שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 26 במרץ 2016

איזה כיף בחווה בחווה של חוה..איזה כיף בחווה -מוי כיף


אם אתם מחפשים מקום קסום...מקום שמשלב  יציאה לטבע..קירבה לחיות ומגוון פעלויות 
סעו לחווה של חוה בקיבוץ חפץ חיים




קצת רקע:
החווה של חוה היא חוה חקלאית שהוקמה ע"י חוי ובני משפחתה
מתוך מטרה לספק בילוי משפחתי עם חינוך לאהבה וכיבוד הטבע והסביבה
החווה פועלת תחת פיקוח רשות שמורת הטבע וצער בעלי חיים
וחלק מהחיות המתגוררות בחווה נמצאות לשם שיקום והצלה

הגעתי לחווה של חוה בשושן פורים , עם 3 ילדיי ונתגלה לעיניי חווה ענקית עם מרחבים עצומים
אפילו מתאימה לנכים מאחר ושבילי הבטון ואף השירותים נגישים לנכים-שזה דבר מצויין

איך שנכנסנו  מצאנו מקום מקסים עם שפע פעילויות לילדים ולהורים-והכל במחיר אחד
  אתה יכול לשוטט שעות..לרכב כמה פעמים על חמורים -ללא הגבלה
ובגלל שהיה פורים אפילו היתה מאפרת מדהימה 



 


התחלנו עם נסיעה ברכבת..שהובילה אותנו ברחבי הקיבוץ עד לרפת..אי אפשר לפספס הריח..הריח..
שם שמענו הסבר ..ירדנו מהרכבת ואף האכלנו את הפרות בחציר
אפילו הפרחנו יונת דואר עם מכתב ברגלה לשמים









משם המשכנו  ברכיבה על חמורים...






וגם לקטנים...




אפינו פיתות..כל ילד מקבל חתיכת בצק מערוך מרדד והופ לטבון...הפיתה ממש טעימה





שוטטנו ברחבי החווה פגשנו המון חיות ,
תאו..קופים...יענים...ואפילו גמל
ליד כל כלוב יש הסבר מעניין מי החיה..ארץ מוצאה...







איזה התרגשות לשים  נחש על הצוואר




בחווה יש גם פעלויות לילדים קטנים..מתנפחים ואפילו ג'ימבורי ואנחנו ההורים יכולים לנוח בצל













כל שעה עגולה יש חליבת עזים..שמענו הסבר מדהים מחווי (שעל שמה נקרא החווה) ממקימי החווה
אישה מקסימה עם ים סבלנות ואהבה לילדים, שמעבירה את ההסבר בצורה
הומוריסטית 


היא גם נתנה לילדים לחלוב...










בחווה הזו אפשר לבלות שעות..הזמן טס שנהנים
למי שמביא אוכל מהבית יש מקומות מוצלים עם שולחנות וספסלים...
ואפילו קיוסק קטן שאפשר לקנות במחירים סבירים גלידות..ארטיקים ואפילו פיצה 

חזרנו עייפים אך מרוצים
ממליצה בחום...


---------------------------------------------------------------------------------
מחירים ושעות פעילות:
ילד (מגיל שנתיים) : 47 ש"ח
מבוגר : 25 ש"ח
נכה : 15 ש"ח (בהצגת תעודה)
אזרח ותיק : 15 ש"ח (בהצגת תעודה)
מ.א נחל שורק : 15% הנחה (בהצגת תעודה )
הנחות והטבות ניתן למצוא במועדונים:
חבר, בהצדעה, מגה לאן, מועדון טוב,
לאומי קארד...ישראכרט יש מבצעים כמו 1+1
קרנות השוטרים, מועדון שלך, טבע, שווה, פרטנר,

החווה פתוחה למשפחות בחופשות של משרד החינוך | שבתות – סגור        


חפשו בפייסבוק" החווה של חוה"

                          


יום רביעי, 23 במרץ 2016

טורט פרג, שוקולד, צימוקים ואגוזים


כשפרג..שוקולד אגוזים וצימוקים נפגשים
יוצאת עוגה מהסרטים
לכבוד פורים קבלו מתכון לעוגה טעימה 
אין בה בכלל קמח...
את המתכון אימצתי לפני 10 שנים מעיתון "שף" של לאישה. והמתכון מלווה אותי כל פורים





