שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 19 ביוני 2016

קינוחי כוסות-מוס שוקולד וריבת חלב


גם אני בשבועות הכנתי קינוחי כוסות
איך לא...נהיה טרנד כבר 
אבל לא היה אף גבינה לבנה שם..
כי לילדים התחשק שוקולד..מוס שוקולד מוקצף עם ריבת חלב
אז קבלו קינוח מושחת וחגיגי במיוחד
הפעם לא השתמשתי בפתי בר הקלאסי אלא בעוגיות של מן " לשימוש כתחתית
קצת עבודה אבל לא לוותר..





את המתכון מצאתי לפני 15 שנה בעיתון לאישה "עוגת השבוע"


למוס

50 גרם שוקולד מריר קצוץ
25 גרם חמאה
1 וחצי כוסות שמנת מתוקה
1 ביצה
2 חלמונים
3 כפות סוכר
מעט מלח
200 גרם ריבת חלב בטמפרטורת החדר
4 כפות חלב
1 כף ברנדי
2 כפיות ג'לטין

לתחתית
------------
250 גרם  עוגיות מן מפוררות  או ביסקוויט
25 גרם חמאה מומסת

לציפוי

---------
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר


ההכנה
-----
שמים את השוקולד החמאה והשמנת בסיר, על סיר עם מים רותחים, ומביאים לרתיחה עדינה
תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מצננים 
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים
מקפידים לבחוש כל 20 דקות כדי למנוע היווצרות קרום

שמים את הביצה והחלמונים בקערה חסינת אש או בסיר קטן

שמים את הקערה על סיר עם מים ומביאים לרתיחה עדינה
ומקציפים 5 דקות  עד שמתקבל קצף גמיש
מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כ3 דקות נוספות
מוסיפים מלח ואת ריבת החלב וממשיכים להקציף עד שהריבה נבלעת
מסירים מהאש

בסיר אחר  שמים את החלב והברנדי מוסיפים את הג'לטין מלמעלה ומחממים על להבה נמוכה

עד שגושי הג'לטין נמסים לגמרי
מוסיפים את תערובת הג'לטין לקצף הביצים ומקציפים מעט עד שהוא נטמע

מקציפים את תערובת השוקולד במערבל עד שמתקבל קרם רך


מאחדים את השוקולד המוקצף וקצף הביצים בתנועת קיפול 




בקערה מערבבים את כל חומרי התחתית ומהדקים בכלים אישיים
יוצקים את המוס על התחתית 
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות

לפני ההגשה-מקציפים שמנת מתוקה עם מעט סוכר ומזליפים מעט על כל מנה





ארכיון הבלוג