שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 31 במאי 2015

רולדה 4-4-4-4


רולדה של פעם...בדיוק כמו שהסבתות והאימהות שלנו הכינו.
למה היא נקראת ככה..כי כל המרכיבים (4 )וקל לזכור את המצרכים .
מאוד אוהבת את העוגות של פעם, הלא מתוחכמות, הפשוטות..
את העוגה הזו עושים בתבנית מרובעת שטוחה(של התנור).
ואז בסיום האפיה , אני עושה את מה שאימא שלי עשתה-לוקחת מגבת רטובה שסחטנו אותה, ופשוט פורסת אותה על העוגה..כך יהיה קל לגלגל אותה, והיא לא תתפרק.
אבל..כשאתם משתמשים במגבת, תוודאו שאין עליה ריח של מרכך כביסה, זה יעבור לעוגה.

אפשר גם בלי מגבת רק להסיר בעדינות את נייר האפיה ולגלגל





החומרים לטורט
------------------
4 ביצים גדולות
4 כפות סוכר גדושות
4 כפות קמח תופח גדושות
4 כפות שמן גדושות

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
לערבב את החלמונים עם השמן
למזג בעדינות בתנועות עטיפה את החלמונים לקצף .
להוסיף לאט לאט את הקמח לערבב הכל בתנועות עטיפה.
לשים נייר אפיה בתבנית מרובעת (התבניות של התנור) לשטח את התערובת , התערובת צריכה להיות אחידה לא חייב לפרוס על כל נייר האפיה לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות רבע שעה בערך לבדוק שמוכן....

כשהעוגה  אפויה להוציא מהתנור

להרטיב מגבת טוב טוב עם מים, לסחוט ולפרוס על העוגה, זה נותן גמישות אחר כך לגלגל אותה


קרם  וניל
------------


1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 איסטנט פודינג טעם וניל
רבע כוס סוכר
2 כפות גדושות גבינה לבנה

להקציף הכל לקרם יציב

שהעוגה התקררה להסיר את המגבת ,ואת נייר האפיה בעדינות , למלא בקרם עשיר ולהתחיל לגלגל לרולדה

למעלה אני מורחת גם קרם..או שלפעמים מצפה בציפוי שוקולד

(שוקולד מריר שהמסתי במעט חלב)

בתמונה פיזרתי -אגוזי פקאן מסוכרים



קרם שוקולד
--------------
איסטנט פודינג בטעם שוקולד
200 מ"ל חלב
שמנת מתוקה
להקציף את המצרכים לקרם 




יום שבת, 30 במאי 2015

אבץ- ואיך הוא קשור לנשירת שיער

אבץ
====
כל הזמן אנחנו שומעים אבץ..חסר לך אבץ....השיער שלך נושר בגלל אבץ.
מה כל כך חשוב באבץ?
עם השנים אספתי וקראתי המון על הנושא הזה -והרי הוא לפניכם
אבץ הוא מינרל שמאוד חשוב לגוף...הוא משפר את מערכת החיסון
הוא חשוב לצמיחה תקינה ולהתפתחות בהריון, בילדות, ובבגרות..
אבץ מזרז ריפוי פצעים ומוגלות
תורם למערכת הרביה של גברים(יש גברים שיש להם בעיית פריון-רק בגלל מחזור באבץ)
בריאות העור
ובעיקר -לריפוי נשירת שיער

מחסור באבץ
------------
גורם לשילשול
עיכוב בגדילה
עיכוב בהתפתחות מינית
נשירת שיער

כמה נחוץ
=====
נשים זקוקות ל8 מ"ג אבץ ביום
גברים ל11 מ"ג
צריכה מוגדלת יכולה לעשות נזק למאגרי הברזל..אז הכל במידה.

אז לפני שאתם לוקחים תוספי תזונה אבץ.....לכו על הטבעי....