תבנית קפיץ מס' 26 ס"מ

החומרים
-------
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה שהוצאנו לטמפ' החדר
3 כפות ברנדי/ליקר
6 ביצים מופרדות
1 ורבע כוסות סוכר
2 כוסות פרג(200 גרם סה"כ)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים- 
100 גרם צימוקים בהירים- 
3 כפות פירורי לחם








לציפוי
-----
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה


ההכנה
-----
לחמם תנור מראש 175 לשמן את התבנית
לשבור את השוקולד לשים אותו בסיר שהוא מונח על סיר נוסף מלא במים רותחים
לבשל עד שהוא נמס לגמרי
להסיר מהאש . להוסיף את החמאה ולבחוש עד שנמס
להוסיף את הברנדי ואת החלמונים ולערבב

להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב

להוסיף לקצף את עיסת השוקולד ולערבב ידנית בתנועות קיפול.
להוסיף את הפרג, את האגוזים, את הצימוקים ופירורי הלחם
לערבב ממש מעט עד שמתקבלת בלילה אחידה
לצקת לתבנית ולאפות כ50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
לצנן את העוגה

הקרם:
-----
להמיס את השוקולד והחמאה עד לתערובת אחידה
למרוח את הקרם על העוגה שהתקררה בנתיים




עמק צורות שמחה לילדים


איזה אושר נפרס בפניו של בני הקטן שראה את המוצר החדש של תנובה
גבינת עמק בצורת דובי..ובצורת רכבת
אין מה לעשות,מאז ומתמיד העין שלנו אוכלת..ואוכל שמוגש בצורה יפה ומדליקה  גונבת את ההצגה
ואם הילד שלכם לא ממש אוהב גבינה צהובה..תנסו להכין לו כריך כזה-דובי שובי, מובטח לכם שהכל יתחסל..




תנובה גאה להציג במיוחד לילדים פרוסות גבינה בצורות דובי ורכבת

נסו לאייר כאוות נפשכם, כיד הדמיון והכינו עם הילדים ציורי גבינה צהובה
מירקות טריים..זיתים...ואפילו אצלי אוכלים פטרוזיליה 
אין ילד שיסרב לאכול כריך שכזה 
הגבינה דלת לקטוז והטעם המוכר של "עמק"
כל  פרוסה מספקת כ18% מתצרוכת הסידן היומית ו30% מכמות החלבון היומית 





או כזה




יום שלישי, 22 במרץ 2016

המלצה- הבשורה החדשה של פסטרמות טירת צבי






הבן שלי בעייתי באוכל..שלא נדבר על מאכלי בשר
הוא לא מוכן לאכול בשר  ולא כבד..שלא נדבר על בשר בקר,שעשיר בברזל
והוא כל כך רזה ואנמי 

כשהוזמנו לדיאטיקנית לדון בנושא התזונה הלקויה שלו,היא המליצה לי על פסטרמה דלת שומן

לטענתה ,הפסטרמות דלות בשומן ובכולסטרול ויכולות להוות תחליף למנה בשרית, מאחר שהן מספקות חלבון, ברזל וויטמין B12. 
לפי המלצתה להכין לו , עד שני כריכים בשבוע עם פסטרמה

כאחת שדוגלת על תזונה נכונה..ומבשלת בריא
היה קשה לי עם הבשורה הזו..רוב הנקניקים בסופרים מכילים צבעי מאכל..עתירי שומן
עם חומרים משמרים..כל שהיה קשה לי להכניס מוצר כזה הביתה 


לאחרונה  שמחתי לשמוע את הבשורה החדשה של טירת צבי-הוציאו לשוק פסטרמה חדשה
פסטרמה מרכיבים טבעיים בלבד
דלת שומן- רק 2% שומן בלבד
ללא תוספת חומרים משמרים
ללא תוספת פוספטים
ללא צבעי מאכל
ללא גלוטן ועם פחות נתרן 

קיבלתי להתנסות 3 מוצרים חדשים 
פסטרמה דבש וסילאן
פסטרמה ברביקיו
פסטרמה פפריקה

נתתי לבני והוא פשוט אכל אותם כמו "גרעינים"
גילגל אותם  ואכל וביקש עוד ...כמעט סיים את כל האריזה 


