חג חנוכה הגיע
ובחג הזה מרבים בטיגונים...לביבות סופגניות ומה לא..
ועל נקניקיות בטיגון בירה לבנה שמעתם?
אצלנו אוהבים לנשנש אותם גם מול משחק כדורגל ואפילו כחטיף לימי הולדת
המנה הזו תפתיע בטעם שלה את הסובבים
המתכון מהרשת
8 נקניקיות חתוכות לאורכן כל אחת ל3 חלקים
1 ביצה גדולה
בקבוק 330 מ"ל של בירה לבנה קרה מאוד
1 וחצי כוס קמח ..אני השתמשתי בקמח תופח
חצי כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
ההכנה
------
בקערה מערבבים בירה שחייבת להיות קרה מאוד , ביצה, קמח ומלח לבלילה.
טובלים את פיסות הנקניקיות בבלילה
בסיר עמוק מחממים שמן לטיגון עמוק
ומטגנים את הנקניקיות בשמן חם ועמוק עד להזהבה
סופגים
וזוללים
התמונה צולמה במהירות רבה ,כל שניה נחטף עוד אחד
קר בחוץ...
אבל בבית יש ריח נפלא של מאפה עירקי סמבוסק בגבן..
את המתכון קיבלתי מחברתי העירקית אבל הפעם את הגבינה הלבנה החלפתי
בגבינה החדשה של תנובה, גבינה נהדרת עם טעם של בצל ועירית ששידרג
את המאפה
המתכון לבצק
------------
חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות+ כף)
כפית שטוחה מלח
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
כף שמן
כוס ורבע מים פושרים
החומרים למלית:
----------------
1 קופסא גבינה לבנה -אני השתמשתי בגבינת שמנת 5% עם עירית ובצל
1 תפוח אדמה שבישלנו , קילפנו ומעכנו לפירה
מעט מלח
2 ביצים
אפשרות להוסיף : גבינה בלוגרית (אם מוסיפים אז לוותר על המלח)
גבינה צהובה
להכנת הבצק
------------
לשים את הקמח בקערה
לעשות בור באמצע לשים את השמרים ומעט מים ולתת לתסוס כ5 דקות
לאחר מכן לפזר בצדדים את המלח והשמן, שלא יגע בשמרים
להפעיל מיקסר , לשפוך את המים בהדרגה וללוש עד שנהיה בצק רך ונעים למגע
להתפיח שעה
הכנת המלית
-------------
לערבב את כל חומרי המלית
מחלקים את הבצק לכמה כדורים בינוניים
לרדד כל כדור למשטח בעובי של 1 סנטימטר
בעזרת כוס רחבה לקרוץ עגולים
למלא כל עיגול באמצע במלית ככפית ולקפל לשניים
להדק את הקצוות עם מזלג ליצירת צורה
להניח נייר אפיה בתבנית
להניח את הסמבוסקים
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות עד שמזהיב
הרבה כותבים לי בפרטי..תני לי מתכון קל ומהיר לאירוח
שלא יהיו הרבה חומרים אבל שיהיה טעים
ובעיקר בלי הרבה זמן להתעסק בו
ואני ישר שולפת
טורטיות או קרפים מלוחים אם נדייק
5 דקות עבודה
והמילוי גבינת שמנת
המאפה הזה קוצר מחמאות במסיבות והוא טעים
אז קדימה למתכון
2 ביצים
כוס חלב
כפית קצח או שומשום
כוס קמח
לערבב את כל החומרים לבלילה אחידה ללא גושים
לחמם מחבת
לרסס במעט שמן
לצקת כף גדושה ולהתחיל עם גב הכף לעשות סיבובים עד שנהיה לעיגול דק
שמתחיל להשחים להפוך לצד השני
להוריד מהאש
ההגשה:
לקחת עלה קרפ
למרוח בנדיבות גבינת שמנת
אני בחרתי גבינת שמנת 5% בטעם בצל ועירית
לגלגל לרולדה
לחתוך כל רולדה באלכסון ל2 חלקים או יותר
ולהתענג
את הלביבות האלה הייתי מכינה לילדי הגן שעבדתי בקיבוץ
הייתי מערבבת גבינה עם סוכר, קמח וביצים ומטגנת
מפזרת להם אבקת סוכר או אפילו מייפל
והשמחה בגן היתה רבה
אל תתבלבלו אלו לא פנקייקים..הלביבות האלה גבינתיות, והטעם שלהם לא דומה לפנקייק..