מאכלים שיש להם אבץ
================
גביע יוגורט של 200 מ"ל=2 מ"ג
כוס גרגירי חומוס מבושלים= 3 מ"ג
100 גרם חזה עוף= 2 מ"ג
2 כפות נבט חיטה=2 מ"ג
טחינה
טופו- 4 מ"ג לכוס
2 ביצי עין שעשויים מ2 חלמונים=4 מ"ג
ועוד-
בשר בקר הוא מקור עשיר ביותר לאבץ,
דגני בוקר מועשרים, 
עוף, 
קטניות,
אגוזים ודגנים מלאים.

מי צריך הכי לצרוך
============
צמחונים חייבים לאכול ולצרוך יותר אבץ,מאחר ואבץ ממקורות צמחיים אינו נספג היטב.
נשים בהריון-מחסור באבץ באישה הרה עלול לפגוע בהתפתחות העובר
הנקה עלולה אף להפחית את מאגרי ,האבץ חשוב לנשים הרות ואמהות מיניקות לכלול מזונות עשירים באבץ בתזונה היומית שלהם.

התמונה נלקחה מהרשת-אתר  מכבי 

יום חמישי, 28 במאי 2015

לביבות עוף ותירס


המתכון הזה נוצר שרציתי לשלב לילדים גם עוף וגם דגן..כדי לקבל ארוחה ..שיחסית בריאה מכל הג'אנק פוד שהם זוללים בצהרון
ילדים אוהבים את הלביבות וגם מבוגרים
אנחנו אוכלים את הלביבות עם רוטב סצ'ואן מתוק





המתכון ל15 לביבות גדולות

החומרים

--------
4 ביצים טרופות
2 קופסאות תירס מתוק משומר(סה"כ כ700 גרם), מסונן מנוזלים
2 כפות כוסברה קצוצה דק
כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן
1 וחצי כפות סוכר
3 יחידות חזה עוף קצוץ דק או טחון.(אני אוהבת קצוץ דק)
50 גרם קמח תירס
מלח, פלפל שחור

שמן לטיגון אני משתמשת בכותנה


ההכנה

-----
שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים במקרר לחצי שעה
מחממים את השמן במחבת 
בעזרת כף לוקחים מהעיסה ומשטחים במחבת קצת ,לצורת לביבה
לטגן מס' דקות  עד שמזהיב.
להפוך ולטגן להזהבה גם את הצד השני
להוציא ולספוג במגבת נייר את עודפי השמן.
להגיש עם רוטב סיצ'ואן מתוק..(אני מחממת את הרוטב  מעט)
בתיאבון




יום שלישי, 26 במאי 2015

עוגת שוקולד ציפס

היינו בסופר אתמול
ארבל.."אימא תיקני לי עוגת הבית עם שוקולד ציפס"(שלפה מהמדף) 
אני ....."ארבל אימא לא קונה את העוגות התעשייתיות האלה....

וכך חזרנו הביתה והכנתי לה עוגה נימוחה וטעימה מאוד


החומרים
-----------
אחד וחצי כוסות קמח תופח
אחד ושליש כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס חלב-(לא ניסיתי עם מים..למי ששואל, אפשר מיץ תפוזים
1 כוס שמן

סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה(זה לא טעות)

חצי חבילה שוקולד ציפס- ששמנו אותם עם הקמח , אם לא נקמח אותם בקמח הם ישקעו בקרקעית התבנית...ואת זה אנחנו רוצים למנוע


אופן ההכנה
---------------
להקציף ביצים שלמות בהדרגה עם הסוכר 5 דקות עד שהתערובת תפוחה ולבנבנה
לאחר מכן להוסיף בהדרגה קצת קמח,ששמנו את השוקולד ציפס בפנים שיהיה להם מעטה של קמח,  קצת שמן, חלב..ככה לסירוגין 3 פעמים..

בסוף חייב לשים את האבקת האפיה..לערבב היטב
חלק מהשוקולד ציפס לפזר מעל הבלילה...לא לתת להם לשקוע

.(אבקת אפיה מתחילה לפעול מיד במגע עם חום, אם נשים אותה בהתחלה האפקט שלה לא הכי משפיע)
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ40 דקות
לבדוק עם קיסם...


לצנן...