לכן אם יש לכם ילד שבעייתי באוכל, ולא אוהב בשר נסו את הפסטרמות של טירת צבי


אני אף טעמתי והכנתי לי כריך טעים
ואני רוצה לומר שהפסטרמות איכותיות וטעימות מאוד





יום ראשון, 20 במרץ 2016

פרחי פילו קוטז ותירס







וידוי קטן...
יש בצק אחד שמעולם לא הכנתי איתו משהו..(עד היום) זה בצק פילו
תמיד היה נראה לי שהבצק הזה בעייתי.לא אסתדר איתו
בצק פילו למי שלא יודע זה בצק עלים נטול שומן ..מצויין למי שעושה דיאטה(כמות הקלוריות שלו נמוך )
זה בצק גם  שמתפרק ולא נוח לעבוד איתו ככה חשבתי לעצמי
התעלמתי ממנו בכל קניה שלי בסופר

לאחרונה חברת מעדנות השיקה 2 בצקים חדשים בצק פילו  רגיל ובצק מקמח מלא
ואני קיבלתי אתגר להכין מאפה..




המאפה יצא טעים מאוד מתפצפץ בפה עם מלית משגעת...מעולה לארוחת ערב או אפילו לאירוח...
אז קדימה לעבודה..ואני יכולה להעיד שהבצק מאוד קל לשימוש פשוט צריך לשמן אותו היטב




החומרים
---------

תבנית בעלת 12 שקעים או 2 תבניות של 6 שקעים
(ניתן להכין את המאפה גם בתבנית גדולה קוטר 20 ס"מ

4 עלי פילו מופשרים וחתוכים לריבועים של 10*10 ס"מ
1 כף שמן (רצוי קנולה

למלית
------
1 מיכל קוט'ז (אני ערבבתי גם 3 כפות גבינה לבנה 
2 ביצים
גבינה צהובה מגורדת( הכי טעים זה עם קשקבל אבל כל גבינה מתאימה וטעימה
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל שחור
1 פחית (250 מ"ל שימורי תירס מסונן) 

אפשר גם זיתים ירוקים חתוכים לעיגולים
אפשר לוותר על התירס ולשים פטריות/זיתים/כל מילוי אחר 

לפיזור
-----
זרעוני שומשום
זרעוני קצח
אפשר גרעיני חמניות

ההכנה
-----
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות

לשמן את כל שקעי התבניות בשמן

להבריש את העלים בשמן ולסדר אותם בשקעים בערימות של 3 עלים בכל שקע..
תסדרו אותם שהם חופפים בצורת פרח



לערבב את כל מרכיבי המלית ולחלק על השקעים לא עד הסוף 3/4 
לפזר את השומשום/קצח/גרעינים



לאפות כחצי שעה או עד שהמלית מזהיבה
לתת מעט להתקרר ולהוציא מהשקע






להגיש חם עם סלט ויש לכם ארוחה טעימה ודלת קלוריות אפילו






יום חמישי, 17 במרץ 2016

קציצות בשר אפונה וגזר


תבשיל שאני מאוד אוהבת להכין
כי רק ככה הילדים שלי מוכנים לאכול אפונה וקציצות...







המצרכים
----------
חצי קילו בשר טחון
תפוח אדמה מגורד שסחטנו את הנוזלים
בצל אחד מגורד  ללא  הנוזלים
1 ביצה
1/3 כוס שמן רגיל
3 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה קצוצה(אפשר גם פטרוזיליה)
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה..
חצי כף בהרט/תבלין לקציצות/חוואייג' (אני מעדיפה בהרט)
כפית שטוחה מלח


לרוטב
------
1 בצל קצוץ
5 שיני שום פרוסות לעיגולים
3 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
אפונה קפואה-2 כוסות
2 גזרים חתוכים לעיגולים 
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
כף אבקת מרק עוף
2 כפות פפריקה
מעט כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה
------
לערבב את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. להכניס למקרר לפחות לשעתיים 

