבוהה 10 דקות עד שמתקבל מרקם מוס
להנמיך מהירות להוסיף פנימה את קרם החלב והקקאו
להוסיף את השמנת החמוצה ואת תערובת הקמח
לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה
להסיר את הקערה מהמערבל ולהוסיף את הבננה החתוכה ואת שברי השוקולד
לערבב
לצקת לתבנית ולאפות כ40 דקות לןתבנית עגולה או 30 דקות לתבניות אינגליש קייק
לבדוק אם קיסם שיוצא עם מעט פירורים סימן שהעוגה מוכנה
לצנן רבע שעה
ניתו לעשות ציפוי מרבע מיכל שמנת מתוקה(50 מ"ל)
50 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה רכה בטמפרטורת החדר
להמיס הכל
לצקת על העוגה החמימה