=================================
שלב ראשן להקציף את הביצים עם הסוכר 5 דקות עד שהתערובת צהבהבה ותפוחה




שלב שני-לשים את השוקולד ציפס בקמח ולנער שהכל יתכסה





להכין שמן, חלב, והקמח כמובן






 השתמשתי פה בתבנית 28 אבל רצוי תבנית 26






אחרי 45 דקות העוגה מוכנה




יום שני, 25 במאי 2015

דלקת בדרכי השתן-ואיך תה הקמומיל ולא רק עזר לי















מי מאיתנו הנשים וגם הגברים לא סבל מדלקת בדרכי השתן?
יש צורך מוגבר להתרוקן..כל הזמן רוצים לעשות פיפי
גם מאוד קשה להתאפק..הרגשה של דחיפות
הכי נורא שכבר מטילים שתן, יש צריבה וכאבים ...
השתן גם בעל ריח חריף
יש כאלה שמתלוננים על דם בשתן, לפעמים גם השתן כהה
לעיתים רחוקות מתלווה גם חום גבוה וכאבים בבטן התחתונה בגב/במותן  

השכיחות הכי גדולה של דלקות שתן מופיע בגיל שמתחילים פעילות מינית
50 אחוז מהנשים יסבלו או יחוו אירוע כזה
אצל הגברים עולה השכיחות מעל גיל חמישים

איך הדלקת נגרמת?
-------------------
 החיידקים נכנסים מהמעי הגס אל שלפוחית השתן 



הדרכים למנוע את התופעה
----------------------------
1. פיפי אחרי סקס -.יש נשים שחוטפות דלקות באפן שכיח                                                                    אחרי קיום יחסי מין                                                                                                                        מאוד חשוב  שלאחר קיום יחסי המין, להטיל שתן. גם אם את  עייפה.                                                                                                                                                
2. לשתות הרבה-יש קשר מובהק בין חוסר שתיה לדלקות..                                                                   מאוד חשוב שהשתן יהיה בהיר  
3. הקפדה על הגיינה ועל ניגוב נכון- להקפיד שהניגוב לאחר פעולת מעיים                                                יהיה מכיוןן הנרתיק לפי הטבעת ולא    הפוך                                        
4. טיפול אנטיביוטי-אם לא צריך אנטיביוטיקה לא לקחת סתם..                                                                האנטיביוטיקה  פוגעת בחיידקים הטובים ולעיתים בעקבותיו מופיע פטרת בנרתיק
5. בגדים צמודים מדי, לפעמים גם חוטיני
6. יש נשים שמשתמשות בתכשירים או תרסיסים לשטיפה הגיינית                                                         מצאת קשר לדלקת-להפסיק 

הטיפול המקובל הוא אנטיביוטיקה אבל לא רק...


ואם כבר חטפנו...עצות ותרופות סבתא
---------------------------------------------

1.  מיץ חמוציות לא ממותק-

2. כדורי חמוציות (קנברי), או רכז דובדובנים
3. לאכול הרבה מוצרי חלב כמו יוגורט המכיל חיידקים פרוביוטיים
4. תרופת סבתא שעזרה לי מאוד- פטרוזיליה                                                                                       להרתיח צרור פטרוזיליה  ולבשל עד  שמתקבל נוזל ירוק.לסנן                                                           לשתות 3 כוסות ביום
5. תה קמומיל-   נשבעת לכם שאחרי 3 כוסות                                                                                       נשבעת לכם שאחרי 3 כוסות של תה חזק
    שעשיתי מ2  תיונים-למחרת לא היה דלקת ולא כאב
6  מיץ רימונים
7. חברה שלי סיפרה לי שאכלה הרבה צנון..ועבר לה-את זה לא ניסיתי

ועוד מיתוס שנשבור-הרבה חושבים שההדבקות נגרמת כתוצאה מישיבה

 בשירותים ציבוריים-אז זהו ששאלתי כמה רופאים ,שמתמחים באורולוגיה וכולם שללו את זה-הידבקות לא יכולה להתרחש מהישיבה בשירותים ציבוריים. 




