כל טו בשבט אני ובעלי מקבלים אריזות גדולות של פירות יבשים
ותמיד נשאר לנו המון בבית
אף אחד לא נוגע
לאחרונה קראתי בספר שאפשר להכין ריבה מפירות יבשים
אז אספתי את כל המשמשים היבשים כמות של 450 גרם והכנתי
הייתי בהלם כמה הריבה טעימה
מי היה מאמין שמפירות יבשים יצא ריבה מדהימה
450 גרם משמשים מיובשים
לשטוף במים טוב טוב. לחתוך לבדוק שאין תולעים
ואז להשרות לשעה במים קרים
לסנן מהמים
להכניס לסיר כבד
לשים את המשמשים המסוננים
להוסיף מים עד שיעברו מעט את המשמשים
ולבשל לרתיחה אש גבוהה
להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שמתרכך
מידי פעם להוסיף מים רותחים אם רואים שממש חסר מים
כשמתרככים המשמשים זה הזמן להוסיף 3/4 כוס סוכר( כוס מידה של 240 מ"ל)
ומיץ לימון( אני שמה כחצי לימון קטן
מי שאוהב חמצמץ אפשר יותר)
ולבשל עד שמסמיך ונהיה ריבה
ומיץ לימון( אני שמה כחצי לימון קטן
מי שאוהב חמצמץ אפשר יותר)
ולבשל עד שמסמיך ונהיה ריבה
5 דקות חפני הסוף להגביר להבה לכבות
לקחת צלחת לשים מעט ריבה
להכניס למקפיא ממש לשניה שהריבה תהיה קרה
ואז עם האצבע לעשות פס
אם הפס נשאר והריבה לא חוזרת זה מוכן
כדאי לטחון בבלנדר מוט להשאיר מעט חתיכות