לטגן בצל קצוץ להוסיף 5 שיני שום פרוסות לעיגולים

להוסיף את העגבניות הקצוצות, את נאפונה והגזר

להוסיף את הסלרי ורסק העדבניות
לאדות כמה דקות 
לשים מים רותחים (קיבולת של 2-3 כוסות מים) 
להוסיף תבלינים(כך אבקת מרק, 2 כפות פפריקה, מעט כורכום מלח ופלפל)
לתת לתבשיל לרתוח 
כשהרוטב רותח יש להוסיף את הקציצות בצורה עדינה מבלי להזיז אותם







להמשיך לבשל על אש בינונית עם מכסה סגור

לבשל בערך 30 דקות מידי פעם להזיז את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות

לבשל עד שהרוטב מצטמצם למידה הרצויה לכם



בהגשה...לשים בצלחת ערימת אורז ומעליהם את התבשיל ולהתענג 




לפעמים אני עושה עם תפוחי אדמה בלבד





5 דקות טיפול בריזאלטס וזבנג לכינים







תתארו לכם עולם מושלם...שהילדים חוזרים מהגן לא מתגרדים
תתארו לכם עולם מושלם ..שבראש של הילדים נמצא רק קשרים
תתארו לכם עולם שהכינים מוזכרות רק בהגדה של פסח






אז זהו שלא....לצערנו המכה שקיבלנו מתפשטת בכל משפחה ומשפחה
מכה שלא נגמרת...
והטיפול בדרך כלל מתיש ומצריך הרבה סבלנות גם לנו..וגם לילדים

אני..שדוגלת בתרופות סבתא...בעצות מהטבע ולא בשימוש בחומרי הדברה
ניסיתי על הילדים שלי  את המתכון של סבתא שלי
מהלתי חומץ עם שמן זית
עכשיו תכלס..איזה ילד יסכים שימרחו לו חומץ שהריח שלו פשוט גורם לרתיעה..פשוט השיער מסריח 
וצריך לשבת 15 דקות ולהמתין
ואחר כך לשטוף..והריח עדיין נשאר
הילדים שלי לא הסכימו לשטף פעולה

וניסיתי את שיטת השכנה..להמיס מרגרינה ולמרוח על הראש...
גם ללא הועיל..צריך הרבה סבלנות ושכנוע
ילדים רוצים משהו מהיר ומועיל..



אז גיליתי את ריזאלטס-וניסיתי ואני יכולה לומר בוודאות זה התכשיר הכי מהיר לטיפול בכינים וביצי כינים.


רק 5דקות טיפול בלבד והכינים מתחסלות זבנג וגמרנו

ממליצה על המארז המשפחתי המכיל 6 טיפולים (300 מ"ל) ויש גם מתנה 2 מסרקי כיניים איכותיים
המוצר מבוסס על פורמולה ייחודית, ללא צבע וריח, שאינה מכילה תודה לאל חומרי הדברה
הרכיבים הפעילים ידודתיים ובטוחים לשימוש בקרב מבוגרים, ילדים, ואף נשים הרות ומניקות 

השימוש מאוד קל
למרוח על שיער יבש כמות נדיבה ולהחדיר לשיער ולקרקפת
להמתין 5 דקות
ב5 דקות הילד דיווח שהשיער מגרד לו(איך לו התכשיר מתחיל להשפיע והכינים מנסות לברוח ללא הצלחה)
לאחר מכן לסרק את השיער באמצעות המסרק המצורף בכדי לסלק את הכינים המתות וביצי הכינים
לשטוף..ומיד  לחפוף באמצעות שמפו
וזהו...אתם תראו שהילד כבר לא מתגרד ואם צריך ניתן לחזור על הטיפול בשנית לאחר 7 ימים




יום שני, 14 במרץ 2016

חגיגה במטבח עם אביזרי מטבח של לובלינסקי


כל מי שמכיר אותי יודע שאם באמת רוצים לשמח אותי..אז קונים לי במתנה אביזרי מטבח
ליום הולדתי בעלי יודע לא לקנות לי תכשיטים  ולא איפור וגם לא בושם( את זה אני קונה לבד לעצמי) הוא יודע שמה שישמח אותי עוד אביזר לאימפריה שלי..המטבח האהוב עליי

לאחרונה קיבלתי מתנה ערכת מטבח מדהימה של לובלינסקי..בול ליום הולדתי שחל לפני כמה ימים
למי שלא בקיא לובלינסקי היא חברה ותיקה ומובילה בישראל בתחום סכיני שף מקצועיות ומוצרים נלווים בתחום הקולינריה 


המילה הראשונה שפתחתי את האריזה היתה וואו
באמת מתנה שימושית..מתנה שכל מה שמשפחה צריכה למטבח
תביטו במוצרים...




