רציתי לפרסם את המתכון הזה עוד שבוע..לפני שבועות..
אבל הדרישה מבני העם המצרי...שביקשו ממני ולא יכולתי לסרב
אז קבלו מתכון שהמבוגרים מתגעגעים לזה בטירוף
שורק- לחמניות מתוקות עם צימוקים של העדה המצרית
ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שימרית
חצי כוס סוכר
1 כפית מלח
1 וחצי כפות דבש
50 גרם חמאה מומסת
תמצית וניל מעט או שקית סוכר וניל
2 כוסות חלב
3 ביצים
1 כוס צימוקים
ההכנה
---------
שמים את הקמח ומפזרים את המלח בצדדים שלא יגע בשמרים.
עושים גומה באמצע הקמח ,שמים את השמרים , מוסיפים סוכר ושמים מעט חלב מחכים 5 דקות לתסיסה.
מוסיפים דבש תמצית וניל וחמאה ואת הביצים ומערבבים.
מוסיפים לאט לאט את החלב, ולשים טוב טוב באמצע , עכשיו לעצור ולהוסיף את הצימוקים.
ללוש היטב כ-10 דקות
להתפיח חמותי מתפיחה כשעה וחצי שעתיים
להכין לחמניות ושוב להתפיח עוד שעה .
למרוח ביצה ולפזר מעט סוכר מעל הביצה
לאפות בחום גבוה מאוד בהתחלה ,ואז להוריד ל180 מעלות סהכ כחצי שעה או עד שמזהיב.
המתכון של חמותי המצרית
מאחר ונמחקו לי התמונות שצילמתי שנה שעברה, עקב שידרוג המחשב-התמונה באדיבותה הרבה של חברתי לקבוצה , שרה כהן ברסט...תודה לך יקירתי .
אבל הדרישה מבני העם המצרי...שביקשו ממני ולא יכולתי לסרב
אז קבלו מתכון שהמבוגרים מתגעגעים לזה בטירוף
שורק- לחמניות מתוקות עם צימוקים של העדה המצרית
ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שימרית
חצי כוס סוכר
1 כפית מלח
1 וחצי כפות דבש
50 גרם חמאה מומסת
תמצית וניל מעט או שקית סוכר וניל
2 כוסות חלב
3 ביצים
1 כוס צימוקים
ההכנה
---------
שמים את הקמח ומפזרים את המלח בצדדים שלא יגע בשמרים.
עושים גומה באמצע הקמח ,שמים את השמרים , מוסיפים סוכר ושמים מעט חלב מחכים 5 דקות לתסיסה.
מוסיפים דבש תמצית וניל וחמאה ואת הביצים ומערבבים.
מוסיפים לאט לאט את החלב, ולשים טוב טוב באמצע , עכשיו לעצור ולהוסיף את הצימוקים.
ללוש היטב כ-10 דקות
להתפיח חמותי מתפיחה כשעה וחצי שעתיים
להכין לחמניות ושוב להתפיח עוד שעה .
למרוח ביצה ולפזר מעט סוכר מעל הביצה
לאפות בחום גבוה מאוד בהתחלה ,ואז להוריד ל180 מעלות סהכ כחצי שעה או עד שמזהיב.
המתכון של חמותי המצרית
מאחר ונמחקו לי התמונות שצילמתי שנה שעברה, עקב שידרוג המחשב-התמונה באדיבותה הרבה של חברתי לקבוצה , שרה כהן ברסט...תודה לך יקירתי .
תודה על המתכון. אכין בשבועות
השבמחקנראה אליפות!
השבמחקלא רואים את כל החומרים
השבמחקהכל ברור ומופיע למעלה
מחקתודה על המתכון אימי הייתה מכינה כל שבועות היא ניפטרה בגיל צעיר ולא השאירה לנו מתכונים
השבמחקהתרגשתי מהתגובה
מחקכוכי,חצי כוס סוכר?
השבמחקנראה מעט לא?
לא
מחקיש דבש..גם
טעים וצימוקים