(התמונה נלקחה מהרשת
הקרדיט לשירותי בריאות כללית)

יום שבת, 23 במאי 2015

קרפ קצת אחרת....


לכבוד שבועות הכנתי לילדים קרפ, כמו בקניון עם שוקולד נוטלה/השחר.
אבל לנו המבוגרים התחשק קרפ מלוח עם לאבנה וזעתר...
את המתכון הזה למדתי ממשתתפת מאסטר שף, פוטנה ג'אבר, שנתנה טאץ מפתיע לבלילה.
אני מציעה לכם להכפיל כמויות כי זה ממש טעים ומיוחד.
הטעם של הקצח מאוד שולט, ועם הלאבנה זה משתלב וטעים

1 ביצה
חצי כוס חלב
1 כפית קצח או שומשום שחור, למי שאין, ניתן להחליף בשומשום רגיל
חצי כוס קמח

כפית שמן לשימון המחבת

ההכנה
------
מערבבים את הביצה עם החלב, הקמח והקצח, שלא יהיה גושים
הבלילה צריכה להיות אחידה
לחמם מחבת או מכשיר לפאנקייק /קרפ להוסיף את השמן, ועם נייר טישו  למרוח על המחבת או לרסס קלות
לצקת כף גדושה מהבלילה ועם היד לעשות עגולים  עם כף עד שהעלה דק.
שמתחיל להשחים טיפה ,להפוך
למרוח לבנה, זעתר וטיפה שמן זית לקפל כמו בצילום...



וזה התוצאה






שלב ראשון ערבוב כל החומרים










וככה הצבע צריך לצאת....









בתאבון....




יום חמישי, 21 במאי 2015

טיפים לעוגת גבינה מושלמת ומתכון מעולה לעוגה הכי הכי


איזה מבאס זה להכין עוגת גבינה לפי ההוראות..
להציץ מבעד לזכוכית התנור ולראות אותה תופחת ועולה...
ואז...אחרי שעה של אפיה להוציא אותה ..ופתאום בום טראח..מה קרה?! העוגה קרסה..העוגה נפלה...
אז אחרי הרבה כישלונות ונסיונות..הגעתי לעוגת הגבינה המושלמת
קבלו טיפים ועצות לעוגה גבוהה אחידה ומושלמת

1. סביבה לחה- תמיד תשימו סיר עם מים  רותחים בתחתית התנור.
     אפילו  שלא כתוב במתכון
     האדים שיצאו מהמים ימנעו התייבשות העוגה, 
      במיוחד לאפיה בטורבו.

2. חייב לעבוד נכון עם חלבוני הביצים..
      זה מה שיקבע את המראה הסופי
      קצף חלש מדי- העוגה תקרוס זה לא יחזיק את העוגה
      גם לא להגזים עם הקצפת יתר- זה ישבור את הקצף בעת הקיפול.    
      ומה  שיקרה -העוגה תעלה מהר מדי ותרד מהר
      המראה יהיה גבשושי ולא יהיה נפח

3. תשתמשו במהירות הכי נמוכה שיש במיקסר
     שאתם מערבבים את בלילת  הגבינות עם החלמונים.
     ואם אפשר אל תשתמשו במיקסר הכי טוב בכף עץ
     הסיבה היא: מסת החלמונים והגבינה צריכה להיות כבדה יחסית, כדי  שלחלמונים תהיה אחיזה
     אם תשתמשו במהירות גבוהה במיקסר-העוגה תקרוס אחרי הקירור

4. אחרי שערבבתם את מסת החלמונים והגבינות לתערובת אחידה,    
       חייב מיד  לקפל את החלבונים שהקצפנו ,לא במיקסר, אלא ביד בלבד,      
       קיפול  עדין  וזריז.
       אם הקצפתם את החלבונים לקצף טוב ,הגבינה תקבל את הקצף והמסה שיתקבל אוורירי ואחיד 

5. בסיום האפיה-לא להוציא את העוגה מהתנור. מכבים את התנור ואז  משאירים את העוגה למשך שעה     רק אחרי שעה אפשר להוציא ולתת לה להחשף לאווויר

