את העוגה הזו אני מכינה כל שנה בפסח . היא כל כך טעימה ומככבת בפסח
המתכון נלקח מגזיר עיתון שתלשתי מעיתון לאישה.
בזמנו היה מדור פופולרי "עוגות השבוע"
מתכונים שבחרה אותם רות סירקיס מתוך אלפי מתכונים שהגיעו מקוריים למערכת
כל שבוע חיכיתי למתכון השבועי ותלשתי אותו. רוב המתכונים משנת 1992ואפילו לפני
ויש לי קלסר עמוס במתכונים מהמדור. אין מצב שאזרוק אותו
אז קבלו מתכון אליפות
לא ממש הספקתי לצלם
כי הילדים חתכו בצורה מחרידה אז זה התמונה היחידה
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזים טחונים
100 גרם פתיתי קוקוס
100 גרם שוקולד מריר מגורד
1 כף ברנדי
1 כף תמצית וניל
1 כף ליקר שוקולד (אפשר לותר)
1 כפית מיץ לימון
מחממים תנור לחום בינוני -נמוך 170
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב ומוצק
מקפלים את החלומים אל הקצף, מוסיפים את האגוזים, הקוקוס, השוקולד, הברנדי הווניל הליקר ומיץ הלימון
מקפלים בעדינות עד שייבלעו כליל בבלילה
משמנים היטב את תבנית האפייה ומעבירים אליה את הבלילה
אופים שעה ומניחים להצטנן היטב
העוגה מדהימה ככה
אבל מי שרוצה אפשר לצפות בסירופ שוקולד ולגרד 50 גרם שוקולד מריר