השבוע נתקלתי במתכון של עוגת תפוזים שונה מהמתכון שלי ואמרתי אכין אותו בהזדמנות שיהיו תפוזים טובים ועסיסיים בסופר
שלפתי את המתכון. והכנתי
ואכן העוגה יצאה רכה כמו ענן
מצרפת מתכון של נופר אהרון .
אוורירית כמו ענן עם ניחוח להתעלף
4 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים אפשר גם פרימור
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1/2 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה
אפשר להכין סירופ: אני מדלגת על שלב זה
חצי כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
לערבב על להבה נמוכה ולצקת על העוגה כשהיא מוכנה
תבנית 26 לשמן
אם סיר פלא לא לשמן
אופן הכנה:
להקציף ביצים מהירות גבוהה ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף נוקשה
לקפל את הקמח בפעמיים שלוש,להוסיף את השמן, מיץ תפוזים וקליפה מגורדת
להוסיף תמצית וניל ואבקת אפייה עד לקבלת בלילה אחידה
לשמן תבנית ולצקת את הבלילה
לאפות בחום 180 כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש
מי שרוצה להכין כמוני עוגת שיש
לצקת 3/4 מהבלילה לסיר הפלא
להמיס שוקולד מריר לערבב עם הרבע שנותר עד שהתערובת נהיית שוקולדית
לשפוך על הבלילה בתבנית
ועם מזלג לצייר כך תהיה לנו עוגת שיש תפוזים