6. הרבה סבלנות-לא לאכול מיד..  
      חייב קירור שהייה של לילה במקרר לפני ההגשה.
      טעם הגבינה מתייצב ומתמזג אחרי יממה

7. אם רוצים עוגה  עם דפנות לבנות כמו בקונדיטוריה    
      לקחת כותרת של עיתון, לקפל לאורך ,לרצועה
     להרטיב במשך 20 דקות במים קרים , להוציא את העיתון לנער מהמים  
      ולהצמיד  את העיתון לדפנות התבנית בחוץ

8. עדיף ורצוי לנקז את המים של הגבינה, אם יש נוזלים בגבינה.אפשר עם חיתול בד

מתכון לעוגה הכי טובה שיש
-----------------------------
תבנית 24


קבוצה ראשונה
=========
2 גבינה לבנה 9 אחוז
גביע שמנת חמוצה
4 כפות איסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים(גודל הביצה Lׂ
1 שקית סוכר וניל

קבוצה שניה
========
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר

ההכנה
------
לערבב במהירות נמוכה במיקסר את הקבוצה הראשונה.
להקציף את הקבוצה השניה.

לערבב בתנועות קיפול את הקבוצה הראשונה עם הקבוצה השניה

לחמם תנור לחום גבוה 190 מעלות לשים בתחתית סיר עם מים רותחים.
להכניס את העוגה ולאפות אותה 10 דקות בחום גבוה.
לאחר 10 דקות להנמיך את חום התנור ל150 מעלות ולאפות  שעה
בסיום האפיה לתת לעוגה להתקרר בתנור

ציפוי-רק יום למחרת
----
שמנת מתוקה
שארית האיסטנט פודינג שנשאר
חצי כוס חלב

להקציף ולמרוח על העוגה

=============================================
אחרי שעירבבנו את מסת הגבינות עם החלבונים






העוגה  אחרי שהתקררה בתנור.





     

יום שלישי, 19 במאי 2015

מאפינס במילוי פטריות ושמנת

חג השבועות מתקרב..וישר חשבתי על המאפינס  בגירסה המלוחה

לפני 20 שנה הייתי סטודנטית בקיבוץ תל-יצחק
ושם טעמתי לראשונה בשבועות,את המאפה המיוחד הזה
מאפינס במילוי שמנת ופיטריות...
אז קבלו מתכון נפלא לשבועות...שכל מילה נוספת מיותרת












החומרים
-------
12 תבניות שקעים למאפינס, הקוטר צריך להיות 6ס"מ או 12 תבניות טרטלטים(ניתן להשיג בכל חנות לאביזרי אפיה)

לבצק
====
100 גרם קמח
קורט מלח
50 גרם חמאה
2 כפות מים


למלית
====
50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
350 גרם פטריות טריות, קצוצות 
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, ופלפל לפי הטעם
3 חלמונים
1 ביצה
1 מיכל שמנת מתוקה


רדיד אלומיניום

ההכנה
====
לחמם מראש תנור לחום גבוה 200 מעלות
לשמן את תבניות המאפינס.

להכין בצק: בקערה גדולה לשים קמח מנופה עם המלח.
להוסיף פנימה את החמאה ולעבד לקבלת פירורים
להוסיף מים וללוש לבצק
על משטח מקומח לרדד את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ
לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ

בכל שקע להניח עיגול מהבצק
להדק לתחתית ולדפנות. לדקור עם מזלג את הבצק ולהניח עליו חתיכה מרדיד האלומיניום
לאפות 15 דקות  להסיר את האלומיניום ולאפות עוד 2-3 דקות. להוציא מהתנור ולצנן

להכנת המלית:
==========
ממיסים את החמאה ומטגנים את השום והפטריות למשך 2 דקות
להוסיף פטרוזיליה, מלח ופלפל.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמנת
לאחד עם הפיטריות ולצקת לתחתיות הבצק.
לאפות בחום בינוני 15 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב
להגיש חם

