פודינג אורז-סוטלאץ'
---------------------
את המתכון הזה למדתי מסבתי ז"ל הטורקיה, כל שבת שהייתי באה לבקרה ,היתה מגישה לי פודינג מאורז
קבלו מתכון אותנטי עם 3 כללי ברזל
המרכיבים ל4 מנות
===========
4 כוסות חלב
2 כוסות מים
רבע כוס אורז יסמין, שהשרינו שעה במים ושטפנו כמובן לאחר מכן.
חצי כוס סוכר-(לא חייב)
להגשה: קינמון טחון.
.אני מפזרת גם מעט דבש..לפעמים צימוקים או אגוזי מלך לשידרוג
לשים את כל המרכיבים בסיר, בעל תחתית עבה
לערבב ולהביא לרתיחה על אש גבוהה
להנמיך את הלהבה ללהבה נמוכה מאוד להוסיף בשלב הזה את הסוכר(ניתן לוותר)
לבשל ללא כיסוי ותוך עירבוב מדי פעם כשעה ,עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
לצנן ולאחסן במקרר עד לקירור מוחלט
כללי ברזל לסוטלאץ
==============
1. את האורז מבשלים תמיד על להבה נמוכה מאוד ,שלא יחכך.
2. בשעת הבישול צריך תמיד להישאר בסיר נוזלים ,אם חסר תמיד אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים או חלב במהלך הבישול.
3. את הסוטלאץ אחרי שמוכן חייבים לקרר היטב ובלי קיצורי דרך, ולהגישו מיד שיוצא מהמקרר
---------------------
את המתכון הזה למדתי מסבתי ז"ל הטורקיה, כל שבת שהייתי באה לבקרה ,היתה מגישה לי פודינג מאורז
קבלו מתכון אותנטי עם 3 כללי ברזל
המרכיבים ל4 מנות
===========
4 כוסות חלב
2 כוסות מים
רבע כוס אורז יסמין, שהשרינו שעה במים ושטפנו כמובן לאחר מכן.
חצי כוס סוכר-(לא חייב)
להגשה: קינמון טחון.
.אני מפזרת גם מעט דבש..לפעמים צימוקים או אגוזי מלך לשידרוג
לשים את כל המרכיבים בסיר, בעל תחתית עבה
לערבב ולהביא לרתיחה על אש גבוהה
להנמיך את הלהבה ללהבה נמוכה מאוד להוסיף בשלב הזה את הסוכר(ניתן לוותר)
לבשל ללא כיסוי ותוך עירבוב מדי פעם כשעה ,עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
לצנן ולאחסן במקרר עד לקירור מוחלט
כללי ברזל לסוטלאץ
==============
1. את האורז מבשלים תמיד על להבה נמוכה מאוד ,שלא יחכך.
2. בשעת הבישול צריך תמיד להישאר בסיר נוזלים ,אם חסר תמיד אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים או חלב במהלך הבישול.
3. את הסוטלאץ אחרי שמוכן חייבים לקרר היטב ובלי קיצורי דרך, ולהגישו מיד שיוצא מהמקרר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה