שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 4 ביולי 2020

מסיר שומנים קר - מסיר כתמי שמן

איזה מעצבן זה שטיגנתם שניצל והשמן ניתז על הבגד?
או הילד אכל ציפס ונגע בבגדים
הטיפ להוציא כתמי שמן
זה לרסס את הבגד במסיר שומנים
כן כן חומר הניקוי לכיריים לסירים
אבל לפני שמרססים להתיז בפינה קטנה בבגד לראות שלא עושה נזק ואז על הכתם עצמו
להספיג 10 דקות
לכבס בטמפרטןרה  40 מעלות..לא יותר מ40 מעלות
ואין זכר לכתם  


איך להחזיר את הברק לראשי הגז

עוד טיפים בענייני נקיון
כביסה
תרופות סבתא
טיפים לבישול
חפשו אותי בפייסבוק

מתכונים ועצות שצברתי בדרך

ראשי הכיריים איבדו את הברק
נהיו משחור אפור
מוכר לכם?
אז חשבתי שאבוד
אבל למדתי  טיפ
וזה עובד
להשרות את ראשי הכיריים בשמן . כל שמן 
ממש לטבול אותם
לא צריך הרבה
רבע שעה
אחר כך לשטוף ולקרצף עם סבון כלים
עם המגבת האדומה זה לפני
והתצלום השני זה אחרי..
וזה כיריים של 14 שנים
לפני


אחרי



עוגת מוס שוקולד אלוהית



הרבה אנשים  ששומעים  שיש במוס השוקולד האלוהי שאני מכינה, ביצים לא מבושלות ישר נרתעים 
אבל אני לא מתכוונת לשכנע אם זה בריא או לא . ולא נכנסת לנושא.
יש גם את המחסום הפסיכולוגי  
שנים שאני מכינה   מוס אורגינל, שמכינים רק מביצים לא מבושלות ואין לנו בעיה עם זה
יש הרבה גרסאות גם בלי ביצים-ניסיתי, לא הגעתי למרקם של המוס המושלם הזה








קבלו מתכון מדהים וטעים
100 גרם חמאה (אפשר גם ממחמאה אבל הטעם לא יהיה מושלם כמו בחמאה)
200  גרם  שוקולד מריר
4 ביצים גדולות מופרדות לחלבון ולחלמון
4 כפות סוכר
מיכל שמנת מתוקה להקצפה


ממיסים על בן מרי(סיר על סיר מים) את החמאה והשוקולד
לאחר שהשוקולד נמס בחמאה מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב היטב
אני כל חלמון מערבבת היטב ואז מוסיפה עוד חלמון 
בשלב הזה ניתן להוסיף ברנדי מעט או רם או תמצית וניל
נותנים מעט להצטנן
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד בתנועות עטיפה
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
ועכשיו לוקחים את השוקולד/שמנת  שמחכה לנו ובכמה פעמים ממזגים אותו לקציפת החלבון בתנועות עטיפה


לקחת תבנית בינונית או עגולה 24

לטבול  ביסקוטים(לשונות חתול) עם נס קפה/חלב/מים ולהניח בתבנית. אפשר גם ביסקויטים או בסיס עוגת טורט דקה
למזוג את כל המוס על הביסקוטים
ולהכניס לשעתיים למקפיא או יותר

אפשר לקשט בתותים/אפרסקים/ גנאש שוקולד/סירופ שוקולד או להשאיר כפי שהיא 
רצוי להקפיא את העוגה וכשרוצים לאכול מפשירים 





ארכיון הבלוג