אם יש משהו שאני מתלהבת ממנו כמו ילדה קטנה, זה שוקולד ודברי מתיקה
תנו לי ממתקים ועשיתם אותי מאושרת, עם חיוך מרוח על הפנים וקולות של גרגור והנאה יוצאים לי מהפה
ממתקים תמיד עשו לי את זה בכלל ושוקולד בפרט
ואני לא מדברת על הממתקים המסחריים אני מדברת על שוקולד, ונוגט ומיני מתיקה איכותיים וברמה גבוהה
ולמה אני מספרת לכם את ההקדמה הזו כי קיבלתי מתנה מארז מפנק של מיני קליסון , שוקולדים וקוביות נוגט מפרובאנס
הכל היה מושלם ברמה גבוהה מאוד, והטעם אוי כמה שהיה טעים
שלא התאפקתי וחיסלתי הכל, הייתי חייבת לטעום מהכל
ולא נשאר שום דבר
לא..לא נסעתי לפרובאנס ולא שלחו לי משם
המעדן מפרובאנס הגיע לישראל , דוכן מתוק ומהמם נפתח בקניון עזריאלי
גבעתיים
הדוכן מציע קליסונים במגוון טעמים וניתן אפילו למצוא גם פירות קונפי מסוכרים, נוגטים במגוון טעמים, שקדים ואגוזי לוז מצופים בשוקולד,
ריבות פרי משולבות בקרם עשיר של שקדים/נוגט והכל ברמה הגבוהה ביותר שקונדיטוריה צרפתית יודעת להכין
קליסון הוא דבר מתיקה ייחודי שנשמר לאורך ההיסטוריה, באקס אן פרובאנס הוא נחשב כירושה של העיר וכבש את כל פרובאנס כסמל הגסטרונומי שלה.
המתכון של הקליסון ד'אקס נשאר ללא שינוי מאז המצאתו ב1454.
באתר ובחנות תמצאו בטעמי לבנדר, ורדים מוינה, פטל,אגס קרמל שקדים ועוד טעמים מיוחדים
התערובת מורכבת ממרכיבים טבעייים
-------------------------------------
שקדים מולבנים טחונים- לפחות 32 אחוז מהבצק, הקונדיטוריה משתמשת בשקדים אך ורק מפרובנס ומאגן הים התיכון והם עדינים ועשירים בטעם
מלון מסוכר וקליפות תפוזים מסוכרות -לפחות 30 אחוז מהבצק- מלון הוא הפרי העיקרי במתכון הזה 95% מהפירות הסוכרתיים והוא גדל באופן בלעדי בפרובנס, מתוק מטעמו התפקיד שלו חשוב מאחר והוא תורם למרקם הסופי של הקליסטון
המלון המסוכר מיוצר בשיטת אפט- הבירה העולמית של הפירות המסוכרים מהמאה ה14
ציפוי של רויאל אייסניג- מיוצר מחלמונים , חלק כמו שיש
שכבה דקה של לחם ללא שמרים
עונג צרוף של נוגט
עוד מוצרים בדוכן
קונפיטורת דובדובנים עם קרם קליסון
-------------------------------
ההיסטוריה החלה ב1920 בלב אקס אן בפרובאנס
באקס אן בפרובאנס , הבירה ההיסטרית של השקד היה פעם בית מלאכה של קונדיטוריה שנקראת nougaterie du roy rene
ב1920 ארנסט ג'ולייט יוצר נוגט נלהב קנה את בית המלאכה כדי שיוכל לייצר את מתכוני הנוגט והקליסון שלו
הוא עבד עם חומרי גלם האזוריים הכי טובים ונשאר נאמן למסורת הפרובאנסילית
ב2016 תפנית- אוליביה באסון יליד פרובאנס ומקים "לאוקסיטן "רוכש את LE ROY RENE עם כמעט מאה שנות מומחיות
החברה תחגוג ב2020 את יום השנה ה100
המטרה להפוך את הקונדיטוריה לידועה ומפורסמת יותר ברחבי העולם
וכאמור, גם לארצינו זה הגיע ,הדוכן נפתח בקניון גבעתיים
מחירים :
ממרחים- 39 ₪- 59 ₪
עוגיות- 59 ₪
מארזי קליסון- בודד 3 ₪ , 33 ₪ - 100 גרם, מארזים מ-15 ₪ ועד 179 ₪
מארזי נוגט- בודד 3 ₪, 33 ₪ - 100 גרם, מארזים מ-15 ₪ ועד 159 ₪
מארז תערובת- נוגט+ קליסון- 80 ₪
אגוזים מצופים- 49 ₪
כניסה לאתר שלהם ותתחילו לעשות קניות , זהירות זה ממכר
https://iscalisson.com/Catalog.asp
חפש אותם בפייס
https://www.facebook.com/LeRoyReneIsrael/?ref=bookmarks