שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 30 באפריל 2015

פאטייר-מאפה דרוזי/ערבי במילוי עלי סלק

פאטייר-מאפה ערבי ממולא בעלי סלק חמצמץ

מתכון של חמותי המצרית 
את עלי הסלק ניתן להשיג בשווקים או אצל הירקן




לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים..אני משתמשת בשמרית+משפר אפיה שנותן טריות

גם אחרי יום
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

מלית
1 ק"ג עלי סלק בר מנוקים וקצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
שמן
מיץ מ-1 לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם


הכנת הבצק:
1. לשים את הקמח בקערה, לעשות גומה, לשים בתוך הגומה את השמרים, את הסוכר ומעט מהמים   החמימים..לחכות 5 דקות לתסיסה ואז להוסיף מסביב את השמן..
.להפעיל מיקסר להוסיף בסירוגין את  המים ובסוף את המלח. 
 ללוש לבצק אחיד וגמיש

2. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה, לאחר מכן לשים
    אותו שוב ומניחים לתפוח שוב למשך כחצי שעה.
הכנת המלית
1. שוטפים היטב את עלי הסלק במים פושרים עד שיהיו נקיים.
קוצצים את העלים דק ככל האפשר.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב,מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים
ומאדים.
3. מוסיפים את מיץ הלימון,המלח,הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.
ההכנה
---------
1. יוצרים כדורי בצק קטנים ומשטחים אותם בידיים משומנות.
2. מניחים כף מהמלית על הבצק וסוגרים למשולש בצורת מעטפת.
3. מניחים על תבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש
לחום גבוה של 175 מעלות כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

קח תפוח ותהיה לי בריא



תפוח....
=====
רובנו אוהבים תפוח...אבל הרבה לא יודעים שתפוח זה גם אחד האנטיביוטיקות של הטבע.



את התפוח מומלץ לאכול על קיבה ריקה...



קמתם מהשינה צחצחתם שיניים קחו תפוח לדרך ותרגישו פלאים..



.אני כמעט כל יום בדרך לעבודה בעודי נוהגת-אוכלת תפוח על הבוקר..


אכילת תפוח גורם לנשום בקלות-אכלני תפוחים נהנים מתפקודי ריאות טובים ומנפח ריאות גדול יותר.
התפוחים עשירים בנוגדי חמצון (בדיוק החומר שמצוי בבצל, ביין אדום ובתה ירוק)
מומלץ לאכול 2 תפוחי עץ או יותר לשבוע-וזה מפחית התקפי אסתמה, ציפצופים , חירחורים ושאר תופעות הקשורות בתפקודי ריאות.
בעבר סבלתי גם בתסמונת טרום ויסתי...בחילות והקאות,ומרגע שהתחלתי לאכול על קיבה ריקה כל יום תפוח-התופעה נעלמה
גם הרמב"ם הקדיש בסיפרו סודות מן הרמב"ם פרק שלם על התפוח
אז קח תפוח ותהיה לי בריא-וזה לא קלישאה

רפרפת אורז

פודינג  אורז-סוטלאץ' 
---------------------
את המתכון הזה למדתי מסבתי ז"ל הטורקיה, כל שבת שהייתי באה לבקרה ,היתה מגישה לי פודינג מאורז 
קבלו מתכון אותנטי עם 3 כללי ברזל

המרכיבים ל4 מנות
===========
4  כוסות חלב 
2 כוסות מים
רבע כוס אורז יסמין, שהשרינו שעה במים ושטפנו כמובן לאחר מכן.
חצי כוס סוכר-(לא חייב)

להגשה: קינמון טחון.

.אני מפזרת גם מעט דבש..לפעמים צימוקים או אגוזי מלך לשידרוג

לשים את כל המרכיבים בסיר, בעל תחתית עבה

לערבב ולהביא לרתיחה על אש גבוהה
להנמיך את הלהבה ללהבה נמוכה  מאוד להוסיף בשלב הזה את הסוכר(ניתן לוותר)
לבשל ללא כיסוי ותוך עירבוב מדי פעם כשעה  ,עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
לצנן ולאחסן במקרר עד לקירור מוחלט




כללי ברזל לסוטלאץ
==============
1. את האורז מבשלים תמיד על להבה נמוכה מאוד ,שלא יחכך.
2. בשעת הבישול צריך תמיד להישאר בסיר נוזלים ,אם חסר תמיד אפשר       להוסיף עוד כחצי כוס מים או חלב במהלך הבישול.
3. את הסוטלאץ אחרי שמוכן חייבים לקרר היטב ובלי קיצורי דרך, ולהגישו       מיד שיוצא מהמקרר






ארכיון הבלוג