יום שני, 18 במאי 2015

עקיצת יתושים..איך ניתן למנוע את המטרד ושיטות להקלה



רק מגיע החום, היתושים  באוויר אורבים לנו בכל פינה ..ואיזה מטרד
..ואיזה עצבים 
אבל בואו נרגיע..אל תאשימו את היתושים..הם צמחוניים...האדון לא אשם אלא הגברת

















מי שאחראי על המטרד זה היתושות...
היתושה עוקצת בגלל שהיא זקוקה לחלבון, בכדי לייצר ביצים(אבל מה אנחנו אשמים??!!)והיא מעדיפה בעלי דם חם...ואותם היא עוקצת

יש אנשים שמעולם היתושים לא יתקרבו אליהם..ואף פעם לא יעקצו..הדם שלהם לא מספיק חם.
היתושה עוקצת ואז משאירה חומר דמוי ארס, הגורם לנפיחות וגירוד.
העצה הכי טובה-לא לגרד..אם לא נגרד-תוך מס' שעות זה יחלוף

אבל איך אפשר לא לגרד??..זה ממש מציק ולכן הפעולה שאנחנו מגרדים עם הציפורניים, אנחנו בעצם מחדירים חיידקים שגורמים לזיהום משני ולפצעים מוגלתיים.
והכי מסכנים הם התינוקות, שיש להם עור רגיש..והנפיחות שלהם ממש נוראית.


מה צריך לעשות בכדי שלא יגיעו יתושים
=======================
1. יש לסגור חלונות ולהפעיל מזגן- הם לא יחדרו, תהיו בטוחים, הם שונאים  קור 
2. רוב פעילות היתושים זה עם רדת החשיכה, הם מחפשים מקום של אור וחום, אז אם אפשר תכבו אורות..כמה שפחות בחדרים שלא משתמשים בהם.
3. רשתות-דבר נהדר.. לשים בחלונות..
4. מכשירים חשמליים, ספירלות...בעיקרון עוזר...
5. יש לכם בבית ברז מטפטף, בגינה-מקור מים, שלולית או אפילו אדנית במרפסת עם מים??-זה בדיוק המקום שהיתושות אוהבות להטיל ביצים...-פשוט לייבש.
6. חצי בצל ליד מיטת התינוק/מיטתכם-היתושים סולדים מריח הבצל ולא יגיעו.
7. מאוורר תקרתי מעל המיטה- מפריע ליתושות להתקרב
8. אכילת שום- לבעלי האומץ תאכלו הרבה שום זה דוחה את היתושים וגם את בני האדם שבקרבתכם..הריח של השום מופרש בזיעה..וזה מגיע ליתושות, שלא יעזו להתקרב.
9. על אותו עיקרון כמו בסעיף 8-תאכלו הרבה חילבה
10. פטרוזיליה- לאוהבי הפיטרוזיליה, תמשיכו לאכול הרבה-היתושות לא יתקרבו אליכם.

ובכל זאת נעקצתם??-איך אפשר להרגיע/לטפל
=============================
1. שמן אתרי ציטרונלה- למרוח מס' טיפות על עור התינוק ,מקל ועוזר
2. פנסטיל /משחת טראומיל-מרגיע בהחלט
3. אלו-ורה- עדיף מהצמח..לחתוך מהצמח ולמרוח על העור..אם אין, אז להשתמש בג'ל אלוורה
4. קרח- מקל מאוד ומרגיע..קוביית קרח תעשה את העבודה
5. חומץ-תרופת סבתא מאוד מוכרת וידועה- לשים כמה פקקים של חומץ באמבטיה פושרת,  
6. חומץ תפוחים-הריח עדין-למרוח מס' טיפות של חומץ תפוחים על צמר גפן ולהעביר על העקיצה
7. דבש- כן כן עוד תרופת סבתא שעוזרת..למרוח על האצבע דבש ולמרוח על העקיצה.
8. קליפת בננה- משהו בסוכר של הבננה בקליפה מרגיע את העקיצה וזה עובד
פשוט לשפשך את הקליפה על העקיצה
9.מים וחלב-כמו לטיפול בכוויה של הים, עוזר בהחלט..למרוח כמות שווה של מים וחלב ובעזרת בד לשפשף על העקיצה


