שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 6 במאי 2020

כל הטיפים לסטייק מושלם במחבת



אם יש משהו שאני הכי אוהבת זה סטייק עסיסי ......כל אירוע, כל מסעדה אני מזמינה סטייק
אבל אני כל כך מתאכזבת ברוב  הפעמים באירוע הסטייק יבש, לא עסיסי, מרקם סוליה או לא נעלס היטב
לכן הלכתי ושאלתי כמה שפים ידועים רציתי לדעת איך מגיעים לשלמות בבית במחבת 
יכולתי לקבל את התשובות ששלחתי שאלות בפקס ,לעיתון לאישה במדור מדור שמבקשים מתכונים .
בזמנו לא היה גוגל  והם ענו לי ואני רשמתי כרגיל במחברת 





1. אני אוהבת נתח אנטריקוט לצערי מידת העשיה המומלצת על בעלי היא מדיום רייר אבל אני מזמינה מדיום


2. נתח סטייק חייב להיות לא דק מידי. כלומר עבה הכי מומלץ, 1.5 ס"מ (450-400  גרם בערך) עדיף מיושן 
3.  העשייה תעשה על מחבת לוהטת ואחר כך נעביר לתנור -שילוב מנצח
4. הבשר חייב להיות בטמפרטורת החדר, אנחנו נוציא את הבשר חצי שעה לפני הצליה כך ישאר עסיסי
5. הנתח חייב להיות עם נימי שומן בתוכו ומסביבו. זה הנתח שאתם צריכים לבחור
6. אם הנתח קפוא אז להפשיר אותו בתוך המקרר לא בחוץ . לא שמים קפוא במחבת ממש לא
ואז להוציא מהמקרר
7. חובה לייבש את הסטייק לפני הצלייה נוזלים הם האוייב שלו


אז אחרי שהפשרנו את הסטייק ונגבנו אותו מכל הנוזלים

מניחים מחבת על להבה גבוהה ללא שמן מס דקות. עד שהיא חמה מאוד, מחבת יציקה עבה ומחוממת היטב 
אני אוהבת מחבת פסים עושה צורה לסטייק
במחבת פסים הנוזלים יקוו בתחתית הבשר

מניחים את הסטייק למס' דקות לא מזרזים אותו לא נוגעים בו לא מציקים לו, כלומר אל תתעסקו עם הסטייק בזמן הצלייה

יש כמה דרכים לתיבול
יש כאלה שלא משמנים אלא מפזרים פלפל גרוס גס ומלח בזמן הצליה. לא פלפל טחון ממש לא 
הפלפל הגרוס חייב להיות טרי .
אני אוהבת לשמן בשמן זית ואז מתבלת בפלפל גרוס בלבד עם מטחנה, ובמלח בלבד 
למי שלא שומר כשרות אז תמרחו חמאה מזוקקת לא חמאה רגילה כי היא תשרף 
שומן מגביר בערה
כל המיצים שיש בבשר יאטמו
ניתן לו כמה דקות ואז השלמה בתנור 
ואז להזהר מלחתוך מיד שהמיצים ירגעו 


קיבלתי להתנסות בתבלין לסטייק מונטריאול של חברת "נפטון"
והחלטתי לבדוק אותו
מרחתי שמן ואת התבלין ויצא מושלם
התערובת פיקנטית, המתאימה לתיבול סטייק, מתאימה גם לתיבול מנות נהדרות נוספות במנגל, בפלנצ'ה (מחבת פסים) או בגריל של התנור – כמו דגים, פרגיות, חזה עוף או תפוחי אדמה, והיא גם מצוינת לתיבול אורז, נודלס, איטריות ועוד. 

התערובת מכילה, בין השאר, פלפל שחור, מלח גס, שום גבישי ובצל יבש, והיא ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים.
החברה מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט. 
כשר: בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"ץ בית יוסף.

מחיר: 11.90 – 13.90 ש"ח (למטחנה במשקל 65 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות ובאתרים שלהם. 








והתוספת הכי מומלצת 
תפוח אדמה מדורה
אני שמה בתבנית חד פעמית מלח גס מניחה תפוחי אדמה וצולה בתנור בחום גבוה מאוד   


רוטב  מושלם לסטייק 
כנסו לקישור 
רוטב צ'ימיצ'ורי



ארכיון הבלוג