הפעם החלטתי לשנות את המתכון במעדן גמדים החדש
חברת "שטראוס" שינו את המתכון והפחיתו את רמת המתיקות של המוצר
והיום כל גביע גמדים מכיל רק חצי כפית סוכר מוסף(הסוכר במחית הפרי +סוכר הלבן)
כלומר הפחיתו את סך הסוכרים ב40%
בטח ראיתים את הפרסומת המקסימה עם התינוקות
ות'אמת הקטנציק שלי לא רגיש בהבדל..פתח וזלל
גמדים לפי שלא מכיר מבוסס על גבינה לבנה 5% בתוספת מחיות פרי טבעי
ללא צבעי מאכל מלאכותיים, ללא חומרים משמרים, ללא מייצבים
ובכל גביע יש אבץ, סידן, ברזל, ויטמין D , וויטמין A שמתאים תזונתית
לילדים בשנתיים ראשונות לחייהם
אז קדימה למתכון הטעים ..שרק צריך 3 מרכיבים בלבד
החומרים
-------
2 גביעי מעדן גמדים בטעם תות או טעם אחר
2-3 ביצים
3 כפות קמח
להגשה: אבקת סוכר, מייפל, שוקולד מגורד
ההכנה
-------
מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה
שמים מעט שמן במחבת על אש בינונית
שהשמן רותח
שופכים 2 כפות מהתערובת ומטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב
הופכים בזהירות שלא יתפרק ומטגנים את הצד השני
עורמים בצלחת עם נייר סופג
מפזרים אבקת סוכר, מייפל או סילאן
ונותנים לילדים לזלול
,
את הטחינה של סבא חביב לא הכרתי..בסופר שאני קונה, הוא לא נמצא במדף.
לאחרונה קיבלתי להתנסות בשתי קופסאות של טחינה מיוחדת
טחינה +
טחינה עם זרעי צ'יה
טחינה עם זרעי פשתן
פשתן וצ'יה אני משתדלת לאכול כל יום..יש להם יתרונות בריאותיים והם נקראים מזונות על
הצ'יה עשיר מאוד באומגה 3 ובסיבים תזונתיים ואפילו יש בו מגנזיום ואשלגן
הפשתן מקור טוב לאומגה 3 לאומגה 6
הטחינה של "סבא חביב" מופקת משומשום טהור הגדל באתיופיה ומכיל שיעור גבוה של סיבים תזונתיים, החיוניים לעיכול
ואפילו שיעור גבוה של ברזל וסידן.
"סבא חביב" השכיל להוסיף את מזונות העל האלו לטחינה
ייחודה של הטחינה + הוא בשילוב של התועלת הבריאותיות של טחינה גולמית עם זרעים טחונים
אז לקחתי את הטחינה עם זרעי צ'יה והכנתי ממרח טחינה
בטחינה הזו כמות הנוזלים צריכה להיות גדולה מהרגיל
הטחינה מוסיפה טעם נפלא לעוגיות ואפילו משתלבת נהדר בסלט
מה עוד צריך לדעת
--------------------
בסידרה יש עוד 2 מוצרים
טחינה+ עם גרעיני דלעת
טחינה+ עם זרעי קצח
טחינה+ נמכרת בצנצנות של 400 גרם במחיר 15 ש"ח
את סידרת המוצרים של טחינה + של "סבא חביב" ניתן להשיג
ברשת עדן מרקט
מרכז מזון ירכא
מחסני השוק
טיב טעם
כמו כן ניתן להזמין ישירות בשירות "סבא חביב עד הבית" (הספקה של 72 שעות עלות 20 ש"ח למשלוח)בטלפון 04-6991888
ביום שישי הוזמנתי עם הילדים להקרנת בכורה לסרט
אוזי והנביחה הגדולה, ומאוד נהננו...
הסרט אמור לצאת להקרנים החל מה15/12
מדובר על קומדיה מקסימה , על חוזקה של ידידות, התגברות על פחדים
והתפתחות אישית וחברות בכיכובו של אוזי
אז מי זה אוזי ?
אוזי הוא כלב צייד רגוע וחביב ,אך לפעמים גם די פחדן, שתמיד מוקף בהמון אהבה ופינוקים
הסביבה שהוא חי די בטוחה ואוהבת והוא נהנה מכל רגע בחייו
המשפחה מקיפה אותו בהמון חום ואהבה וטיפול אין סופי עם הרבה אוכל, שתיה ומשחקים
החיים המושלמים האלה עומדים להתהפך כאשר משפחתו נוסעת ליפן לטיול ארוך בלעדיו ומחליטה לשלוח אותו "לבלו קריק"
מה שנראה כספא ופנסיון כלבים יוקרתי מאוד ועולה לא מעט כסף לבעליו, מתגלה כשקר גדול שמוסתר ע"י הבעלים הרעים
אוזי מגלה במהרה שהפנסיון היוקרתי הוא למעשה בית כלא לכלבים שיושבים הם לרוב כלבים שהבעלים שלהם השאירו לפנסיון, לתקופה קצרה ויותר לא ראו אותם כשחזרו.
בפנסיון נמצאים גם הרבה כלבי רחוב קשוחים וההשרדות בכלא הוא עניין לחזקים בלבד
מהרגע שאוזי מבין היכן הוא נמצא ו
עם מה עליו להתמודד הוא מוצא כוחות,שלא ידע שיש לו ובעזרת חבריו החדשים פרנקי, דסטר , דוק ועוד ,הוא יצטרך לשרוד את ההרפתקאה
האם הוא ימצא את האומץ בתוכו לשרוד?
האם הוא ישוב למשפחתו ?
מה יקרה לאוזי ?
את כל זה תצטרכו לגלות לבד
ובנתיים תהנו מהטריילר
https://www.youtube.com/watch?v=-kPyOrHcrq8