אז נאחל לכם קיץ חם וללא יתושים
(התמונה נלקחה מהרשת)






יום ראשון, 17 במאי 2015

משולשי בצק עלים במלית גבינה צפתית


תקראו לזה בורקס
בעדה שלנו אנחנו  קוראים לזה דיזיונוס(בספליונית/ספרדית)
קבלו מתכון אותנטי טעים עם מילוי שונה
בכל שבועות אני מכינה אותם והם נחטפים



החומרים

500 גרם בצק עלים

למלית:
====
400 גרם גבינה צפתית טריה מרוסקת דק
2 כפות גבינה צפתית קשה או פטה
2 תפוחי אדמה, שבישלנו אותם ומעכנו לפירה
2 ביצים

לציפוי:
===
חלמון של ביצה
כף מים


שומשום


לרדד את הבצק למרובע גדול בעובי 1 ס"מ
לחתוך לריבועים


לערבב את כל מרכיבי המלית

להניח כף מהמלית בכל ריבוע ולקפל למשולש
בבורקס הזה לא להדק בקצות

להבריש בחלמון מהול בכף מים ולזרות שומשום

להכניס לתנור שחומם מראש 185 מעלות ולאפות כ30 דקות או עד שמזהיב.

יום שבת, 16 במאי 2015

כינים..ביצי כינים ואיך נעבור את מכת מצריים הזו בשלום


איך נעבור את מכת מצרים הזו בשלום...

רק אני כותבת על הנושא הזה, מתחיל לגרד לי בראש.
כמעט ואין ילד שלא חזר מהגן, מהבית ספר..מתגרד...
כמעט ואין הורה לילדים שיש להם כינים-שלא נדבקו מצרה הזו ...
אז בפוסט הזה אני אתן לכם עצות מועילות איך נפטרנו 

אבל לפני זה כמה מיתוסים  על כינים
======================
1. מבוגרים לא נדבקים מכינים- לא נכון..מבוגרים בהחלט נדבקים..ואם הילדים נגועים, סביר להניח שגם אתם נדבקתם....היכן שהילד רובץ יש להחליף מגבות, מצעים...(כינה חיה יומיים מחוץ לראש-ולכן לכבס ב60 מעלות ..)
2. כינים לא נמצאים בשיער צבוע/מחומצן- לא נכון... כינים עמידות לשיער צבוע ואפילו מחומצן
3. ביצי כינים הם בצבע לבן-לא נכון ביצי כינים הם בצבע חום

4. העונה המעודפת על הכינים היא האביב...והקיץ...



מה לא לעשות
--------------
בילדותינו הורינו/סבתנו היו מערבבים נפט עם שמן...יכול להיות שזה עזר אז..כיום-מאוד מסוכן לא כדאי להתעסק עם נפט. 


מכירה גם אישה שהשפריצה לבת שלה תכשיר להריגת ג'וקים K300 ,היא נשבעה לי שאפילו כינה אחת לא היתה חיה---לא הייתי מאמצת טיפ זה, מאוד מסוכן...

מה עזר לנו
------------
1. תרופת הסבתא שהכי עזרה לנו, תרופה טבעית ללא כימיקליים-זה חומץ ושמן מתאים לכל גיל...
חומץ ידוע כנוגד כינים בגלל ריחו החזק.
אתם לא מבינים איזה אפקט..

לקחת צנצנת קטנה עם מכסה לשים חצי כוס חומץ חצי כוס שמן קנולה או זית..
לערבב היטב...ולאחסן במקלחת.
עכשיו כל חפיפה... לשים על הידיים את החומר מהצנצנת, ולעסות על הראש..ממש עיסוי
להשאיר לעשר דקות. ואחר כך לחפוף בשמפו רגיל. אל דאגה לא ישאר ריח מהשמן והחומץ

הכינים במצב הזה, לא יכולים להצמד לשערה בגלל השמן
והביצים הופכות להיות עקרות בגלל החומץ-ולא תתבקע כינה חדשה.
השיטה הזו מעולה...אפילו לא צריך לסרק במסרק סמיך...