פסח מתקרב אז אם אתם מחפשים מתנה למארחת, לאימא, לחמה או בשבילכם 
לכו על הדיל שמציע אתר מאמאגורו
במקום 400 ש"ח רק 269  ש"ח
והערכה איכותית ומרשימה 
כל המארז מגיע בסלסלה מהודרת 

כל המוצרים 10 שנות אחריות יבואן
עשויים מנירוסטה





אז מה יש בערכה

1. סכין רב שימושית לחיתוך ירקות פירות ולחמים
     כשראיתי את המוצר ישר התלהבתי..הידית שלה ארגונומית ומדורגת
     כך האחיזה נוחה ויציבה...
     ובאמת שחתכתי ירקות לקוסקוס הרגשתי נוחות..הסכין חתכה בקלי קלות        את הירקות הכי קשים ,שבסכין אחרת  בדרך כלל אני מתאמצת
      רק זהירות עם הידיים..הסכין משוננת וחדה מאוד




2. משחזת סכינים ביתי BEROX- חובה בכל מטבח....מכירים את זה שבא לכם לחתוך לחם והסכין כבר לא חדה ולא  חלקה
    עם המשחזה הזו נשיג תוצאה חדה וחלקה בזכות 3 שלבי השחזה

3. מגרדת מקצועית-איזה כיף זה לגרד במגרדת דקה וארוכה שוקולד, אגוזים ואפילו גבינה לפיצה

4. מטחנת פלפל ומלח גס-
     אני רגילה לטחון הכל בבית ומאוד שמחתי לגלות בערכה מטחנה שעשויה מזכוכית עם מכסה מנרוסטה..כך זהשומר על הטריות גם מאוד קלה לניקוי
אהבתי שיש לה פטנט לסגור ולפתוח האחיזה מאוד נוחה

5. סכין ירקות חזקה בעלת להב מפלדת אל חלד.הבטיחו שהחדות לאורך זמן בזכות השחזה מקצועית

6. והכי הכי התלהבתי כמו ילדה קטנה המטרפה המסתובבת...
את אביזר הזה לא ראיתי מעולם...לשים את המצרכים ואז ניתן להשתמש כמטרפה ידנית..
ואם רוצים להכין טחינה או בלילת פנקייק במהירות..לא להאמין איך היא מסתובבת במהירות כאילו מדמה מוצר חשמלי

אז הכנתי לילדים פנקייק מיוחד ממעדן חלב
לפעמים אתם מגלים במקרר איזה מעדן חלב שאף אחד לא אוכל..שהתוקף אוטוטו עומד לפוג...למה שלא תכינו פנקייק

1 מעדן חלב שדיללנו בחלב למרקם נוזלי
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 ביצה

לשים הכל בקערה

לחמם מחבת במעט שמן לשפוך,כשמתחיל לבעבע להפוך לצד השני

-------------------------------------------------------------------------------


תראו איזה פלא...




תוך כמה דקות מרקם חלק ..והכל ביד 








יום שבת, 12 במרץ 2016

המלצה...- סבוקלם אינוביישן- כי העור שלך צריך זריקת מרץ...



חגגתי יום הולדת.לפני יומיים - יום הולדת גיל 44 ....
בדרך כלל שחוגגים יום הולדת זה הזמן הכי טוב לחשבון נפש
ובכלל.....למי שעבר את גיל 40 יודע על מה אני מדברת
שאם עד עכשיו אריאלה ממפעל הפייס לא התקשרה...היא כבר לא תתקשר
שאם עד עכשיו לא המצאתי משהו..זה כבר לא יקרה
ואם עד עכשיו העור שלי לא חזר להיות עור של גיל 20-30 זה כבר לא תלוי במה אשתמש..
וצריך להשלים שהעור שלי מוגדר עור בוגר...ומילים כמו רטינול..נגד קמטים..הזדקנות העור כבר לא מפחידות אותי
..
אז תודה לסבוקלם שהביאו לי להתנסות ב2 מוצרים לעור בוגר.מסדרת סבוקלן אינוביישן , אחלה מתנה ליום ההולדת
מסיכת פילינג אנזימטית וקרם לילה.רטינול.והבטיחו לי שזה יאט את קצב הזדקנות העור וימנע קמטים וקמטוטים.והכי חשוב שימור על הלחות והגמישות...

