שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 20 במרץ 2016

פרחי פילו קוטז ותירס







וידוי קטן...
יש בצק אחד שמעולם לא הכנתי איתו משהו..(עד היום) זה בצק פילו
תמיד היה נראה לי שהבצק הזה בעייתי.לא אסתדר איתו
בצק פילו למי שלא יודע זה בצק עלים נטול שומן ..מצויין למי שעושה דיאטה(כמות הקלוריות שלו נמוך )
זה בצק גם  שמתפרק ולא נוח לעבוד איתו ככה חשבתי לעצמי
התעלמתי ממנו בכל קניה שלי בסופר

לאחרונה חברת מעדנות השיקה 2 בצקים חדשים בצק פילו  רגיל ובצק מקמח מלא
ואני קיבלתי אתגר להכין מאפה..




המאפה יצא טעים מאוד מתפצפץ בפה עם מלית משגעת...מעולה לארוחת ערב או אפילו לאירוח...
אז קדימה לעבודה..ואני יכולה להעיד שהבצק מאוד קל לשימוש פשוט צריך לשמן אותו היטב




החומרים
---------

תבנית בעלת 12 שקעים או 2 תבניות של 6 שקעים
(ניתן להכין את המאפה גם בתבנית גדולה קוטר 20 ס"מ

4 עלי פילו מופשרים וחתוכים לריבועים של 10*10 ס"מ
1 כף שמן (רצוי קנולה

למלית
------
1 מיכל קוט'ז (אני ערבבתי גם 3 כפות גבינה לבנה 
2 ביצים
גבינה צהובה מגורדת( הכי טעים זה עם קשקבל אבל כל גבינה מתאימה וטעימה
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל שחור
1 פחית (250 מ"ל שימורי תירס מסונן) 

אפשר גם זיתים ירוקים חתוכים לעיגולים
אפשר לוותר על התירס ולשים פטריות/זיתים/כל מילוי אחר 

לפיזור
-----
זרעוני שומשום
זרעוני קצח
אפשר גרעיני חמניות

ההכנה
-----
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות

לשמן את כל שקעי התבניות בשמן

להבריש את העלים בשמן ולסדר אותם בשקעים בערימות של 3 עלים בכל שקע..
תסדרו אותם שהם חופפים בצורת פרח



לערבב את כל מרכיבי המלית ולחלק על השקעים לא עד הסוף 3/4 
לפזר את השומשום/קצח/גרעינים



לאפות כחצי שעה או עד שהמלית מזהיבה
לתת מעט להתקרר ולהוציא מהשקע






להגיש חם עם סלט ויש לכם ארוחה טעימה ודלת קלוריות אפילו






ארכיון הבלוג