2. מרכך(קונדישינר) המון מרכך- תקשיבו זה עצה שהפתיעה אותי לגמרי -לקחת המון מרכך שיער להציף את הראש...לכסות בכובע החד פעמי שמקבלים בבית מלון...
המרכך גורם לכינים ולביצים להחנק...
לאחר כשעה לחפוף ולשטוף... לסרק במסרק סמיך..הביצים יוצאות מתות... הכינים נפחו את נשמתם.

3. עלי רוזמרין-לקחת הרבה עלי רוזמרין להרתיח רבע שעה על הגז, למיצוי החומר...לשפוך על הראש.. להמתין רבע שעה ולחפוף- מתאים לילדים..

4. שמן רוזמרין- שבוע ימים לטפטף כל יום 3-4 טיפות ולהחדיר לקרקפת, לצורך מניעת הדבקה חוזרת.(כדי למנוע הדבקה למרוח שמן מאחורי האוזנים

5 ניסיתי את כל התכשירים שקיימים בשוק, מה שבאמת עזר לנו זה ריזאלטס..ואפלו המסרק שלנם שהוא קצר שיניים-מעולה להוצאת ביצים

6. שמן עת התה+שמן זית..לערבב כמות שווה של שמן זית עם שמן עת התה למרוח על השיער, להשאיר למשך שעה..ולחפוף-לא מתאים לילדים

7. עוד תרופת סבתא-מרגרינה..... כן, כן, מרגרינה.
ממיסים מרגרינה במיקרוגל ומורחים על השיער. כמובן שצריך להיזהר שלא יהיה רותח!
אוספים את השיער במטפחת למשך שעה אחרי שעה יושבים בסבלנות באמבטיה עם מסרך סמיך ומסרקים. הכינים והביצים יוצאים בקלות. חופפים את ה
ראש וזהו זה!


8. וזלין – מורחים את הוזלין על השיער ושוטפים לאחר מספר דקות עם מים חמים. מסרקים את השיער עם מסרק צפוף ונפטרים מהכינים.













עוגת אטריות דקות עם מוס שמנת מתוקה


העוגה הזו כל כך טעימה וכלום עבודה...
אני משתמשת באיטריות מרק דקיקות..אלא ששמים במרק ...
אפשר להשתמש באטריות קדאיף אבל הטעם יהיה מעט שונה
את המתכון הזה גיליתי  לראשונה לפני 11 שנה, בעיתון לאישה...היה מדור של "עוגות השבוע"-ואני שידרגתי אותו עם הטאץ שלי...(מעט מי זאהר, אגוזי פקאן מסוכרים/אגוזי ברס 







תבנית פיירקס בגודל 20*40 

לשכבת האיטריות
-----------------
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 חבילה (400 גרם) אטריות מרק דקיקות

2-3 טיפות מי פריחת הדרים( מי זאהר)- אפשר לוותר

למוס
===
2 מכלים של שמנת מתוקה
1 כוס חלב
רבע כוס סוכר 
1 חבילה איסטנט פודינג וניל

* אגוזי פקאן מסוכרים, שבורים לחתיכות קטנות
* אגוזי ברס חתוכים(אגוזי לוז מקורמלים)

ההכנה
===
להמיס את החמאה והסוכר במחבת.
להוסיף את האיטריות ולטגן, עד שצבען הופך זהוב כהה
זה הזמן להוסיף 50 גרם צימוקים למי שאוהב
להוסיף את המי זאהר (לפי הטעם, לא חייב)
לשטח מיד כ3/4 מכמות האטריות בתבנית הפיירקס. 
לצנן.

בנתיים להקציף את כל חומרי המוס, לקצפת יציבה.

אחרי שהאיטריות התקררו
לשפוך את כל הקצפת המוסית על האיטריות
לפזר אגוזי פקאן מסוכרים ו/או אגוזי ברס
ולפזר למעלה את שאריות האיטריות שהשארנו
לאחסן במקרר לכ3 שעות לפחות עד שהמוס מתייצב .

ארכיון הבלוג