שבוע ימים התמרחתי..שבוע ימים ניסיתי ולהלן התרשמותי

מסיכת פילינג אנזימטית:  במשך שבוע השתמשתי פעמיים..בפילינג השימוש הוא לא יום יומי
מאחר ויש לי אדמומיות בעור רק מרחתי ולא שיפשפתי
בדרך כלל פילינג צריך להחדיר לעור אבל לא לעור שלי
גרגירי הפילינג קטנים מאוד ועדינים כך אנחנו יודעים בוודאות שלא ישרטו לנו את העור ולא יעשו לנו סימנים
כבר בפעם הראשונה העור נראה זוהר...מתוח  מעין אפקט של מתיחה..והקמטים פחות מורגשים
מצויין לפני אירועים...
הצבע של המסכה  די מרתיע ירוק
המלצה:לא לשים ליד ילדים,שלא יחשבו שאנחנו חייזרים
אין לזה ריח  נעים, וטוב שכך..סביר להניח שזה  בגלל הפירות האקזוטיים פאפאיה ואננס בשילוב עם חומצה הלקטית
התכשיר כמובן היפואלרגני ונבדק דרמוטולוגית לעור רגיש
  



קרם לילה רטינול: זהו זה הקרם שלי..פשוט מאמצת אותו
קרם נגד קמטים עם ויטמין A הקרם עשיר בשמנים צמחיים שמן זית ושמן קוקוס..אחרי שבוע של נסיון אני יכולה לומר שהוא בהחלט עושה את העבודה 
הקמטים נראים פחות בולטים והעור נראה מוצק
אפילו בעלי החמיא לי שהעור נראה הרבה יותר טוב 
כל ערב לפני השינה למרוח את הפנים והצוואר בבוקר תרגישו בתוצאות

יום שישי, 11 במרץ 2016

אוזני המן עם תוספות



תשאלו כל ילד איזה טעם באןזן המן הוא אוהב רובם יגידו שוקולד
תשאלו את ילדיי יגידן שוקולד עם תוספות
אין דבר יותר משמח לשים במשלוח מנות אוזן המן מילוי שוקולד ועדשי שוקולד..עם  מרשמלו...או חתיכות שוקולד צבעוניות

חגיגה לעיניים חגיגה לפה






מבחוץ בצק פריך מאוד
מבפנים  מלית  עם תוספות שתזכיר לכם כמה כיף להיות ילדים

החומרים
----------
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אבקת סוכר(100 גרם)
2 חלמונים
2 כפות מים
1 וחצי כוסות קמח(200 גרם)
חצי כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל

למלית:
------
שוקולד השחר/נוטלה אפשר גם ריבת פטל

תוספות: חתיכות קטנות של מרשמלו, עדשי שוקולד, כפתורי שוקולד

ההכנה
---------
לשים בקערת המערבל את החמאה את אבקת הסוכר את החלמונים ואת המים
להפעיל ל20 שניות עד שמתקבלת  עיסה אחידה
להוסיף את הקמח את אבקת האפיה ואת תמצית הוניל ולהמשיך לעבד עד שנוצר בצק
לאסוף את הבצק לצורת כדור לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר לשעתיים


לחמם תנור ל175 מעלות 
לרפד 2 תבניות בנייר אפיה

לקמח משטח עבודה להוציא את הבצק מהמקרר . להסיר את הניילון הנצמד
לרדד את העלה  לעלה בעובי 3 ס"מ 
לקרוץ עיגולים קוטר 7 ס"מ אפשר יותר קטנים
להניח במרכז ממרח שוקולד ועל זה לפזר תוספות(מרשמלו, עדשי שוקולד חתיכות שוקולד)
לסגור לצורת אוזן המן
להשאיר פתח שיראו את התוספות








להניח בתבנית ולאפות עד שמזהיב

זהו מוכנים..המרשמלו נמס...



אפשר לזרות אבקת סוכר אבל זה מספיק מתוק













ארכיון הבלוג