שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 25 במרץ 2020

הצ'בורקי של מקס מלכיאל



את המאפה הזה אכלתי אי שם בשנות ה80 90 שגרתי בתל כביר.
שכונה בדרום ת"א 
קהילת עולי בוכרה הגיעו לשכונה ונתנו שם צביון אחר ממה שהכרתי במראה, בלבוש ובמיוחד באוכל 
לאט לאט פתחו מאפיה בוכרית  ואולם שמחות /אזכרות ומכרו את המאפים הטעימים שלהם
אחד המתכונים שהייתי קונה ומתעלפת מהטעם זה ציבורק
מעין מאפה מטוגן שבמילוי יש בבשר כבש ובצל וזה היה טעים מאוד
יש לציין שגם המאפה הזה קיים אצלינו בעדה שלי התורכים ואפשר למצוא אותו גם במנגוליה
את המתכון הזה למדתי מסרטון ביוטיוב שעשה מקס מלכיאל
והכנתי ויוצא מושלם


למתכונים נוספים
תוכלו להצטרף לקבוצה בפייסבוק שלי
תלחצו על הקישור

מתכונים ועצות שצברתי בדרך


הכמות היא ל8 גדולים אני מכינה אותם יותר קטנים

300 גרם קמח
כפית שטוחה מלח 6 גרם(אני משתמשת במלח החדש, תוכלו לקרוא עליו בפוסט למטה)
150 מ"ל מים בדיוק זו הכמות
כף שמן (לא חייב)

ללוש את הבצק . הבצק הוא די קשה וזה בסדר מזכיר בצק פסטה
לעשות כדור ולכסות בקערה
נותנים לבצק לנוח 20 דקות עד 1/2 שעה


למילוי
-----

200 גרם בשר כבש( אני השתמשתי בבשר בקר)
50 גרם שומן כבש (חובה לא לוותר זה עושה טעם)
לחתוך את הבשר דק דק ממש לקצוץ עם סכין טובה ואיכותית לחתיכות קטנות
לא לטחון. בציבורק אסלי הבשר לא טחון!!!
לחתוך את השומן גם לקוביות קטנות ממש קוביות קטנות
לחתןך בצל גדול לקוביות דק דק. 


לשים את הבשר והבצל בקערה להוסיף מלח בערך 6 גרם פחות מכפית שטוחה
ופלפל שחור
זה המילוי הקלאסי 


אבל מקס שידרג את המילוי וגם אני
מקס הוסיף מעט פלפל ירוק חריף קצוץ
קצת כוסברה או פטרוזיליה
והוסיף מעט ריחן 

ללוש הכל לתערובת אחידה
להוסיף רבע כוס מים רגילים לתערובת זה נותן עסיסיות אבל לא חייב

ללוש את הבצק שנית  עוד פעם ולתת לו מנוחה של 20 דקות


לחלק את הבצק לחתיכות של 50 גרם (למי שרוצה ציבורקי גדולים) אני מחלקת ליותר אוהבת קטנים
לקמח משטח עבודה וללוש דק לעיגול
מאוד חשוב שיהיה דק 
להשתמש בצלחת כדי לעשות עיגול להניח את הצלחת ולחתוך את שאריות הבצק
או להשתמש בצלחת קטנה
לשים במרכז העיגול בערך כך וחצי גדושה מהמילוי  לסגור לחצי עיגול
לעשות עם האצבעות למטה שיסגר סגירה ממש מסביב לעיגול
ואז לקחת מזלג ולעשות פסים שיהיה צורה יפה


לחמם שמן במחבת בערך 2 ס"מ
לא חם מדי אם יש מד חום 130 מעלות
אם אין מד חום לקחת חתיכת גזר ולגעת בו בשמן אם נוצר בועות בועות זה אומר שהשמן מוכן והחום הרצוי
לטגן ציבורק להפוך אחרי שמזהיב לצד השני ולתת לצד השני להיטגן גם  
ולהתענג זהירות זה טעיםם

לא להתמהמה עם הבצק כי אז הוא יהרס ויהיה דביק לטגן מיד 


















 אני רוצה שתכירו מלח חדש מלח מצויין שנחשפתי אליו לאחרונה

מלח ים מועשר ביוד של חברת מלח הארץ

'מלח הארץ' יצרנית המלח המובילה והוותיקה בישראל, משיקה סדרה חדשה של אריזות קרטון המכילות 1 ק"ג מלח.

אריזות הקרטון החדשות מתאימות לשימוש לאורך זמן, הן ניתנות לפתיחה וסגירה חוזרת והפתח שלהן מאפשר הכנסת כף ואפילו יד, לשימוש נח ולזרייה קלה של המלח.

בסדרה שני מוצרים המתאימים לשימוש יומיומי של כל בני המשפחה:

·        מלח ים דק, אשר אינו סופג לחות, אינו מתגייש וזרימתו קלה.

·        מלח מועשר ביוד- מינרל חשוב בתזונה של כל המשפחה.
את אריזות הקרטון החדשות של 'מלח הארץ' ניתן להשיג בכל רשתות השיווק, החנויות והמרכולים.

מחיר קרטון 1 ק"ג מלח ים דק ברשתות המובילות נע בין 4.80 ₪ ל- 5 ₪. 

מחיר קרטון 1 ק"ג מלח מועשר ביוד ברשתות המובילות נע בין  5.80 ₪ ל-6.90 ₪.



ארכיון הבלוג