העוגה הזו כל כך טעימה וכלום עבודה...
אני משתמשת באיטריות מרק דקיקות..אלא ששמים במרק ...
אפשר להשתמש באטריות קדאיף אבל הטעם יהיה מעט שונה
את המתכון הזה גיליתי לראשונה לפני 11 שנה, בעיתון לאישה...היה מדור של "עוגות השבוע"-ואני שידרגתי אותו עם הטאץ שלי...(מעט מי זאהר, אגוזי פקאן מסוכרים/אגוזי ברס
תבנית פיירקס בגודל 20*40
לשכבת האיטריות
-----------------
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 חבילה (400 גרם) אטריות מרק דקיקות
2-3 טיפות מי פריחת הדרים( מי זאהר)- אפשר לוותר
למוס
===
2 מכלים של שמנת מתוקה
1 כוס חלב
רבע כוס סוכר
1 חבילה איסטנט פודינג וניל
* אגוזי פקאן מסוכרים, שבורים לחתיכות קטנות
* אגוזי ברס חתוכים(אגוזי לוז מקורמלים)
ההכנה
===
להמיס את החמאה והסוכר במחבת.
להוסיף את האיטריות ולטגן, עד שצבען הופך זהוב כהה
זה הזמן להוסיף 50 גרם צימוקים למי שאוהב
להוסיף את המי זאהר (לפי הטעם, לא חייב)
לשטח מיד כ3/4 מכמות האטריות בתבנית הפיירקס.
לצנן.
בנתיים להקציף את כל חומרי המוס, לקצפת יציבה.
אחרי שהאיטריות התקררו
לשפוך את כל הקצפת המוסית על האיטריות
לפזר אגוזי פקאן מסוכרים ו/או אגוזי ברס
ולפזר למעלה את שאריות האיטריות שהשארנו
לאחסן במקרר לכ3 שעות לפחות עד שהמוס מתייצב .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה